Trage start verliest Newton-meisjes aan Bella – Newton Daily News

Newton’s meisjesbasketbalteam werd geschorst met vier punten in de eerste helft en het ging nooit erg offensief tijdens de 55-23 thuisnederlaag tegen Bella op vrijdagavond.

Oranje leidde in de eerste helft met 26-4 en versloeg de Cardinals met 45-28 tijdens de wedstrijd van Little Hawkeye Conference. Newton gooide de bal ook meer dan 35 keer om.

“Hun druk was over ons heen”, zei basketbalcoach Eric Vander Velden van Newton. “Niets ging aanvallend.”

Na vier punten te hebben gescoord in de eerste inning bracht Newton 13 binnen in de derde en zes punten in de vierde. Maar het was te weinig en te laat.

De Cardinals (3-13 algemeen, 1-9 in de LHC) sloegen 26,3 procent vanaf de grond en maakten een 3-uit-3 vanaf de vrije worplijn.

Bella had acht punten op de lijn en maakte nog eens zes driepunters. De Nederlanders overhandigden het ook 19 keer.

“We speelden een 2-3 zone in de eerste helft en de verdediging werkte goed”, zei Vander Velden. “We konden niet agressief uitvoeren.”

Marisa Cunningham leidde de Cardinals met zes punten, vijf rebounds en vier blokken van de bank. Audrey Rausch scoorde zeven punten en vijf schoten.

Sofia Reynolds scoorde vier punten en drie steals, Rory Neering scoorde twee rebounds, twee steals en drie blocks, en Emma Rogers had vier boards en gaf assists. Kelly Manning pakte drie rebounds.

Alex Rainey voegde twee rebounds en vier steals toe, Cady Horn eindigde met twee rebounds en twee steals en Jazz Cooper kreeg twee rebounds van de bank.

READ  Lukaku arriveert in Londen om Chelsea's € 115 miljoen deal af te ronden, Dzeko klaar voor Inter

Startpuntbewaker Kia Butler warmde zich op, maar speelde niet omdat ze door een blessure tijd bleef verspillen.

Anna Vander Wahl van Nederland (10-6, 5-5) leidde met 15 punten. Mia Warner scoorde 10 punten en negen rebounds.