Nederland 2-1 Ierland (10 september 2023) Wedstrijdanalyse

Wat Weghorst Hij kwam van de bank en scoorde in de tweede helft het winnende doelpunt Holland Ze kreeg zondag een vroeg doelpunt tegen en versloeg de Republiek Ierland met 2-1 in een EK-kwalificatiewedstrijd in groep B.

De Ieren kwamen na vier minuten op voorsprong Adam Edah Uit een strafschop, maar de Nederlanders kregen zelf een strafschop Cody Jackpo Hij scoorde de gelijkmaker in de 19e minuut.

Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Vigorst scoorde na 56 minuten het tweede doelpunt voor de bezoekers in het Aviva Stadion, waardoor Nederland met negen punten naar de tweede plaats in het klassement kwam, zes punten achterstand op de leiders. Frankrijk Maar met het spel in de hand. Griekenland heeft ook negen punten nadat het zondag thuis met 5-0 won van Gibraltar.

Door de Ierse nederlaag verloor het team vier van hun vijf kwalificatiewedstrijden en had het weinig kans om zich te kwalificeren voor de finale van volgend jaar. DuitslandEn met twijfel over de toekomst van coach Stephen Kenny.

Een gruwelijke defensieve fout in de eerste minuut gaf Chidozie Ogbeni de kans Ierland op voorsprong te zetten, maar hij aarzelde te lang en werd geblokt.

Nederlandse spelers vieren feest na het scoren van een doelpunt tegen Ierland in de EK-kwalificatiewedstrijden.

Twee minuten later miste de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk een strafschop vanwege een onhandige handsbal terwijl hij probeerde een hoekschop weg te werken en zijn handen zetten de gastheren op voorsprong.

Ze hadden in de 13e minuut de 2-0 kunnen maken, maar Shane Duffy miste een kans om via de voorzet van Ogbeni binnen te koppen via de achterpaal.

READ  Op welk kanaal kan Super Bowl 2021 live kijken?

Denzel Dumfries snelde door het midden op zoek naar de gelijkmaker in de 18e minuut, waarna de Ierse keeper Gavin Bazunu zijn voet onder hem vandaan haalde, waardoor Jacobo een strafschop kreeg die hij naast de doelman krulde.

Bazunu maakte nog voor rust twee belangrijke reddingen van Donnell Malen, maar hij kreeg geen kans om Weghorst, die voor de rust kwam, tegen te houden toen hij zijn voet op de kopbal van Dumfries zette en van dichtbij scoorde.

Dumfries leverde afgelopen donderdag de assists bij alle drie de Nederlandse doelpunten tegen Griekenland in Eindhoven en was zondag opnieuw cruciaal in hun succes.