Sports Digest: Hamilton versloeg Verstappen tijdens de Grand Prix van Portugal

Autoracen

Formule 1-kampioen Lewis Hamilton won zondag de Portugese Grand Prix om zijn 97e overwinning in zijn carrière te claimen en zette zijn voorsprong in het kampioenschap op Max Verstappen voort tot acht punten.

De Mercedes-coureur startte als tweede op de grid achter teamgenoot Valtteri Bottas, die als derde eindigde achter Red Bull Verstappen en een extra punt pakte in de snelste ronde.

Hamilton en Verstappen waren eerste en tweede in alle drie de races, waarvan Hamilton er twee won op weg naar de Spaanse Grand Prix aanstaande zondag.

IndyCar: Bateaux liep sneller dan Joseph Newgarden met nog 23 ronden te gaan naar de Texas Motor Speedway, en de in Mexico geboren coureur bleef aan de leiding en claimde zijn eerste IndyCar-overwinning op wat hij beschouwt als zijn thuiscircuit.

De race was de tweede in enkele dagen in Texas en de tweede vlucht van IndyCar in de eerste ronde van het seizoen werd erdoor ontsierd.
Zes auto’s waren klaar voordat ze de groene vlag bereikten, toen Pietro Vittipaldi van achteren in botsing kwam met Sebastian Bordes en de viervoudig kampioen in de reeks naar Alexander Rossi duwde. De auto’s van Ed Jones, Dalton Killett en Connor Daly werden ook vernietigd bij het ongeval, dat plaatsvond toen ze voor het eerst de start- en finishlijn naderden.

Tennis

Opening in München: Nikoloz Basilashvili pakte dit jaar zijn tweede titel met een 6-4, 7-6 (5) overwinning op Jan Lennard Struve.

Basilashvili heeft in vijf duels in München geen set verloren en heeft nu een professioneel 5-2 record in de finale.

Opening van Madrid: Tweede reekshoofd Naomi Osaka verloor in de tweede ronde van Carolina Moshova, 6-4 3-6 6-1.

In de loting voor de mannen won nummer 11 Denis Shapovalov 90% van zijn eerste servicepunten, versloeg Doosan Lyovic met 6-1, 6-3 en bereikte de tweede ronde. De Amerikaan Tommy Ball versloeg Pedro Martinez met 6-4 7-5.

READ  PH speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Nederland en China in de VNL als onderdeel van de AVC Challenge Cup-stimulans

Tour kampioenen: Voormalig Masters-kampioen Mike Weir behaalde zijn eerste PGA Tour Championship-overwinning toen hij stabiel bleef met de Pars op een traject van 4 onder 68 tijdens de Insperity Invitational in The Woodlands, Texas.

Weir en John Daly waren gelijk voor een toernooi-stretch die eerder in de week tot 36 holes kromp als gevolg van hevige regen.

Dali, die voor Weir op de set speelt, rolde over 9 ijzers over het water naar een 18e green toen hij te kort kwam en langs het spatbord spatte. Hij maakte een Double Ghost voor 69 en moest genoegen nemen met een hattrick om de tweede plaats te behalen met Tim Petrovich en David Toms.

Weir, die Birdie’s kansen binnen 10 voet in holes 16 en 17 miste, zag alles zich ontvouwen en wist wat hij moest doen. Hij vuurde zijn nadering af vanaf ongeveer 5 meter achter de put en pompte met zijn vuisten terwijl hij naar de green marcheerde. Hij won uiteindelijk met twee schoten.

Estoril openen: Albert Ramos-Vinolas verzekerde zich van zijn derde ATP-titel en versloeg Cameron Nori met 4-6, 6-3, 7-6 (3) in de finale in Estoril, Portugal.

Hockey

NHL: Blake Coleman scoorde 16 seconden vroeg in de wedstrijd, Mikhail Sergachev voegde nog een doelpunt toe aan het begin van de tweede helft en Tampa Bay won in Detroit.

Jonathan Bernier eindigde 40 assists voor Red Wings.

Het Lightning-team verloor met 5-0-1 in hun laatste zes wedstrijden, liet twee punten achter op de leiders van Central Division Carolina en tekende gelijkspel tegen Florida.

Amerikaans voetbal

Italië: Inter Milan won hun eerste Serie A-titel in meer dan een decennium toen Atalanta op de tweede plaats met 1-1 gelijk speelde tegen Sassuolo.

