Nederland vs Türkiye live: Score, eindresultaat en reacties nadat Nederland zich met Engeland had geplaatst voor de halve finale

Gary Lineker schokt EK-kijkers met een vieze grap over Ronaldo

Nederland versloeg Turkije zaterdag in een spannende kwartfinale van het EK 2024, waarna volgende week een halve finale tegen Engeland zou plaatsvinden.

De zwakkere Turkse ploeg leek altijd gevaarlijk in de tegenaanval, maar kwam via een spelhervatting op voorsprong, waarbij Samit Akydin in de eerste helft scoorde met een kopbal.

Nederland leek in gevaar, maar de ploeg van Ronald Koeman reageerde twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd krachtig, toen Stefan de Vrij de gelijkmaker kopte. Zes minuten later dwong Cody Jakpo Türkiye-verdediger Mert Muldor tot een eigen doelpunt.

Dit doelpunt bewees het verschil in Berlijn, want Nederland boekte een plek in de halve finales, waar Engeland woensdag op hen wacht.

Geniet van alle actie en volg hieronder de post-match waarin Nederland Turkije versloeg in het EK 2024.

1720332000

Tegen wie zal Engeland het in de volgende ronde opnemen en wanneer? Schema loting EK 2024 en halve finales

Engeland zal in de halve finales van Euro 2024 spelen, nadat de ploeg van Gareth Southgate een spannende penalty shootout tegen Zwitserland won.

Het Engelse nationale team kon in Düsseldorf terugkomen van een achterstand dankzij het doelpunt van Bukayo Saka en een perfecte set van vijf strafschoppen, onder leiding van Trent Alexander-Arnold en gered door Jordan Pickford.

Nu kijkt de ploeg van Gareth Southgate woensdag naar de halve finales in Dortmund.

Door de loting van de knock-outronde van het EK 2024 staat Engeland aan de gunstigere kant, terwijl Frankrijk en Spanje gaan strijden om een ​​plaats in de finale van Berlijn.

Chris Wilson7 juli 2024 07:00 uur

1720328400

Engeland scoorde na strafschoppen na Zwitserland te hebben verslagen na strafschoppen

Engeland kwalificeerde zich voor de halve finales van Euro 2024 na het verslaan van Zwitserland na strafschoppen.

Jordan Pickford was de ster van de wedstrijd toen hij de strafschop van Manuel Akanji redde, terwijl Trent Alexander-Arnold de 5-3 overwinning bezegelde, wat voor chaos zorgde in Düsseldorf na een 1-1 gelijkspel.

Hieronder belicht het Palestijnse persbureau het record van strafschoppen behaald door de Three Lions in eerdere grote toernooien.

Chris Wilson7 juli 2024 06:00 uur

1720324800

Nederlandse spelers geschorst voor de halve finale tegen Engeland

Nederland heeft Nee De spelers zijn geschorst voor het halvefinaleduel met Engeland, dat ook zal plaatsvinden Volle kracht.

Dit is uiteraard exclusief eventuele infecties in de komende vier dagen.

Maar Mark Guahe keert terug naar Engeland, nadat hij in de kwartfinales een schorsing had uitgezeten, en Luke Shaw is eindelijk fit genoeg om zaterdag op te treden als Engeland op voorsprong komt.

Alex Patel7 juli 2024 05:00 uur

1720321200

Fans van William Penn vieren de overwinning van Engeland op Zwitserland in het EK 2024

De Prins van Wales was een van de voetbalfans die de kwartfinale van Engeland in 2024 op Zwitserland verwelkomden na strafschoppen. Hij omschreef de wedstrijd in een post op sociale media als “spannend tot het einde”.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar Engeland kwam als overwinnaar uit de bus na een spannende strafschoppenreeks waarin ze hun rivalen versloegen om de halve finales te bereiken.

William, de president van de Engelse voetbalbond, zat op de tribunes van de Arena van Düsseldorf om de wedstrijd te bekijken, en hij juichte het Engelse team de hele wedstrijd toe.

Chris Wilson7 juli 2024 04:00 uur

1720317600

De geheime cheatlijst van Jordan Pickford onthuld na de overwinning van Engeland op Zwitserland in het EK 2024

Jordan Pickford gebruikte een geheim briefje op een bidon om Engeland te helpen Zwitserland te verslaan in de kwartfinales van het EK 2024.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel nadat Brill Embolo zijn doelpunt scoorde in de tweede helft, waarna Bukayo Saka zijn speciale doelpunt scoorde, en het gelijkspel duurde tot de verlenging. Maar Engeland maakte perfect gebruik van de strafschoppenserie en scoorde alle vijf hun trappen om door te gaan naar de halve finales.

Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka en Ivan Toney scoorden de doelpunten van de wedstrijd voordat Trent Alexander-Arnold de winnende trap scoorde, nadat Pickford de eerste strafschop van Zwitserland redde van Manchester City-verdediger Manuel Akanji.

Chris Wilson7 juli 2024 03:00 uur

1720314000

“Knijp in de banden!” Alan Shearer en voormalige Engelse spelers prijzen de strafschopkampioenen na het winnen van de kwartfinales van Euro 2024

Voormalige Engelse spelers prezen de moed en prestaties van de huidige generatie nadat het Engelse nationale team, onder leiding van coach Gareth Southgate, Zwitserland na strafschoppen versloeg op het EK 2024.

