Van der Poel evenaart zijn grootvader door Milaan en San Remo te winnen

SAN REMO, Italië (AP) – De Nederlandse wielrenner Matteo van der Poel heeft zijn grootvader geëvenaard door zaterdag de “Monument”-race in Milaan-San Remo te winnen.

Van der Poel viel aan bij de top van de Poggio, de laatste klim van de race, waarbij hij zijn voorsprong op de bochtige en technische afdaling uitbreidde en alleen over de streep kwam met voldoende tijd om te vieren.

Van der Poel, rijdend voor het Alpecin-Deceuninck-team, finishte 15 seconden voorsprong op Filippo Ganna, Wout van Aert en Tadej Pogacar – tweevoudig Tour de France-kampioen – na bijna 6 en een half uur racen.

Van der Pol’s grootvader van moederskant, de Franse wielrenner Raymond Poulidor, won Milaan-San Remo in 1961. Hij stierf in 2019.

Van der Poel zei dat de overwinning speciaal was, niet alleen omdat zijn grootvader hem won”, maar ook omdat het een monument is.

“Ik denk dat elke rijder het op een dag wil hebben”, voegde hij eraan toe. “Een speciale overwinning in een speciale race. Het is moeilijk om hier te winnen.”

Milaan-San Remo is de eerste van de vijf ‘monumentkoersen’ van dit seizoen, gevolgd door de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Het is het derde monument van Van der Poel na zeges in de Ronde van Vlaanderen in 2020 en 2020. Ook behaalde hij etappezeges in zowel de Tour de France als de Giro d’Italia en is hij een verdienstelijk wielrenner en mountainbiker.

Pogacar deed mee als favoriet voor de race nadat hij de race Parijs-Nice op dominante wijze had gewonnen en iets eerder had aangevallen op Poggio. Maar Ganna haalde al snel Pogacar in en bouwde een voorsprong van vier man op, resulterend in de overwinning voor Van der Poel.

READ  Overstappen naar het Nederlands: liefde voor cricket, gevoed door hockey | krekel

Ganna, voorheen een tijdritspecialist, won de tweede race.