Schipper Mbappé verslaat Frankrijk in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden

Kylian kende een geweldige start als aanvoerder van het Franse nationale team. Hij scoorde twee doelpunten in een 4-0 overwinning op de uitgeputte Nederlander in de kwalificatie voor Euro 2024

Kylian Mbappé uit Frankrijk is opgetogen na zijn doelpunt tegen Nederland tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd vrijdag in het Stade de France in Parijs. Foto/AFP

Kylian Mbappé Het was vrijdag zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van Frankrijk met twee doelpunten en een assist toen WK-finalisten een 4-0 overwinning behaalden op het uitgeputte Nederland in een UEFA Euro 2024-kwalificatiewedstrijd in Parijs.

Mbappé volgde de oude aanvoerder van Frankrijk, Hugo Lloris, op en het nieuwe tijdperk begon krachtig toen Paris Saint-Germain-superster de rozeharige Antoine Griezmann opzette om binnen twee minuten te scoren.

READ  Rafinha: Chelsea is dicht bij de spelersdeal van Leeds, Man United drukt op Malacia

Upamecano scoort het tweede doelpunt

Dayot Upamecano scoorde in de achtste minuut het tweede doelpunt en Mbappé kreeg zijn naam op het scoreformulier en maakte er vlak voor rust 3-0 van.

Mbappe sloot de zege twee minuten voor tijd met zekerheid af, voordat de Nederlander Memphis Depay in blessuretijd een strafschop schoot, die werd gered door doelman Mike Mignan.

Het was een demonstratie van meedogenloze effectiviteit door Didier Deschamps* tegen een Nederlands team dat verschillende belangrijke spelers verloor nadat er een virus uitbrak in hun team.
Ze kunnen zichzelf in ieder geval troosten met de wetenschap dat hun zwaarste Groep B-kwalificatiewedstrijd nog ver weg is en dat hun volgende wedstrijd maandag thuis tegen Gibraltar is.

Ierland volgende

De Fransen gaan nu naar Dublin om het op te nemen tegen de Republiek Ierland, maar er zal iets opmerkelijks voor nodig zijn om zich niet te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar, aangezien de twee beste teams in elke groep zich kwalificeren.

“We wilden onze fans niet teleurstellen. Het was onze eerste wedstrijd hier na het WK en we wilden echt verdergaan waar we gebleven waren, behalve de finale.”

Mbappe voegde toe over zijn wedstrijd: “Ik probeer mijn werk te doen, standvastig te zijn en iedereen mee te nemen. Ik deed het vandaag goed, maar dit is nog maar het begin, dus laten we ons niet laten meeslepen.”

Er waren vier wijzigingen in de selectie van Deschamps in vergelijking met de WK-finale, toen Lloris en centrale verdediger Raphael Varane stopten – ze werden gehuldigd in het Stade de France voor de aftrap – terwijl Ousmane Dembélé geblesseerd raakte en Olivier Giroud begon te spelen. de stoel.

READ  Louis van Gaal leidt Nederland naar Qatar 2022 - WK-kwalificatieronde | voetbal nieuws

Mignan kwam in het doel van AC Milan en Ibrahima Konate, de speler van Liverpool, in het hart van de verdediging, terwijl er twee spelers als starters waren voor Kingsley Coman en Randall Kolo Mwani, twee spelers die in de finale van Doha van de bank kwamen.