Engeland en hun coach Southgate kregen tijdens het toernooi zware kritiek te verduren na een aantal teleurstellende optredens, waarbij Gary Lineker het 1-1 gelijkspel tegen Denemarken op zijn podcast als “verschrikkelijk” omschreef. Maar een verbeterde prestatie tegen Zwitserland, gevolgd door vijf precieze strafschoppen, oogstte veel lof.

“Knijp in de banden!” Alan Shearer juichte in co-commentaar nadat Alexander-Arnold de penalty scoorde.

Chris Wilson7 juli 2024 02:00 uur

1720310400

Frank Lampard en Rio Ferdinand leggen het ‘verschil’ achter de verbeterde prestaties van Engeland op Euro 2024 uit

BBC-experts hebben Gareth Southgate geprezen omdat hij de formatie van Engeland heeft veranderd en het beste uit Phil Foden heeft gehaald tijdens de kwartfinale van Euro 2024 tegen Zwitserland.

Southgate besloot voor het eerst in twee jaar twee vleugelverdedigers op de flanken te gebruiken in een poging te concurreren met het door Zwitserland aangenomen 3-4-3-systeem. De beslissing bleek succesvol, aangezien Engeland de aanval van achteren onderdrukte en dwong zijn tegenstanders enkele fouten begaan.

Jude Bellingham en Phil Foden speelden de rol van centrale spelmaker achter Harry Kane, en vooral Foden was invloedrijk op de beste momenten van de Engelse aanval in de eerste helft, die eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Chris Wilson7 juli 2024 01:00 uur

1720308600

De weg van Engeland naar de finale: waarschijnlijke tegenstanders in de knock-outfase van Euro 2024

Engeland kwam in Düsseldorf op achterstand, net als in hun vorige wedstrijd in de knock-outfase.

Daarna nam Engeland zijn toevlucht tot strafschoppen en wist te winnen. Bellingham, Saka, Cole Palmer, Ivan Toney en Trent Alexander-Arnold scoorden alle drie de doelpunten voor Engeland en boekten zo hun plaats in de halve finales, terwijl Jordan Pickford een cruciale penalty redde in de shootout.

Wat is de volgende beurt? Halve finales. Maar tegen wie? Wie zal wachten als Engeland de finale bereikt?

Chris Wilson7 juli 2024 00:30

1720306800

De reactie van Engeland in de kwartfinales geeft Gareth Southgate een spannend antwoord voor de toekomst

Nog een wedstrijd voor Engeland zonder fans te vermaken, maar een nieuwe stap richting de finale van Euro 2024 – en misschien nog een teken van waar de toekomst ligt, of die nu tijdens dit toernooi komt of niet.

Maar dit was niet het resultaat van weer een eenzijdige, niet-inventieve show. Het lag ook niet aan de veronderstelde tactische verschuiving, die weinig veranderde aan het tempo van het Engelse spel of aan de manier waarop ze voortdurend naar binnen kropen om op safe te spelen en heel weinig kansen te creëren. Maar als de oorspronkelijke 90 minuten niet genoeg drama bevatten, had een tweede gelijkmaker in evenveel wedstrijden en de daaropvolgende strafschoppenreeks wellicht genoeg kunnen zijn.

READ  Lee McNicholas voegt zich bij Lifted Entertainment als Creative Director, North

In plaats daarvan kunnen de grote positieve punten waar Engeland van zou kunnen profiteren de volgende zijn: hij deed het niet Ten eerste de veranderingen die hebben plaatsgevonden, de introductie van de spelers en het tempo, en het duidelijke vermogen dat ze hebben om hun aanpak te veranderen in belangrijke fases van wedstrijden.

Na twee wedstrijden op rij zagen de wisselspelers van Gareth Southgate de wedstrijd in het voordeel van Engeland keren – hoewel het beide keren zeker vroeg had kunnen komen, en beide keren was het duidelijk nodig voordat de Three Lions in paniek raakten en de tijd begon te dringen.

Er zijn echter antwoorden naar voren gekomen die een vervolgtraject door dit toernooi mogelijk maken als alternatief in de game, voordat het in de toekomst meer permanente opties worden.

Chris Wilson7 juli 2024 00:00 uur

1720305057

Spelersranglijst Engeland versus Zwitserland, waarbij Bukayo Saka schittert in een dramatische kwartfinale van het EK 2024

De eerste helft liet een glimp van verbetering zien ondanks de licht gewijzigde Engelse ploeg, en het team van Gareth Southgate domineerde de wedstrijd, maar het was grotendeels middelmatig omdat Zwitserland zich op zijn gemak leek in de verdediging.

De tweede helft begon op dezelfde manier, maar de Zwitsers draaiden dankzij een periode van dominantie de boel om, wat later tot een verrassend doelpunt leidde, toen Briel Embolo hen in de 75e minuut op voorsprong bracht.

Het Engelse team leek voorzichtig en angstig en de wisselspelers kwamen binnen, maar Bukayo Saka schoot een bal van buiten het strafschopgebied om de wedstrijd naar verlenging te leiden.

Dit was een zeer moeilijke wedstrijd voor de Engelse fans, aangezien Zwitserland de favoriet leek om de wedstrijd te winnen, maar er gingen dertig minuten voorbij en Engeland kopte opnieuw op strafschoppen.

Deze wedstrijd was een enorme tragedie voor Engeland, maar deze keer niet; Alle vijf de Engelse spelers hadden gescoord, dus het enige wat nodig was was een briljante redding van Jordan Pickford om de Three Lions door te sturen naar de halve finales.

Maar hoe presteerde elke speler? Hier zijn de spelersranglijsten van The Independent:

Chris Wilson6 juli 2024 23:30