UEFA Women’s European Cup 2022: Zweden bereikte de kwartfinales en won de groep met een zekere overwinning ondanks dat Nederland Zwitserland versloeg

Hoewel Zweden de dag achter Nederland begon in het klassement van Groep C, zorgde hun enorme 5-0 overwinning – een resultaat dat gelijk was aan hun grootste overwinning ooit op het Europees Dameskampioenschap – op Portugal in Lee Sports Village, het team op voorsprong.

Terwijl Nederland hun dominante prestatie neerzette op Bramall Lane, Sheffield, met een 4-1 overwinning op Zwitserland, behaalde Zweden de eerste plaats op doelsaldo.

Dit betekent dat de nummer twee van de wereld tweede zal spelen in Groep D in de volgende fase, die een van IJsland, België of Italië zal zijn, terwijl titelverdediger Nederland het opneemt tegen Frankrijk.

Kosovare Aslani, die een sleutelrol speelde bij de overwinning met een doelpunt en assist, Hij zei Haar Zweedse team speelt met veel vertrouwen.

“Ik had plezier vandaag en ik heb het gevoel dat het hele team genoten heeft van het voetballen. We voelen ons geweldig. We hebben veel respect voor Portugal, ze hebben zich veel ontwikkeld, maar tegelijkertijd wilden we er gewoon bij betrokken zijn en zo agressief zijn als mogelijk in het laatste derde deel.”

Drie goals in de eerste helft waren een nagel aan de doodskist van Portugal en de drive van Zweden had ze al.

Philippa Engeldal van Manchester City profiteerde van een slechte behandeling van de Portugese doelman Patricia Moraes uit een hoekschop en begon halverwege de eerste 45 minuten te scoren voordat hij de voorsprong verdubbelde met een prachtige afwerking uit een fijne vrije trap aan het einde van de eerste helft.

Maar daar eindigde het scoren in de eerste helft niet in de verlenging, toen Carol Costa uit een hoekschop in het net knalde.

READ  HBO Max sluit distributiedeal met KPN

Aslani scoorde uit een strafschop en breidde het verschil uit tot vier doelpunten, voordat Stena Blacksteinius eindelijk haar doelpunt scoorde, nadat ze twee doelpunten eerder had geannuleerd.

Met drie doelpunten van haar team uit set-pieces, Engeldahl geprezen en geprezen Zweedse organisatie.

“We weten dat we over het algemeen erg goed zijn in spelhervattingen, dus mijn rol daar is om te spelen op de ballen die naar beneden gaan, en toen was de tweede het alternatief waar we veel naar hebben gekeken, en vandaag hadden we eindelijk de kans .”

Tegelijkertijd zette Nederland een indrukwekkende prestatie neer.

Ondanks de afwezigheid van steraanvaller Vivian Miedema vanwege Covid-19 zag Nederland er in de aanval gevaarlijk uit.

Maar toen het openingsdoelpunt viel, was het eigenlijk over een Zwitserse kopbal. Terwijl ze een Nederlandse corner probeerde weg te werken, wist de kopbal van Ana-Maria Crnogorcevi alleen haar eigen bovenhoek te vinden.

Leuchter viert feest met haar teamgenoten na het scoren tegen Zwitserland.

Slechts vier minuten later maakte Zwitserland eindelijk de gelijkmaker van dichtbij door Geraldine Reutler.

Toen de tijd opraakte en een gelijkspel waarschijnlijk op het spel stond, ging het kopbal van Romet Lochter over de doellijn – haar eerste internationale doelpunt – voordat een andere invaller, Victoria Belova, de voorsprong van Nederland verdubbelde.

Er was nog genoeg tijd voor Chotter om als tweede te eindigen in de wedstrijd, en als vierde voor Nederland, aangezien de Zwitsers moe werden en zich overgaven aan Wereld Nr. 4 toen ze haar huis van dichtbij terugkreeg.

Holland-coach Mark Parsons was na afloop vol lof over zijn team en kijkt uit naar de langverwachte kwartfinale van het team tegen Frankrijk.

Nederlandse fans betuigen hun steun op weg naar het stadion voor de wedstrijd van het team tegen Zwitserland.
“Wat een heerlijke avond voor ons!” Parsons Hij zei. “Het was een zeer zware wedstrijd; Zwitserland vocht voor hun leven en wij vochten om de groep te overtreffen.

“Het maakt het leuk en interessant, maar we hebben het koel gehouden. We zagen wat zenuwen bij het 1-1 gelijkspel, maar de spelers die binnenkwamen veranderden het spel. Ze gaven ons veel kwaliteit en energie en dat is wat er is gebeurd in elke wedstrijd tot nu toe We zijn erg blij met wie er zal beginnen en we zijn erg blij met wie er zal eindigen.

READ  Snoop Dogg responds to Eminem Diss on 'Zeus' calling it 'Soft Ass S ***'

“We spelen tegen een grote tegenstander [France]En dat zijn ze ook. Ik denk niet dat ze met ons willen spelen. [The last time we met]Het resultaat was niet wat we wilden, maar we zeiden dat we er zeker van waren dat we de volgende keer dat we speelden beter zouden zijn. We zagen een kans.”