Sportnieuws van vandaag: wat je moet weten

Australië reed in twee vroege biedingen om een ​​comfortabele 27-8 overwinning op Argentinië te behalen in het rugbytoernooi in Townsville op zaterdag, en won voor het eerst in vier jaar drie opeenvolgende Tests.

Samu Kerifi speelt voor het eerst tegen Fiji in de openingswedstrijd van de Wallabies World Cup.

Als de wedstrijd niet de kwaliteit had van de confrontatie tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika die eraan voorafging in het North Queensland Stadium, zouden de Wallabies tevreden zijn met hun overwinning om twee overwinningen op de Springboks terug te winnen.

Full-back Reese Hodge en middenveld kruisten Samo Kerifi in de stralende eerste 20 minuten en vleugelspeler Andrew Killaway voegde de derde poging van de gastheren toe 10 minuten voor het einde nadat de bank een nieuwe boost gaf aan de aanval.

Pumas scoorde een enkele poging via aanvoerder Julian Montoya uit een knock-out om de gelijkmaker met negen punten te maken op de Australiërs vlak na rust, maar bleef puntloos na vijf ronden van het toernooi.

De overwinning van Nieuw-Zeeland zorgde eerder voor de titel van het rugbykampioenschap, zodat de Wallabies volgende week om de tweede plaats zullen spelen wanneer ze Pumas opnieuw ontmoeten aan de Gold Coast in de laatste ronde van het toernooi.

– Reuters

VS blijft op koers in Ryder Cup

De Verenigde Staten verstevigden hun greep op de Ryder Cup met opnieuw een dominante vierrichtingssessie om een ​​9-3-voorsprong op Europa te nemen op de koude zeestraat van Wesling die de gastheren in een moeilijke confrontatie achterliet.

De aanvoerder van de Verenigde Staten, Steve Stryker, wiens 12-koppige ploeg de dag begon met een 6-2 paddock, knoeide niet met zijn opstelling en hun vertrouwen wierp zijn vruchten af ​​toen het met 3-1 winnende duo terugkeerde op de eerste dag. ontmoetingen. Zelfde resultaat.

Uitzicht op de Ryder Cup-trofee

Europa, dat een vroege vonk nodig had, won het eerste punt van de dag, maar de Amerikanen domineerden de resterende drie wedstrijden in een sessie die de zenuwen en vaardigheid van elke speler op het parcours met links op de proef stelde.

Het formidabele Spaanse duo John Ram en Sergio Garcia leverde de eerste klap op toen ze een vroege achterstand overwonnen en een 3-1 overwinning op Brooks Koepka en Ryder Cup-rookie Daniel Berger claimden.

Maar de Verenigde Staten, gesteund door een rauwe lokale menigte die vanwege de reisbeperkingen van Covid-19 geen groot Europees contingent had, belemmerde de hoop van bezoekers op een vroege terugkeer.

Dustin Johnson brak los van de green toen hij en Ryder Cup-rookie Colin Morikawa drie holes klommen na drie holes op weg naar een 2&1 overwinning op Paul Casey en Terrell Hutton.

Justin Thomas en Jordan Spieth stonden drie achter na zes holes, maar gebruikten een backhand-schot om de controle te houden en behielden vervolgens een 2UP-overwinning op de Rising Ryder Cup samen met Victor Hovland en Bernd Weisberger.

READ  De International Bar Association schorst vier nationale federaties omdat ze lid zijn geworden van een "schurkenstaten".

In de laatste wedstrijd van de baan versloegen Zander Shaveli en Patrick Cantlay Lee Westwood en Matthew Fitzpatrick 2&1.

De twee teams speelden op de tweede dag om 12.00 uur een vierbalsessie, toen de Amerikanen zouden proberen dicht bij de 14-1 / 2 punten te komen die nodig zijn om de Ryder Gold Cup terug te winnen.

De tweejaarlijkse teamcompetitie, die vorig jaar werd uitgesteld vanwege Covid-19, mondt uit in 12 enkelspelwedstrijden op de derde dag.

– Reuters

Liverpool laat de overwinning uit onze handen glippen

Spits Mohamed Salah scoorde zijn 100e Premier League-doelpunt voor Liverpool, maar de koplopers staan ​​nog steeds op gelijke hoogte met Brentford, aangezien de twee teams een spannende wedstrijd met 3-3 speelden.

De inspanningen van beide teams kwamen in een pittige opener over de doellijn voordat Ethan Pinnock Brentford op voorsprong zette door de bal in de achterpaal te steken nadat een slimme vrije trap de verdediging van Liverpool stevig raakte in de 27e minuut.

