Sarina Wegman: “Ik leerde de Engelse cultuur kennen” nadat ik de aanvoerder van het nationale team was geworden

Sarina Wiegmann leidde Engeland deze zomer naar de overwinning op Euro 2022

Sarina Wiegman zegt dat het tijd kostte om “kennis te maken met de Engelse cultuur” toen ze directeur van Lionesses werd, maar geeft toe dat het geen gemakkelijke beslissing was om haar rol in haar thuisland op te geven.

Gareth Southgate twijfelde aan zijn toekomst als manager van het herenteam.

Wegman, aangesteld in september 2021, zei: “Mijn eerste gedachte is: kan ik Nederland verlaten?”

De Nederlandse, die met Nederland het EK 2017 won, voegde eraan toe: “Ik ben daar opgegroeid, het is mijn land.

“We waren aan het praten over het verlengen van mijn contract, en toen heb ik gewoon gewacht, en dit speelt zich af in mijn hoofd, ik had wat tijd nodig om na te denken en te voelen. Het bleef gewoon bij me.”

“Meestal als sommige mensen me bellen [whether] Ik ben geïnteresseerd in een baan, na een paar dagen zal het vervagen tot “Nee, ik blijf bij Nederland”.

“Maar deze speler bleef bij me. Het is heel opwindend, het is een groot land, Engeland is een groot voetballand, de Women’s Premier League, het potentieel van het team… dus ik begon gesprekken te voeren.”

Engeland bleef ongeslagen onder Wegman en won hun eerste grote toernooi van de zomer op Euro 2022.

Ze kwalificeerden zich ook voor het WK 2023 met een record van 100%, nadat ze geen enkel doelpunt tegen kregen.

De besprekingen vonden deze week plaats nadat de Engelse manager Southgate toegaf dat hij “in conflict” was over zijn toekomst na het vertrek van het team uit de Men’s World Cup in Qatar.

READ  Franse Open 2022 | Rohan Boubana en Matoi Middalkob kwalificeren zich voor de tweede ronde in mijn mannelijke echtgenoot

Maar toen ze specifiek werd gevraagd naar haar beslissing om haar thuisland te verlaten, zei Wegman dat ze wilde dat de FA wist “wie ik ben” en vice versa voordat ze de baan aannam.

Ze voegde eraan toe: “Die gesprekken gingen heel goed, dus ik raakte erg opgewonden en merkte dat de FA erg opgewonden was, en toen kregen we eindelijk een date.”

Toen ik daar aankwam, probeerde ik meer over haar te weten te komen [English] de cultuur. Hoewel de twee landen heel dicht bij elkaar liggen, zijn er enkele verschillen, dus ik heb echt geprobeerd om te leren.

“Ik heb wat Engelse voetballessen gevolgd. Ik zei: ‘Ik ga je cultuur leren kennen en ik ga proberen me aan te passen aan je cultuur’, maar om eerlijk te zijn… [of Dutch people]Ik ga er niet omheen of dat veranderen.

“Ik denk dat het heel goed ging en we hebben er echt van genoten. We kunnen nog veel groeien. Ik denk dat de FA, de spelers en de staf daar ook van genieten en ik denk dat we een heel goede samenwerking hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *