Nederland verovert een deel van de titel van de regio met een verrassende overwinning

De Crosby Cougars waren een van de populairste bands in de staat. Ze gingen de wedstrijd tegen Nederland met 7-2 in na 7 keer op rij winnen. In hun laatste zes wedstrijden hebben ze hun tegenstander met 228-44 verslagen. De Nederland Bulldogs kwamen in het spel nadat ze vijf op rij hadden gewonnen, en hoewel ze hun tegenstanders nergens in de buurt van Crosby overtroffen, speelden ze 40+ in drie wedstrijden op rij en versloegen ze Humble Kingwood Park met 33.

Nederland sprong vanaf het begin over Crosby heen en maakte vroeg in het tweede kwartaal een voorsprong van 15-3, met name Josh Mazye op 78 meter. Crosby sneed de leiding naar één balbezit toen Denkins Dunn een mid-back pass naar Cameren Kirkwood gooide om 51 yards te laten vallen. In het volgende balbezit van Nederland versperde Crosby een trap, waarna hij scoorde in E’Monte Wilson’s 8-yard rally om Crosby een 17-15 voorsprong te bezorgen. Nederland gooide vervolgens een onderschepping om de helft af te sluiten, waardoor Crosby aan het einde van de eerste helft vaart kreeg.

De Bulldogs herwonnen de controle over het eerste balbezit in de tweede helft toen Josh Mazek 38 meter rende en een voorsprong van 23-17 opleverde. Maar Crosby nam de leiding op de rechtsback toen Denkins Dunn scoorde in een run van 3 yard om een ​​lange vlucht te voltooien en de Cougars op een 24-23 voorsprong zette. Maar met Nederland komt het einde. Kyndon Fuselier scoorde in een touchdown-pas van 78 meter van Renee Cunningham om de 29-24 voorsprong te nemen.

READ  Herinneringen aan Nederlandse overstromingen leiden tot nieuwe klimaatangsten

Crosby had nog een laatste kans. Ze onderschepten de bal een paar minuten voor tijd en dreven Crosby het veld af, maar raakten de bal 3 minuten voor tijd. Nederland had tijd tekort voor een 29-23 overwinning en een aandeel in de 12-5A Division 2 District Title.