Newton, Basketball, Closures Gap to Bella – Newton Daily News

Bella – Adam Mattis scoorde 28 punten, het hoogste niveau tijdens het seizoen, maar Newton’s jongensbasketbalteam was niet in staat om de langzame start op de weg tegen Klasse 3A nr. 2 Bella te verslaan.

De Cardinals herstelden zich van een vertraging van 17 punten in de eerste helft in de grote tweede helft, maar vielen uiteindelijk op de Nederlandse 69-64 tijdens het Little Hawkeye-conferentiespel.

Newton versloeg Bella met 38-26 in de tweede helft.

Het laatste resultaat was een grote verbetering ten opzichte van de eerste bijeenkomst. Bella won deze overwinning met 73-35.

Mattis voegde drie rebounds toe aan 28 punten. Jake Engel eindigde met 14 punten en drie assists, Brody Bauer scoorde acht punten, vijf rebounds en vier assists en Zai Argyllo scoorde vijf punten, drie rebounds en drie assists.

Logan Schilling scoorde zeven punten en Keith Mokuo voegde zes punten en vier assists toe.

De Cardinals (5-7 in totaal, 3-6 in teamplay) vuurden 49 procent van de grond, sloegen 8 van de 20 vanuit een 3-punts range en callden 8 van de 11 van de lijn. Newton draaide het 17 keer.

Grant Nelson Bella leidde (13-1, 9-0) met 31 punten en vijf assists, en Karl Miller voegde 14 punten en vijf rebounds toe.

Bella sloeg 52 procent van de grond, maakte 10 van 24 vanuit een 3-punts bereik en 15 van 19 vanuit de streak. De Nederlanders maakten 13 beurten.

de meisjes

READ  Tour de France: Jonas Weinggaard wint voor het eerst in zijn carrière de tour, terwijl de Brit Geraint Thomas derde wordt | fietsnieuws

46 Bella, Newton 37

Het basketbalteam van de meisjes versloeg eerder dit seizoen thuis Newton 62-24 tegen Bella. Vrijdag, onderweg, dichtden de Cardinals het gat dramatisch.

Newton leidde door drie doelpunten na één en versloeg 20-17 in de tweede helft tijdens een verlies van 46-37 bij de Large Hadron Collider. Het tweede kwart besliste de wedstrijd met een overwinning voor Bella (8-7, 4-4) op de Cardinals, 15-6.

“Ik was trots op de inspanning vanavond”, zei de meisjescoach van Newton, Eric Vander Velden. “We hebben alles waar we de afgelopen dagen aan hebben gewerkt geïmplementeerd. Ons doel is om elke wedstrijd te verbeteren en voor te bereiden op regionale confrontaties.”

Meg Callahan had nog een dubbel en eindigde 13 punten en 12 rebounds. Chasidi Henwood voegde 11 punten, vier rebounds, vijf assists en vier bliksemballen toe.

Callaghan en Henwood speelden elk bijna 32 minuten in de wedstrijd toen Vander Velden om beurten terugviel naar zes spelers.

De kardinaal (2-12, 0-9) raakte 36 procent van de grond, maakte 4 van de 9 uit een 3-punts bereik en sloeg slechts 5 van de 14 uit de verwende streak. Ze hebben het ook 22 keer afgeleverd.

Aurora Nehring scoorde zes punten en vijf rebounds, Victoria Reynolds scoorde vijf punten en Kelly Manning pakte drie boards.

“Eerlijk gezegd zijn we beter dan onze platenhows”, zei Vander Velden. “We hebben een geweldige week met vier wedstrijden, dus we moeten klaar zijn voor de wedstrijd van 32 minuten.”