Liverpool's Egyptische middenvelder Mohamed Salah (tweede van links) viert het scoren van het openingsdoelpunt tijdens de Premier League voetbalwedstrijd tussen Leeds United en Liverpool op Island Road in Leeds, Noord-Engeland, op 12 september 2021.

Deze voorsprong duurde niet lang, want Diogo Jota maakte een voorzet van Jordan Henderson om de Reds na vier minuten gelijk te maken, en Salah zette zijn team op de 54e plaats met zijn 100e doelpunt in 151 competitiewedstrijden met Liverpool.

Bee weigerde zich over te geven en maakte in de 63e minuut de gelijkmaker toen verdediger Pontus Jansson zich binnen het strafschopgebied omdraaide en de lat raakte voordat Vitaly Janelt sneller reageerde en de rebound afvloog.

Curtis Jones zette Liverpool vier minuten later op voorsprong door de linkerkant af te hakken en een raket af te vuren die een beetje zwenkte voordat hij in het net vloog toen de bezoekers opliepen tot een tempo dat Brentford worstelde om onder ogen te zien.

Salah had de wedstrijd in de 77e minuut ongrijpbaar kunnen maken, maar hij tilde zijn schot over de lat en alleen de keeper bleef over om hem te verslaan. Het zou een grote fout zijn, want Brentford pakte in de 82e minuut een dramatische gelijkmaker via invaller Yuan Wesa.

Er was nog genoeg tijd voor meer drama, want David Raya redde een briljante redding om Roberto Firmino te weigeren en Evan Toni annuleerde wat leek op een late overwinning voor Brentford wegens buitenspel.

Door het gelijkspel steeg Liverpool na zes wedstrijden naar 14 punten, één punt meer dan Manchester City, dat eerder op de dag Chelsea met 1-0 versloeg op Stamford Bridge. Brentford staat negende met negen punten.

– Reuters

Brekende reeks van steden tegen Chelsea

Gabriel Jesus scoorde een vroeg doelpunt in de tweede helft met het eerste schot van Manchester City op doel, waardoor de Premier League-kampioenen met 1-0 wonnen op koploper Chelsea.

Jesus duwde de bal met een afwijking van Jorginho in het net na een gevecht in het doel in de 53e minuut na de tiende corner van City van de wedstrijd.

Het was een verdiende overwinning voor de bezoekers die Chelsea vanaf het begin onder druk zetten en 60 procent balbezit hadden met Kevin De Bruyne, Jack Grealish en Phil Foden in de omgeving van Chelsea.

De overwinning brak ook de reeks van drie verliespartijen van City tegen Chelsea, meest recentelijk in de Champions League-finale in Porto in mei.

Ondertussen schoot Bruno Fernandes een blessuretijdstraf van de lat toen Aston Villa een verrassende 1-0 overwinning scoorde op het ondermaats presterende Manchester United.

De kopbal van Courtney Howes in de 88e minuut zette Villa op weg naar een verrassende overwinning op Old Trafford, maar de handbal van dezelfde man gaf United een kans om een ​​punt te stelen in blessuretijd, maar Fernandes miste het doel dramatisch.

Fernandes greep de bal en legde hem op zijn plaats voor Cristiano Ronaldo en het leek alsof hij zijn kant zou grijpen met een onverdiend gelijkspel, maar hij pareerde zijn bod op de tribune, waardoor United hun eerste competitienederlaag van het seizoen kon proeven.

– Reuters

Harris’ huis op 26

World Tour-prof Ella Harris dook diep in een hardwerkende show tijdens een hectische finale van 30 km om als 26e te eindigen in de wegwedstrijd voor vrouwen op de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in België.

Harris, 23, leidde de Nieuw-Zeelandse racers in de 158 km lange wegrace vanuit Antwerpen met circuits rond Vlaanderen, met een overvloed aan krachtige beklimmingen en geplaveide oppervlakken, vóór de laatste ring in Leuven.

Onze teamgenoten Mikaela Drummond en Henrietta Christie, die rijden voor het pro BePink-team in Italië, waren in de beginfase in groep A op zoek naar mogelijkheden om tot een pauze te komen, maar de hoge snelheid belemmerde elke aanval.

UCI World Road Championship 2020 IMOLA - EMILIA-ROMAGNA ITALI - Trainingscursus wegracen.  - Niamh Fisher Black uit Nieuw-Zeeland

Dat zorgde ervoor dat Harris en Niamh Fisher-Black de World Tour moesten afleggen om zich in de laatste twee en een halve ronden van een testcircuit in Leuven aan het puntige uiteinde van een peloton te positioneren.

