Nr. 7 Pennsylvania dropt nr. 2 Michigan op B1G

Universiteitspark, Pennsylvania; 29 oktober 2021 Penn State hockeyteam Nittany Lion (13-4, 6-2 B1G), gerangschikt nr. 7 in de NFHCA Coaches Poll, landde nr. 2 Michigan (13-3, 5-3 B1G) in de Big Ten veldhockey-confrontatie . Hoofdcoach Shar Moret Curtis scoorde laat in de verlenging en scoorde een 3-2 (overwerk) overwinning op de Wolverines in het Penn State Hockey Complex bij Senior Knight.

De overwinning op Wolverine eindigde als tweede van Senior Knight en hielp Penn State het reguliere seizoen af ​​te sluiten met een 13-4, 6-2 record in de Big Ten en een gedeelde tweede plaats in het laatste reguliere seizoensklassement. Alle doelpunten in een regenachtig probleem kwamen in de tweede helft en in de verlenging.

De wedstrijd werd de hele tijd in de regen gespeeld en het was moeilijk om vroeg in de wedstrijd te scoren. Het middenveldspel domineerde de eerste periode toen elk team een ​​enkel schot verzamelde, en geen van beide was op doel. Penn State’s beste kans van de openingsperiode was een late hoekschop met slechts 43 punten op de klok. Maar het schot was ver van het doel en de eerste helft eindigde op 0-0.

Michigan begon in de tweede periode druk uit te oefenen op de verdediging van Penn State, terwijl Nittany Lions hun aanval op het juiste spoor zette. De Wolverines scoorden slechts twee schoten in de tweede helft en de Penn State guard Brie Shack (Allentown, PA) Geweldige redding in de tweede. Het schot van UM kwam uit de eerste strafschop van het team, na slechts 2:44 in de tweede helft. Ben State kwam niet tot een schot of corner in de tweede, maar Barako’s redding hield de wedstrijd zonder doelpunten en de wedstrijd schoof op naar het einde van de eerste helft met een 0-0 gelijkspel.

READ  Het Indiase dameshockeyteam treft Nederland in de finale van het Uniphar U23 5 Nations Tournament 2022

Michigan versloeg Penn State met 3-1 in de eerste helft en had een 2-1 hoekvoordeel. Barraco had één save voor Nittany Lions, terwijl Michigan-speelster Anna Spieker er geen had.

De derde periode begon met Michigan die de bal snel het Pennsylvania State Circuit in schoot en een penalty in rekening bracht om 14:22 op de klok. Maar het daaropvolgende schot van Wolverine ging naast en Penn State ging aan het werk. Nittany Lions sloeg de bal op het veld onder leiding van de junioren Gemma Bos (McDowell, Australië). Hij dreef een snelle ineenstortingsstoot uit aan de verre zijlijn en voedde een klasgenoot Anna Simon (Hanau, Duitsland) bovenaan de cirkel. Simon gaf de bal briljant door aan de oudste Emma’s lijst (Boiling Springs, PA), die de bal voorbij Speicher sloeg om het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. De inspanning van Spisac zette Penn State om 13:21 op een 1-0 voorsprong. Penn State bleef aanvallend druk uitoefenen, wat enkele minuten later leidde tot een hoekschop. Sophia Gladio (Boyertown, Pennsylvania) had een krachtig schot gered door de verdediging van Michigan om de wedstrijd dichtbij te houden. Het team ruilde het veelgeprezen voor het grootste deel van de derde periode daarna, en bracht Penn State naar een 1-0 voorsprong in de vierde periode. Barako redde alleen al in de derde game vier keer.

