Nederland sluit Houston Sterling

Nederland – Een zware wedstrijd op de grond en een karige verdedigende inspanning resulteerden erin dat het Nederlandse voetbalteam donderdagavond 37-0 won van Houston Sterling, 37-0 in Bulldogs Stadium.

Aanvallend hadden Josh Mazek en Bo Seymour het grootste deel van de score. Beide best lopende verdedigers hadden twee touchdowns omdat de aanval van de Bulldogs het grootste deel van de nacht gemakkelijk verliep.

Met een flinke opmars had Nederland in het derde kwart zijn wedstrijdondersteuning.

Ondertussen stond de Nederlandse verdediging het pond bijna niets toe tijdens wat de eerste stop van de Bulldogs bleek te zijn sinds september van vorig seizoen. De aanval van de Raiders kwam niet in de rode zone en draaide de bal twee keer.

Beginnend in de periode na het seizoen als regiokampioen 12-5A-II, zei de Nederlandse coach, Monte Barrow, dat zijn team de wedstrijd in de eerste ronde niet lichtvaardig had opgevat. De Bulldogs (8-2, 6-1) hebben zeven wedstrijden op rij gewonnen.

“We speelden elke week steeds beter en gingen in de goede richting”, zei Barrow. “Je kunt niet terug naar de kwalificatie, dus dat was een grote focus voor ons. Dit is een team met senior leiderschap en ik denk dat deze spelers nog een tijdje willen spelen.”

In het eerste kwart zonder doelpunten probeerden beide teams te falen op de vierde plaats. Ten eerste probeerde Sterling een mislukte nep-weddenschap en zette Bulldogs op met goed veldbezit.

READ  Nederland krijgt een geüpgraded voetbalveld en het heeft een aantal aangepaste functies

Nederland stopte echter diep in het rood bij hun eerste rit, en een doelpuntloos stopte nog even.

Dat veranderde in de openingswedstrijd voor het tweede kwart, toen Mazyck in het midden liep en vervolgens naar de hoek van de eindzone sneed om 19 yards te krijgen.

Dit waren de eerste twee goals van Mazic voor het einde van de eerste helft. Hij zette Nederland op voorsprong, 14-0, met 22 yards te gaan met 7:21 in het tweede kwartaal.

Integendeel, het pond sterling bleef aanvallend worstelen. Een kort velddoelpunt van Payton Barrow zette de voorsprong van Nederland voor rust op 17-0.

De aanval zette zich in het derde kwartaal snel voort. Na de grote eerste helft van Mazyck is het de beurt aan Seymour om de finishzone te vinden. Hij deed dit tweemaal in het derde kwartaal over een paar landingsafstanden van vier yard.

Mazyck eindigde 115 meter op 16 patronen, terwijl Seymour 63 meter had in zes pogingen.

Ook het doorhaalspel van Nederland was succesvol. Middenvelder Renee Cunningham ging 11 van de 19 banen van 162 yards. Zijn favoriete doelwit was de junior Kyndon Fuselier, die zes passes kreeg op 125 meter.

De Bulldog werd in het vierde kwartaal afgesloten. Geen van beide teams scoorde toen de klok genadeloos opliep om de wedstrijd te beëindigen.

“Elke keer dat je een team kunt uitschakelen in een kwalificatiecampagne, is het privé”, zei Barrow. ‘Onze verdediging vloog daarheen.’

Nederland staat volgende week tegenover de winnaar van de Longview Pine Tree en A&M Consolidated in de regionale tour. Barrow zei dat zijn team in staat is om een ​​diepe vlucht te nemen.