Harris wist zijn positie in de kopgroep te behouden terwijl hij in de laatste ronden de ene aanval na de andere lanceerde. Ze werd aan de verkeerde kant van de splitsing in de kopgroep betrapt op de voorlaatste klim om de tweede set in de tweede set 49 seconden achter de winnaar te bereiken.

De jonge Italiaanse amazone Elisa Balsamo, voormalig wereldkampioen baan en weg bij de junioren, plaagde de Nederlandse ster Marianne Voss voor de eer. Onlangs nam ze deel aan de baan op de Olympische Spelen in Tokio.

Drummond, in haar eerste Wereldkampioenschappen op de weg, keerde terug naar huis in de derde set en achtervolgde 9:13 om weg te glippen van de 64e geplaatste winnaar, met Fisher Black na 20 seconden op de 91e.

READ  Louis van Gaal niet blij met Nederlands bod maar heeft vertrouwen in Qatar

De kampioenschappen werden afgesloten met de elite-race voor heren, met het hele Nieuw-Zeelandse World Tour-team bestaande uit Shane Archbold (Deaconink-Kwikstep), Tom Scully (EF Education-Nippo), Jack Power (Bike Exchange Team) en Connor Brown (Cubka-Next hasj).

Norris schroeft de eerste F1-paal

Lando Norris van McLaren veroverde zijn eerste Formule 1-positie tijdens de Russische Grand Prix nadat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in een natte en opwindende kwalificatiesessie tegen een muur was gecrasht.

Ferrari’s Spanjaard Carlos Sainz voegde zich vanaf volgend seizoen bij de jonge Brit op de eerste rij in Sochi met Williams’ George Russell en Hamilton’s Mercedes-teamgenoot, en voltooide de top drie tegen alle verwachtingen in.

Spa-Francorchamps, F1 Grand Prix van België, Lando Norris, McLaren F1 Team.

Hamilton, die op pole position stond voordat iedereen naar plekken op de opdrogende baan ging, kwalificeerde zich als vierde na een botsing met de pitlanemuur.

Het team verwisselde haastig de voorvleugel en bracht deze op tijd terug naar de spots voor een nieuwe vluchtronde naar de geblokte vlag, maar de banden verloren warmte en Hamilton spinde, met zijn snelste tijd over op de Intermediates.

Hamilton kan nog steeds verwachten dat hij de algemene leiding van Red Bull-rivaal Max Verstappenem zal terugwinnen met de 23-jarige Nederlander die in de verdediging begint vanwege motorstraffen.

Mercedes moet nog worden verslagen in Sochi sinds de eerste Grand Prix daar in 2014.

– Reuters

Duivels beëindigen droogte Premier League-voetbal

De Melbourne Demons maakten snel een einde aan hun 57 jaar wachten op het premierschap en verzekerden zich van de eerste plaats in de A-League met een Grand Final-overwinning van 74 punten op de schokkende Western Bulldogs die in de schijnwerpers stonden in Perth.

Christian Petraca combineerde 39 ontslagen en twee doelpunten in een dominante middenveldvertoning, waardoor Dammons met 140-66 won voor een solide 61.118 menigte.

Algemeen beeld van AFL-voetbal

De Devils rekenden al vroeg af door vier van de eerste vijf goals te scoren, maar de Bulldogs vochten terug in het tweede kwart met middenvelders Adam Triloire en Marcos Bontempele die elk twee majors schopten om een ​​voorsprong van acht punten te bemachtigen aan het einde van de eerste helft.

De overwinning van Melbourne was snel verzekerd na de pauze met 12 onbeantwoorde goals, met aanvallers Bailey Fritsch (zes goals) en Ben Brown (drie goals) voor de boeg.

Op weg naar de 13e Premiership versloegen de hoger gerangschikte Devils de Geelong Cats en Brisbane Lions in de play-offs.

Echter, laatste overwinning Melbourne in de Grand Final kwam tegen de Collingwood Magpies in 1964.

Voor het tweede jaar op rij hebben COVID-19-beperkingen het AFL-seizoen verwoest.

Menigtelimieten werden routinematig gehandhaafd en wedstrijden veranderden rond de steeds veranderende staatsgrensregels, maar in tegenstelling tot in 2020, werd de volledige wedstrijdlijst vervuld en werden er volledige spellen gespeeld.