Tottenham Hotspur neemt het op tegen Manchester City en neemt de leiding

Zaterdag 21 november 2020 om

Tottenham Hotspur leidt de Premier League voor het eerst in zes jaar. De ploeg van coach Jose Mourinho stortte in tegen Manchester City en werd twee keer geraakt bij de tegenaanval. Bij de start van de wedstrijd opende Heung-Min Son de score TottenhamInvaller Giovanni Le Celso gooide de wedstrijd vervolgens in de 65e minuut, een paar seconden na zijn intrede, in de wedstrijd: 2-0.

Stephen Burgoyne mocht op de rechterflank van Mourinho rennen en kreeg dus de voorkeur van Gareth Bale en Lucas. De wedstrijd begon in de vijfde minuut, toen Tangwei Ndombele een diepe pass naar Heung Min Son stuurde. Hij knalde ver weg op João Cancelo en legde de bal gemakkelijk langs Ederson Moraes die de lange weg was gegaan: 1-0. Kort daarna werd Jameel’s doelpunt van Tottenham, met een belangrijke rol voor Bergen, afgelast vanwege buitenspel door Harry Kane.

Daarna waren er ook kansen voor Manchester City, dat vanaf dat moment de overhand had. Eerst scoorde Rodri kopman Hugo Lloris in een veelbelovende positie, daarna werd ook een doelpunt van City afgekeurd. Gabriel Jesus kreeg een hoge bal in het strafschopgebied en gaf die terug aan Emeric Laporte, die de wedstrijd goed afsloot. De plechtigheid werd afgelast voor bezoekers, omdat Jezus zijn veronderstelling had getrotseerd, aldus scheidsrechter Mike Dean na het bekijken van de foto’s. Kort voor het einde van de eerste helft kwam Jezus langs de zijlijn en verliet City in de eerste helft.

READ  Jürgen Klopp bespot "Legacirtje" na de nederlaag: "Hoe lang zijn we al?" | Amerikaans voetbal

City begon overtuigend aan de tweede helft en duwde Tottenham weer terug. Kevin de Bruyne vuurde het eerste afstandsschot af vanaf ongeveer twintig meter, waarna hij twee opeenvolgende pogingen van dichterbij zag worden geblokkeerd door Eric Dyer. Twintig minuten in de eerste helft bleek de introductie van Lo Celso een gouden zet voor Mourinho. De aanvallende middenvelder werd in een felle reactie van Tottenham bereikt door Harry Kane en eindigde aan de linkerkant van het strafschopgebied: 2-0.

In de slotfase bleef City het proberen, maar het vertrouwen in het resultaat leek vanaf dat moment ver weg bij het team van Pep Guardiola. Laporte blokkeerde de vrije trap van De Bruyne slim van Lloris in de 90e minuut.