Van Gaal over de eerste jaren bij Ajax: ik zou zijn ontslagen

Ik had een heel moeilijk eerste jaar, ik nam het over van Pinkhaker en natuurlijk had ik een andere kijk op Leo en trainde ik ook anders.

Er is kritiek vanuit de spelersgroep over de manier waarop de nog onervaren coach werkt. Zeker in het najaar van 1991, amper drie maanden na zijn aanstelling. “Het is duidelijk dat het niet soepel verliep.”

Gezondheid uit

“Osasuna is out. Het was heel belangrijk dat we die ronde doorkwamen. Dat gevoel heb ik nog steeds. Als we die wedstrijd verloren hadden, was het denk ik zo ver gegaan dat ik ontslagen zou zijn”, zegt Van. Keer terug naar de wedstrijd in november 1991, in de achtste Europacupfinale.

Michael Van Praagh, toenmalig voorzitter van de Amsterdamse club, ontkende dit. ‘We hebben die discussie niet gehad. Zo voelde hij zich.’

Het was waar dat Ajax slecht begon in een vroege ronde van de heenwedstrijd tegen Root Vice Erfurt. Met een stand van 1-0 gingen de twee teams tot rust. Van Gaal hield een klinkende preek in de kleedkamer die ver van de kleedkamer te horen was.

Een fysiotherapeut van een Duitse club filmde de scène en plaatste deze decennia later op YouTube. Hieronder staan ​​foto’s (en audio).

READ  Xander Bogaerts kopt het Nederlands Honkbal Classic team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *