Nederlandse coach: We zullen de geschorste Van de Donk missen

SYDNEY, Australië – De Nederlandse coach Anders Junker zei dat het WK 2023 nog niet voorbij is voor Danielle van de Donk nadat de middenvelder in tranen achterbleef na het ontvangen van een gele kaart tijdens de 2-0 overwinning op Zuid-Afrika van zondag, waardoor ze het kwartaal zal missen. finale tegen haar. Spanje door commentaar te geven.

Voormalig Arsenal-speler Van de Donk, die nu speelt voor de damesploeg van Olympique Lyonnais, pakte haar tweede boeking van het toernooi na een overtreding in de tweede helft op Khrapo Dlamini tijdens de overwinning in de achtste finales in Sydney, wat betekent dat ze uit de wedstrijd zal moeten blijven. De wedstrijd van vrijdag. Wedstrijd van Spanje in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Aan het einde van de overwinning op Zuid-Afrika was Van de Donk zichtbaar van streek toen haar teamgenoten en coach Juncker haar probeerden te kalmeren terwijl de Nederlandse spelers feest vierden op het veld.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Maar hoewel de WK-finalisten van 2019 voor een zware uitdaging van Spanje staan ​​om de halve finales te bereiken, zei Juncker dat Van de Donk nog steeds kan uitkijken naar een nieuw optreden in het toernooi.

“We kwamen hier met de overtuiging dat we iedereen konden verslaan, en dat betekent alle teams, inclusief Zuid-Afrika en Spanje”, zei Juncker. “Dit hoeft dus niet de laatste wedstrijd van Danielle te zijn, ze mag terugkomen voor de halve finales.

“Danielle is teleurgesteld dat ze de tweede gele kaart krijgt, en wij zijn ook teleurgesteld, maar we kennen de regels en ik begrijp waarom de scheidsrechter haar die heeft gegeven. Danielle heeft kwaliteiten van wereldklasse en maakt echt deel uit van het spel en als ze dat niet doet, niet spelen, die kwaliteiten hebben wij niet.

READ  "Ze noemen me problemen!" Controversiële Nederlandse spits Lang legt uit hoe hij Memphis Depay het zwijgen oplegt

“Het is een puzzel die we de komende dagen moeten oplossen, maar we hebben veel middenvelders die kunnen komen spelen.”

Ondertussen zei Juncker dat zijn team niet op zijn best was tegen Zuid-Afrika, ondanks dat hij uiteindelijk de wedstrijd won.

,,We begonnen niet zo slecht, maar na twee minuten speelden we tegen onszelf.''We verloren veel ballen en gaven Zuid-Afrika de kans van slagen.

“Onze doelman blokkeerde veel schoten die gevaarlijk waren, maar in de tweede helft waren we veel beter, hadden we meer controle over de wedstrijd en scoorden we het tweede doelpunt. Daarna verdienden we de wedstrijd te winnen.”