Atalanta had een overwinning nodig om te voorkomen dat Inter de titel vier resterende wedstrijden zou veroveren, maar zijn kansen daarop verminderden dramatisch toen doelman Pierluigi Golini in de 23e minuut werd weggestuurd, waardoor zijn ploeg het grootste deel van de wedstrijd met 10 man overbleef.

READ  Man City wijst Bernardo Silva's bod van £59 miljoen van Paris Saint-Germain af - Discussion Paper | Nieuws over het transportcentrum

Inter eindigde een negenjarige loopbaan bij Juventus en claimde hun eerste Serie A-titel sinds 2010.

Engeland: Gareth Bale scoorde een hattrick toen Tottenham in de Champions League-kwalificatierace bleef met een 4-0 overwinning op het gedegradeerde Sheffield United.

Zoon Heung-min scoorde ook om Tottenham naar de vijfde plaats te brengen – vijf punten achter Chelsea met nog vier wedstrijden te gaan.

Spanje: Lionel Messi hielp Barcelona aan de top van La Liga te houden, want hij scoorde twee doelpunten in de tweede helft in de 3-2 overwinning op Valencia.

De overwinning weg van huis duwde Barcelona twee punten achterstand op Atletico Madrid voor hun wedstrijd in het Camp Nou-stadion volgend weekend. Een overwinning zou Barcelona voor het eerst dit seizoen naar de eerste plaats leiden.

Holland: Ajax won voor de 35e keer de Eredivisie-titel toen ze Emmen met 4-0 versloeg toen de politie tevergeefs de fans smeekte om niet buiten het Johan Cruyff Stadion in Amsterdam samen te komen om feest te vieren.

Champions League Dames: De kopbal van Burnell Harder maakte het verschil voor Chelsea en Lucky Martins scoorde twee doelpunten voor Barcelona, ​​omdat ze dicht bij de Champions League-titel kwamen.

Chelsea schoof op naar de finale met een 4-1 overwinning op Bayern München door in de halve finales van de twee competities met 5-3 te winnen in totaal, nadat Barcelona met 3-2 opschoof na het verslaan van Paris Saint-Germain met 2-1.

Chelsea en Barcelona ontmoeten elkaar op 16 mei in Göteborg, Zweden.

De moeilijkste kopte in de 84e minuut om Chelsea op totaal een 4-3 voorsprong te geven. Fran Kirby voegde in de 95e minuut haar tweede doelpunt van de wedstrijd toe en raakte het lege net nadat Bayern in de laatste minuten iedereen naar voren had gestuurd.

READ  Heb je wat centen?

Faculteiten

Amerikaans voetbal: Nolan Henderson gooide 239 meter en Dejoun Lee en Anthony Paoletti degradeerden allebei snel toen Delaware de vierde reekshoofd Jacksonville State met 20-14 versloeg in de kwartfinales van het Soccer Sub-Championship in Jacksonville, Florida.

De Blue Chicken (7-0) kwalificeert zich om de winnaar tussen de best geklasseerde South Dakota en Southern Illinois te ontmoeten in de halve finale op zaterdag.

De hoop van Jacksonville State voor het toernooi nam af (10-3) toen middenvelder Zion Webb de wedstrijd verliet nadat hij vroeg in het tweede kwartaal een contactloze blessure had opgelopen.

• Percy Agyee Obis duwde 128 yards en landde twee gronden, en eerstejaarsstudent Antoine Wells Jr. kreeg ontvangsten van 19 en 63 yards, waardoor James Madison North Dakota 34-21 in Harrisonburg, Virginia versloeg.

De best geklasseerde James Madison (7-0) zal zaterdag in de halve finale op bezoek gaan bij het vierde reekshoofd Sam Houston. James Madison is zaad nr. 3, de Houston Medal is zaad nr. 3.

• Eric Schmid gooide 227 yards en landde, zijn 6-yard run met 3:39 links hielp het tweede zaad Sam Houston State (8-0) over de regerende FCS North Dakota State, 24-20 te sturen.

Sam Houston State is 15-0 in de thuiswedstrijden terwijl ze op zoek is naar haar eerste kampioenschap.

Het verlies vermindert de North Dakota State Series (7-3) van negen opeenvolgende halve finalewedstrijden.