Residence in the Netherlands verwijdert vier volumes over het open hof

Engel Architecten verbergt een bungalow tussen het groen van Nederland

Architectenbureau Engel Architecten cultiveert een eigentijdse bungalow met een verfijnde volumetrische structuur in het rijke groen van het noorden Nederlander. De site is omgeven door hoge bomen en gelijkvloerse vormen Accommodatie Die is verdeeld in vier eenheden die opgaan in het landschap. Het hoofdprincipe van het ontwerp volgt een omarmende benadering van de omgeving waarbij de gebouwde structuur in direct contact staat met zijn omgeving zonder het landschap te overweldigen met zijn frame.

Het huis bestaat uit vier volumes van verschillende hoogtes die strategisch op het perceel zijn geplaatst, waarbij elk deel van de compositie zijn eigen functie heeft. De units zijn gepositioneerd rond een Binnenplaats die het hart van het huis vormen. Het gebouw is iets hoger geplaatst dan het omliggende landschap en de dragende plint is iets naar achteren geplaatst. De discrete vorm accentueert visueel de strakke lijnen van het frame en de volumetrische structuur, die voornamelijk wordt gevormd door de lichte kleur Bakstenen wordt duidelijker.


Zicht op de voorgevel | Alle foto’s door Stijn Poelstra

Rust en eenvoud bepalen het interieurontwerp

Het omringende groen zorgt voor voldoende visuele privacy, wat een van de belangrijkste eisen van het plan is. Naast privacy heeft het project de neiging om een ​​overvloed aan daglicht in alle kamers te vereisen. Ontworpen om een ​​hoge transparantie tussen de woonruimtes en de buitenruimtes te behouden, zorgt de residentie voor intimiteit door het dichte bos dat het terrein omringt. De volumes bevinden zich langs de loopbrug die de binnenplaats omringt zonder de hoeveelheid zonlicht te beperken.

READ  Een mooie toekomst - Kevin Nguyen, de eerste president van Nederland, heeft een hart om anderen te helpen - Port Arthur News

De zachte minimalistische ontwerpbenadering is sterk zichtbaar in zowel de buiten- als de binnenruimte. Door zachte kleuren, natuurlijke materialen en lichte texturen toe te passen, ontwerpgroep Het zorgt voor rust en eenvoud in de woonruimtes en zorgt voor een warme sfeer en vermijdt overweldigende architecturale elementen. Het interieur is tot in het kleinste detail op maat ontworpen en afgestemd op de wensen van de gebruikers. Voldoende kastruimte in alle kamers zorgt voor balans en orde, terwijl een eenvoudige indeling ervoor zorgt dat overbodige features worden voorkomen.

Een eigentijdse residentie in Nederland wikkelt vier volumes rond een open binnenplaats
tuin perspectief

Binnen- en buitenruimtes samenvoegen in verfijnde architectuur

Het project integreert binnen- en buitenruimtes op verschillende manieren, zoals het doortrekken van de constructie die de ruime haard vormt van buiten naar binnen, en het vormen van grote glasvlakken waardoor de groene ruimtes opgaan in de woonruimtes. De grote schuifdeuren op het zuiden zijn iets naar achteren geschoven en doorbreken het monolithische karakter van de accommodatie. Een hoog dakraam langs de keuken zorgt de hele dag voor een samenspel van licht en schaduw.

De natuurlijke nuances van de interieurindeling van het huis zijn gekozen om het een moderne en unieke uitstraling te geven. Het huis is gebouwd met hoge, lichtgrijze bakstenen. Door twee soorten stenen zorgvuldig te mengen, ontstaat een delicaat kader. De grijze kleurstelling is ook toegepast op de rest van het exterieur zoals de kozijnen en al het architectonisch aluminium- en betonwerk. Samen vormen ze één geheel. Door de spijlvoeg terug te laten komen, accentueert het horizontale lineaire werk de compositie en is aanwezig in het ontwerp. Verticaal geplaatste houten jaloezieën zorgen voor een balans tussen overlappende lijnen en zorgen voor een gepolijste en elegante uitstraling.

READ  De vroege stemming begint vandaag voor de speciale verkiezing van de gemeenteraad van Nederland; Zie tijden en locatie - Port Arthur nieuws

Een eigentijdse residentie in Nederland wikkelt vier volumes rond een open binnenplaats
Interfacedetails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *