UFC Utrecht Men en UA Sonics Women worden Nederlands kampioen 2022

UFC Utrecht vs FB Agents

Het eerste herenteam van UFC Utrecht heeft voor de vijfde keer op rij het Dutch Globe Championship gewonnen. Met volle tribunes in het gymnasium van Nieuw Welgelegen, werden de UFC UFC UFC Finals gewonnen door FB-agenten uit Amsterdam te verslaan met een score van 11-6.

UFC Utrecht speelde een foutloos seizoen zonder verliezen en begon als kandidaat aan de finale. Hoewel ze de kansen aan hun kant hadden, zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Wegens blessures moest UFC Utrecht zonder twee drijvende factoren spelen Nikki Janssen En de Jock Hugenhaus.

In de eerste twee shorts waren de teams gelijk. De eerste periode was inderdaad een bewogen periode die leidde tot een 4-3 resultaat voor UFC Utrecht. Door meerdere penalty’s van twee minuten in de tweede periode van de FB Agents kon UFC Utrecht aan het einde van de tweede helft een 6-4 voorsprong veilig stellen. In de derde periode moesten FB-agenten meer risico nemen om break-even te draaien. Dit gaf UFC Utrecht meer speelruimte. Uiteindelijk profiteerde UFC Utrecht van dit voordeel en pakten ze hun vijfde landstitel.

Het succes van UFC Utrecht is vooral te danken aan het feit dat het team al jaren samen speelt. “De meeste spelers begonnen in de jeugdteams van UFC Utrecht en met anderen speelde ik in het nationale team. Ons succes komt voort uit het feit dat we precies weten wat we van elkaar kunnen verwachten, op en naast het veld.” Zoals de teamleider zei: Giggs Diliman.

UA Sonics vs. Hot Flames

READ  Bella Dutch Spring Sports Samenvatting - 21-4-2023 | Radio KNIA KRLS

Op dezelfde dag speelde UA Sonics uit Amersfoort Hot Flames of Nijmegen. Onder het juichen van de fans begon de wedstrijd in volle gang. Hoewel UA Sonics een snellere en sterkere aanval had, wist Hot Flames een sterke verdediging te behouden. Uiteindelijk had UA Sonics de langste adem en pakte de 8-0 overwinning.

De eerste helft was gelijk en 0-0. Na de tweede periode zag de wedstrijd er ongeveer hetzelfde uit. UA Sonics was in het offensief, terwijl Hot Flames zich uitstekend verdedigde. Hoewel het aanvallende spervuur ​​van UA Sonics de verdediging van Hot Flames constant onder druk zette, moest UA Sonics oppassen de bal niet te gemakkelijk op te geven. Hot Flames had verschillende tellers die het momentum van het spel zouden veranderen.

Eindelijk, na 13 minuten en 23 seconden in de tweede helft, scoorde Ilse Stoffers het eerste doelpunt van de wedstrijd na een geweldige beweging richting het doel, door een van de beste keepers in de Women’s League te verslaan. Hester Hendriks. Tot nu toe heeft Hendrix de 14 schoten geblokkeerd die UA Sonics heeft gestopt. Els Stovers Hij groeide op in de gelederen van UA Sonics in zijn jeugdprogramma en was erg belangrijk voor UA Sonics. Haar snelheid en technische vaardigheid leidden UA Sonics naar de finale en is nu dichter bij het worden van de Nederlandse Wereldbekerkampioen.

De derde inning werd de open wedstrijd afgebroken. Met een 1-0 voorsprong bleef UA Sonics aanvallen en ook Hot Flames moest proberen een manier te vinden om aan te vallen. Met Hot Flames die UA Sonics proberen uit te persen en proberen de game meer te beheersen, hebben ze ook meer ruimte opgegeven. De UA Sonics wisten de voorsprong uit te breiden tot 3-0, waardoor Hot Flames de keeper in de laatste 7 minuten van de wedstrijd aan het slepen was. Helaas verliep de powerplay van 6 man niet goed en wist UA Sonics twee lege goals te scoren om het kampioenschap veilig te stellen!

READ  WK-problemen Nederland escaleren na heupblessure Van Gaal

Op 4 juni maakten zowel UA Sonics als UFC Utrecht een perfect seizoen door ook de bekerfinale te winnen. Maar de grote bonus is voor beide teams al veiliggesteld, een ticket voor de Euro Floorball Challenge.