De verdediging van Nittany Lion werd in de vierde periode op de proef gesteld. Michigan dwong een penalty af om 8:38. Het oorspronkelijke schot van Baracco werd uitstekend gered, maar Alana Richardson uit Michigan scoorde zonder hulp uit de rebounds met nog 8:28 te gaan om de wedstrijd op 1-1 te zetten. Aangemoedigd door een doelpunt controleerden de Wolverines de beweging gedurende de volgende vijf minuten. Barraco maakte nog een redding van een andere hoekschop in Michigan met minder dan 4:00 te spelen. Michigan kreeg een hoekschop na het opslaan en werd vastgebonden aan de groep. Sophia Southam scoorde een doelpunt en assist van Anouk Finn met nog slechts 2:53 te gaan om UM met 2-1 voor te staan. Maar Nittany Lions raakte niet in paniek. Penn State herwon weer balbezit en verhuisde naar Michigan Circuit, waar de Lions een penalty scoorden met 1:54 vanaf links. Gladieux maakte de wedstrijd gelijk en scoorde uit een hoekschop met assists van Mackenzie Alessi (Mount Joy, Pennsylvania) en Elena voor jou (Grave, Nederland). Het doelpunt viel op 1:45 en gelijk met een score van 2-2. Barraco maakte de laatste redding laat in de reglementen om de concurrentie in de verlenging met 2-2 te sturen.

READ  Finale Europese kampioenschappen: pre-kwartfinales - Ultiworld

De extra periode begon toen Penn State een snelle groene kaart kreeg, waardoor het team twee minuten eerder moest spelen. Barraco redde het vroege schot van Michigan op voortreffelijke wijze en de verdediging van Nittany Lion nam de hoekschop. Halverwege de verlenging kreeg Michigan een strafschop. De verdediging van Penn State blokkeerde het eerste schot uit de hoek en Barako redde het tweede. Nittany Lions verplaatste de bal naar het Wolverine-circuit en vond de achterkant van de kooi met iets meer dan 2:00 uur om te spelen. Simon sloeg een krachtig schot dat door Speicher werd gered. Nittany Lions heroverde balbezit. Spisak controleerde de bal en maakte een prachtige pass naar Allessie, die een snelle beweging maakte en de bal langs de UM-doelman stuurde om het wedstrijdwinnende doelpunt te scoren op 2:20. Het doelpunt van Alessi tilde Penn State op en won met 3-2 (overwerk).

“Dit was een groot gevecht tegen een geweldig team uit Michigan”, zei Morett Curtis. “Ik dacht dat onze meiden het vanavond konden volhouden. Ze hebben niets gemist toen Michigan laat op voorsprong kwam, en we maakten echt gebruik van onze kansen in de tweede helft en in de verlenging. Onze verdediging speelde geweldig en Brie (Baracco ) was gewoon geweldig vanavond. Dat is een geweldige overwinning. Voor ons geeft het ons momentum op de weg voorbij het seizoen. “

Michigan presteerde beter dan Penn State met 16-7 en had een 7-3 voorsprong op penalty’s. Maar Barako’s acht reddingen hielpen Penn State naar de overwinning te stuwen. Spieker was er een voor Michigan.

READ  Drie voormalige kampioenen van Qatar hebben de kwartfinales bereikt

Penn State is nu 13-4 algemeen, 6-2 in de Big Ten. Michigan zakt naar 13-3, 5-3 B1G. De Nittany Lions gaan volgende week naar Rutgers University voor de Big Ten Field Hockey Championships 2021 in Piscataway, NJ. De toernooiwinnaar ontvangt automatisch een Big Ten-bod voor het NCAA Championship 2021. Het volledige stadion voor het NCAA Championship 2021 wordt op zondag 7 november om 22.00 uur bekendgemaakt op NCAA.com.

Fans worden aangemoedigd om het Nittany Lion hockeyteam online te volgen op www.GoPSUsports.com (klik op teams, klik op veldhockey), op twitter @pennstateFH en op facebook op www.facebook.com/pennstatefieldhockey.

Scoreoverzicht (doelpunt / assist) – tijd

3onderzoek en ontwikkeling: Prins sultan universiteit – Emma’s lijst (Anna SimonEn Gemma Bos); 13:21

4NS: MICH – Alana Richardson (zonder hulp); 8:28

4NS: MICH – Sophia Southam (Anouk Finn); 2:53

4NS: Prins sultan universiteit – Sophia Gladio (Mackenzie AlessiEn Elena voor jou); 1:45

Overuren: PSU – Allessie (Spisak); 2:20

Doelmannen: MIN GA S

Prins sultan universiteit: Brie Shack 67:40 2 8

Ik: Anna Spiker 67:40 3 1