Nederland 4-0 Schotland (22 maart 2024) Wedstrijdanalyse

Nederland overwon een trage start door Schotland vrijdag met 4-0 te verslaan in hun internationale vriendschappelijke wedstrijd in de Johan Cruijff Arena en eindigde sterk met een moreelverhogende overwinning.

Tijani Reynders scoorde in de 40e minuut een doelpunt van buiten het strafschopgebied, waarmee Nederland op weg was naar de vierde overwinning op rij.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, NWSL en meer (VS)

Maar ze moesten hun voorsprong behouden, want Schotland raakte tweemaal het houtwerk, voordat de 33-jarige Georginio Wijnaldum in de 72e minuut de voorsprong verdubbelde met een kopbal van dichtbij.

Invallers Wout Weghorst en Donyell Malen scoorden in de laatste zes minuten nog twee doelpunten terwijl de thuisploeg sterk afrondde.

Wout Weghorst was een van de vier verschillende doelpuntenmakers voor Nederland tegen Schotland.

Beide landen gebruikten de wedstrijd ter voorbereiding op het EK komende juni, waar Nederland in Groep D uitkomt Schotland Een voordeel in de openingswedstrijd tegen de gastheren Duitsland.

De Schotten kregen in de 18e minuut hun eerste kans van de wedstrijd Ryan Christie Hij drong laat door in het Nederlandse strafschopgebied en sloeg een voorzet binnen Billy Gilmore Een kopbal schieten op het doel van de thuisbewaker Mark liet het zo Hij kreeg een sterke hand en kon deze over de lat afweren.

Er waren ook mogelijkheden om dat te doen Scott McTominay en Gilmour aan het begin van de tweede helft, die beiden werden geblokkeerd door de Nederlandse verdediging, terwijl Christie in de 51e minuut een kopbal naast het doel stuurde. John McGinn Ik vond hem ongemarkeerd voor het doel.

Schotland had in de 61e minuut de gelijkmaker moeten maken toen een defensieve fout ertoe leidde dat Lawrence Shankland balbezit kreeg, maar omdat hij alleen een doelman te verslaan had, miste hij het doel toen deze de lat raakte.

READ  Max Verstappen verliest grote sponsordeal als Nederlands bedrijf: PlanetF1 trekt zich terug

Aan de andere kant redde de Schotse doelman Angus Gunn met één hand de blessuregevoelige speler. Memphis DepayDit was bij zijn terugkeer in het Nederlands elftal, voor het eerst sinds maart vorig jaar.

Maar Gunn reageerde niet op de kopbal van Wijnaldum en late pogingen van Weghorst en Malen.

Weghorst stond goed op en kopte in de 84e minuut thuis, waarna Malen slechts twee minuten later het doelpunt toevoegde, omdat Oranje in de slotminuten tot leven kwam en met een grotere marge had kunnen winnen.

Maar kapitein Virgil van Dijk Hij was kritisch over de uitvoering.

“We moeten effectiever zijn in balbezit. Er zijn veel dingen die we beter moeten doen als we het goed willen doen op het EK.”

De voorbereidingen voor het Euro 2024-toernooi gaan dinsdag voor beide landen verder Holland Ze zullen het opnemen tegen Duitsland in Frankfurt, terwijl Schotland Noord-Ierland zal ontvangen in Hampden Park.