Texas A&M stuitert op de eerste plaats na verlies door Miss St.

College Station, Texas (AFP) – Kayla Wells scoorde 21 punten voor het leiden van Texas A&M No. 7 en versloeg zondag de als veertiende geplaatste Mississippi 69-41.

Texas A&M (13-1, 5-1 SEC) scoorde de eerste vijf punten in de wedstrijd en herstelde nooit te laat van hun enige seizoensverlies, waarbij ook een einde kwam aan een verliesreeks van zeven wedstrijden tegen de Bulldogs (8-4, 3-3).

Wells, een 1,80 meter lange doelman, scoorde 8 van de 9 velddoelpunten om drie Aggies te leiden in dubbelwerkende figuren. Aaliyah Wilson voegde 15 punten en negen rebounds toe.

Sierra Johnson scoorde 14 punten en 12 rebounds. Mia Taylor voegde 14 punten toe om Mississippi te leiden, die de tweede plaats op rij verloor. Rikia Jackson voegde 11 punten toe.

Texas A&M zette de wedstrijd in het derde kwartaal met 17-4 weg en leidde met 43-25, de grootste voorsprong in de wedstrijd. Wilson scoorde negen punten en scoorde 4 van de 5 schoten.

A&M bereikte na een kwart een voorsprong van 14-3, ondanks het verlies van 13 van de 18 velddoelpunten. Johnson had twee aanvallende rebounds en voegde een vrije worp toe om A&M een 5-0 voorsprong te geven.

N’dea Jones droeg een driepuntsspel bij toen A&M alle vier de vrije worp-pogingen in het kwartaal raakte. Mississippi noteerde het laagste kwartaalgemiddelde in de geschiedenis van het programma en beheerde alleen Index 3 van Aliyah Matharu. De Bulldogs waren 1 van de 13 in de kwartfinale shootout met vijf omzet in de slechtste 10 minuten sinds de NCAA naar de kwartfinales ging in de dameswedstrijd van het seizoen 2015-16.

READ  Nederland zet een stap richting het bereiken van de kwartfinales van het EK

Mississippi trok zich terug in 26-19 voor rust door A&M met 7-1 te verslaan in de laatste twee minuten, toen Taylor en Zaria Wiggins drie opeenvolgende worpen scoorden.

De grote afbeelding

Mississippi State: De Bulldogs hebben al evenveel competitiewedstrijden verloren als vorig seizoen met nog 10 wedstrijden te gaan.

Texas A&M: A&M dat verbeterde tot 5-0 tegen de 25 beste teams zal niet tegen een ander gerangschikt team spelen totdat het op 14 februari in Arkansas staat.