Paris Saint-Germain verslaat Monaco na goals van Mbappé | direct

Paris Saint-Germain leed vrijdag een pijnlijke nederlaag in de Ligue 1, en Paris Saint-Germain verloor in de tweede helft een 0-2-voorsprong op bezoek aan Monaco en verloor met 3-2.

Aanvankelijk was er voor PSG geen probleem. Na 37 minuten was het 0-2. Kylian Mbappé, die enkele weken na blessure terugkwam, opende in de 25e minuut de score tegen zijn oude club na een flinke acceleratie en verdubbelde de voorsprong na ruim tien minuten vanaf strafschopstip.

Na rust ging PSG helemaal mis. Kevin Volland, die afgelopen zomer het roer overnam bij Bayer Leverkusen, scoorde de gelijkmaker (1-2) in de 52e minuut en maakte in de 65e minuut ook gelijk met een andere indicator (2-2).

Paris Saint-Germain was volledig buiten beeld en tot overmaat van ramp gaf hij de overwinning aan Monaco cadeau. Abdou Diallo verloor de bal onhandig aan Voland en liet hem vallen in het strafschopgebied, waarna hij een rode kaart kreeg en Cesc Fabregas de strafschop gebruikte om de eindstand 3-2 te bepalen.

Bij Paris Saint-Germain voegde Neymar, die net als Mbappé al een tijdje vermist was door een blessure, zich een uur later bij Angel Di Maria aan, maar kon de verlegenheid niet vermijden. Mitchell Packer, die woensdag nog voor Jong Oranje speelt, kwam halverwege de tweede helft.

Ondanks hun nederlaag in het derde seizoen blijft Paris Saint-Germain aan kop in de Franse competitie. De Franse kampioen heeft vier punten voorsprong op het tweede reekshoofd, Monaco. Het als vierde geplaatste Olympique de Marseille heeft hetzelfde puntenverlies als Paris Saint-Germain, die nog twee wedstrijden speelde.

READ  Ambtenaren dienen statusrapport in over samenwerking tussen YMCA en Nederlandse pool - Port Arthur News