Nederland hoopt de 17-jarige afwezigheid van het EK van 2024 in Roemenië te verlengen

Nederland hoopt zijn 17-jarige winning streak te verlengen als het dinsdagavond in de achtste finales van het EK 2024 tegenover Roemenië staat.

Holland Wanneer ze tegenover elkaar staan, mikken ze op een verlenging van de streak met 17 jaar Roemenië Bij de laatste 16 Euro 2024.

Ronald KoemanDe Portugese ploeg was in de groepsfase verre van overtuigend en moest noodgedwongen derde worden in Groep D.

Hoewel ze Polen versloegen na een achterstand door een doelpunt en een 0-0 gelijkspel verdienden tegen Frankrijk, verloor Oranje in de laatste wedstrijd van Oostenrijk met 3-2.

Door achter Oostenrijk en Frankrijk te eindigen, verloor Nederland de gelijke stand met Engeland, en de perceptie was dat ze waarschijnlijk van die wedstrijd zouden hebben genoten.

Wanneer Nederland dinsdagavond echter het veld betreedt in de Allianz Arena, verdedigt het land een langdurige, gunstige winning streak.

©Reuters

Nederland domineert Roemenië

In de dertien ontmoetingen tussen de twee teams heeft Roemenië slechts één keer gewonnen: in 2007, toen ze met 1-0 wonnen in een UEFA Euro 2008-kwalificatiewedstrijd.

Bij die gelegenheid, Verdedigers Dorien Joyan Hij scoorde het beslissende doelpunt in de 71e minuut, maar dat was het beste dat het Oost-Europese land had gekregen.

Sindsdien heeft Nederland vier opeenvolgende overwinningen behaald, waarbij dertien doelpunten werden gescoord en slechts één tegendoelpunt werd toegekend.

Al deze wedstrijden werden gehouden tussen 2008 en 2017, waarvan de eerste tijdens het Europees Kampioenschap van 2008, toen Klaas-Jan Huntelaar En Robin van Persie In Bern werd hij uitgeroepen tot topscorer.

Tijdens hun laatste vriendschappelijke bijeenkomst in Boekarest in november 2017 Memphis Depay, Ryan Babel En Lucas de Jong Ze scoorden allemaal in de tweede helft en hielpen Nederland met 3-0 te winnen.

READ  De hausse van Omicron verspreidt somberheid naarmate het nieuwe jaar nadert

De Roemeense Razvan Marin viert zijn eerste doelpunt met Nicolae Stanciu op 26 juni 2024©Reuters

Roemenië streeft naar een ommekeer

Verrassend genoeg slaagde Roemenië er niet in om te scoren in 10 van zijn 13 wedstrijden met Nederland, terwijl Roemenië in zijn hele geschiedenis slechts één keer heeft gewonnen in de knock-outfase van een groot toernooi.

Het gebeurde in 1994 toen ze een beroemde 3-2 overwinning behaalden op Argentinië op het WK in de VS, hoewel ze bemoedigd zullen zijn dat Nederland de laatste drie EK-knock-outwedstrijden heeft verloren.

Ondertussen kwalificeerde Roemenië zich voor de achtste finales en kwalificeerde zich voor de 20e wedstrijd in de geschiedenis van deze competitie. Er werden in die periode slechts twee overwinningen behaald.

Vóór hun indrukwekkende overwinning op Oekraïne in deze editie was de enige eerdere overwinning van Roemenië op Engeland in Euro 2000, waar de Three Lions met 3-2 verloren.

ID: 547151: 1false2false3false: QQ:: Vanaf het databasebureaublad: LenBod: collect4507:Er is geen informatie over gegevensanalyse