Nederland verslaat Zuid-Afrika met 2-0 en plaatst zich voor de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal.

SYDNEY (AP) — Nederland heeft zich zojuist geplaatst voor de kwartfinales Wereldbeker DamesStermiddenvelder Daniel van de Donk keek echter somber.

Haar gele kaart in de tweede helft van de 2-0 overwinning op Zuid-Afrika van zondag betekent dat ze een wedstrijdverbod opgelegd krijgt. Waarschijnlijk kreeg ze tranen in de ogen bij het besef dat ze misschien haar laatste wedstrijd van het toernooi had gespeeld als Nederland in de kwartfinales van Spanje had verloren.

Maar bondscoach Anders Juncker had geen tijd voor negativiteit.

“We zijn ervan overtuigd geraakt dat we iedereen kunnen verslaan. En als je zegt dat we iedereen kunnen verslaan, dan geldt dat voor alle teams, Zuid-Afrika, maar ook Spanje. “Dit betekent dat het niet de laatste wedstrijd is voor Daniel. “We willen winnen van Spanje, dan kunnen ze terugkeren naar het toernooi.”

Oranje lijkt zeker weer favoriet nadat hij vier jaar geleden in de WK-finale verloor van de Verenigde Staten.

Nadat ze dit keer boven de Amerikanen in Groep E waren geëindigd, versloegen ze Zuid-Afrika in het Sydney Football Stadium dankzij doelpunten van Jill Roord in de eerste helft en Linneth Bernstein in de tweede helft.

Spanje behoort tot de favorieten om de titel te winnen en heeft hun plannen gesteund Winnen van Zwitserland met 5-1 In de ronde van 16.

Nederland moest nog harder werken voor een plek in de kwartfinales, waarbij doelman Daphne van Domselaar een man-of-the-match prestatie neerzette met een reeks reddingen om Zuid-Afrika op afstand te houden.

Haar teamgenoten waren er snel bij om haar spelbesparende inspanningen te erkennen en omhelsden haar snel na het laatste fluitsignaal.

READ  Renee van der Gibb vindt dat Chelsea Hakim Ziyech moet verkopen

Zuid-Afrika-coach Desiree Ellis zei: “We hadden het gevoel dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen, en als je terugkijkt, hadden we de kansen moeten krijgen die we hadden, maar we hebben er geen gebruik van gemaakt.” “Als je ziet hoe hun doelman de man van de wedstrijd wordt, dan zie je hoe goed we spelen.”

Ook Nederland profiteerde van een fout van de Zuid-Afrikaanse doelman Kailyn Swart, die het zwakke schot van Bernstein uit haar handen liet glippen en over de doellijn ging.

Net als Van de Donk leek Swart er na het laatste fluitsignaal kapot van toen haar teamgenoten en staf haar troostten.

“Niemand ter wereld heeft een perfect spel”, zei Ellis. “Ze gaat een fout maken en dat gebeurde helaas, maar het hield ons ook in de wedstrijd.”

Zuid-Afrika heeft de verwachtingen al overtroffen door toen voor het eerst door te gaan naar de knock-outfase Een dramatische overwinning op Italië met 3-2 In zijn laatste wedstrijd in de groep.

Maar doelpunten van Rohr in de negende minuut en Bernstein in de 68e minuut maakten een einde aan hun onverwachte reeks.

Nederland kwam vlak voor het doel van Rohr dichtbij toen Esme Bruijts een schot krulde dat Swart over de lat moest duwen.

Rohr schoot uit de daaruit voortvloeiende hoekschop raak.

Een voorzet van Sherida Spitze werd door Leke Martens richting doel gekopt, waardoor Swart opnieuw in actie kwam. Maar door haar redding vloog de bal de lucht in en Rohr kopte van dichtbij over de doellijn voor haar vierde doelpunt van het toernooi.

READ  Oscars 2022: Voorspellingen voor beste internationale speelfilm

Van de Donk stond op het punt de voorsprong uit te breiden, maar werd geblokkeerd door de voet van Swart vanuit het strafschopgebied. Kgatlana testte Van Domselaar toen Zuid-Afrika tijdens de pauze hun dreiging toonde.

Kgatlana kwam nog een stap dichterbij toen ze vlak voor rust op doel schoof, maar kon niet voorbij Van Domselaar komen. Zuid-Afrika sloot de helft sterk af, waarbij Kgatlana regelmatig achter de verdediging kwam.

De reactie van het team op de achterstand was zelfs nog indrukwekkender, gezien het feit dat ze in de eerste helft te maken kregen met blessures van Jermaine Sioposinoye en Bambanani Mbane.

De Nederlandse ploeg herwon de controle na de herstart en dacht dat ze hun voorsprong hadden verdubbeld toen Martens zich bekeerde en zich in de 54e minuut bekeerde, maar hun feest werd afgebroken toen de scheidsrechter na een VAR-beoordeling buitenspel werd verklaard.

Het Zuid-Afrikaanse nationale team vormde minder gevaar omdat het moeite had om de bal te bezitten, en Nederland scoorde zijn tweede doelpunt na de fout van Swart.

Het volgende voor Nederland is vrijdag de langverwachte wedstrijd tegen Spanje in Wellington, Nieuw-Zeeland.

“Het is een enorme wedstrijd en ik ben er erg enthousiast over, omdat Spanje een heel sterk team is”, zei Bernstein. “Maar ik weet ook dat we een sterk team zijn, dus de wedstrijd zal eigenlijk een echte finale zijn”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen stopte Zuid-Afrika nadat het grote indruk had gemaakt in een toernooi met enkele traditionele favorieten zoals Olympisch kampioen Canada, Duitsland en Brazilië werden uitgeschakeld in de groepsfase.

READ  Ongebruikte Donny van de Beek van Manchester United heeft een sterke boodschap gestuurd over wanneer te spelen dit seizoen

“Erg trots”, zei Ellis. “Ik denk dat we als team het hoofd hoog moeten houden.”