Nederland draait ringen rond het ongelukkige Maleisië

Oranje viert het doelpunt van Baines voor het derde doelpunt tegen Maleisië. | Bron afbeelding: BISWARANJAN ROUTE

Nederland speelde in een rustig tempo en domineerde de wedstrijd. Nederland speelde een ellendige Maleisische kant en won zaterdag met 4-0 in hun openingswedstrijd van de Wereldbeker Groep C in het Birsa Munda International Stadium hier.

De Nederlanders, de finalisten van de laatste time-out, lagen over de vloer en renden met zo’n snelheid dat de Maleisiërs het nauwelijks konden bijhouden en de bal met minimale weerstand konden passen. Het was een uitstekende les en Maleisië zal waardevolle lessen uit het spel halen.

Thies van Dam zette Nederland in de 20e minuut op voorsprong, waarna Jeb Jansen vier minuten later de 2-0 maakte en scoorde met een strafschop, voor een onnodige tackle van Amir El Zahar, met gemak in de rechterbenedenhoek.

Bij rust stond er waarschijnlijk 2-0 op het scorebord, maar gedurende het grootste deel van de eerste twee kwartalen kwam de bal amper de Nederlandse cirkel binnen.

Maleisië begint eindelijk iets van structuur op het cv te laten zien, houdt de bal langer vast en probeert met korte passes vooruit te komen. Er was echter niet veel dat het team op de 11e plaats kon doen, want ze verloren met 0-7 en eindigden als 15e in het toernooi met 16 teams in 2018.

Met het publiek – zelfs voor de tweedaagse wedstrijden bijna vol en zonder dat India speelde – werden ze rusteloos en eisten ze wat aanvallend spel van de Aziatische kant, totdat Maleisië in het derde kwart twee strafschoppen wist te scoren.

READ  De Europese markten staan ​​open om te sluiten nu traders uitkijken naar het cijferseizoen

Oranje schakelde ze echter met gemak uit en toen het aanvankelijke momentum eenmaal verloren was, keerden ze terug om voor langere tijd op de Maleisische helft te spelen. Sterker nog, zelfs de enkele keren dat de Maleisiërs de bal in de Nederlandse cirkel wisten te krijgen, ging deze amper voor het doel.

In plaats daarvan voegde Oranje er nog twee toe in het laatste kwart, de laatste 14 seconden tijd oranje Ze kregen de perfecte start van hun campagne.

Uitslag: Poule C: Nederland 4 (Theijs ​​Van Dam, Jeb Jansen, Teun Baines, Jorit Krone) versloeg Maleisië met 0.