Norwich City: Tim Kroll in de SOS World Cup voor Nederland

Geplaatst:
8:45 uur op 16 november 2021

bijgewerkt:
09:19 op 16 november 2021

Norwich City-doelman Tim Krul maakte een noodloop om zich dinsdag bij de Nederlandse ploeg te voegen in een WK-kwalificatiewedstrijd, na fitnessproblemen van Feyernord-doelman Justin Bigelow.

Kroll vroeg om uitgesloten te worden van de laatste play-offs van zijn land om zich te concentreren op clubzaken, maar werd in verband gebracht met de kant van Louis van Gaal voor de cruciale finale tegen de Noor Matthias Normann in Rotterdam.

Oranje heeft een overwinning nodig om ervoor te zorgen dat ze bovenaan Groep G staan, nadat ze de kans om zich te kwalificeren in het weekend hebben gemist toen Montenegro in de laatste acht minuten twee keer reageerde en een 2-2 gelijkspel maakte.

Bigelow speelde de volledige 90 minuten van de wedstrijd van zaterdag in Montenegro, met Marc Fleiken uit Freiburg, die Kroll verving in de oorspronkelijke ploeg, op de bank.

Ervaren Valencia-doelman Jasper Cillessen is de andere optie, al was Cillessen zelf een late aanwinst toen Joel Drummel van PSV Eindhoven zich wegens ziekte terugtrok.

De koploper zal zich naar verwachting woensdag melden bij Colney op de eerste officiƫle dag voor zijn nieuwe baas, Dean Smith, na zijn benoeming op maandag.

READ  Cole Bassett zou Nederlands debuut kunnen maken, waar moet je op letten in de voorbereiding van het voorseizoen tegen Dynamo - The Denver Post

Kroll is vastberaden gebleven in de plannen van Van Gaal voor Qatar volgend jaar voorafgaand aan de snelle blessure-oproep, zoals hij duidelijk maakte toen hij het eerste verzoek van de City-doelman bevestigde.

Van Gaal zei: “Hij belde me en legde zijn positie uit en wat zijn favoriet op dit moment is. Ik kan dat alleen maar aanbevelen als een club in de problemen zit en een speler zijn club kiest en meer gemoedsrust wil hebben.” , geciteerd in Voetbal VoetbalPrimeur. ā€œKroll zou gewoon gekozen zijn.

“Ik heb Kroll niet afgeschreven, want als we naar het WK gaan, zet ik een strafschopspecialist op de keeperspositie.”

Max Aarons (Engeland O21), Archie Mayer (Schotland O21) en Timo Pukki (Finland) zijn de andere Norwich-spelers die later op dinsdag in de interlands zouden kunnen spelen.

Op maandagavond speelde Billy Gilmore 74 minuten van de 2-0 overwinning van Schotland op het WK-kwalificatietoernooi op Denemarken, waardoor de Schotten in maart thuis een play-off wonnen.

De lening van Chelsea werd vervangen door Kenny McClain in Hampden.

Przemyslaw PlaŔija was een late invaller in de 2-1 thuisnederlaag van Polen tegen Hongarije, hoewel de Polen zich al hadden geplaatst voor de groepsplay-offs van Engeland.