Nations League-ronde: Alvaro Morata schiet laat en leidt Spanje naar finale ten koste van oude tegenstander Portugal | voetbal nieuws

Spanje veroverde een plaats in de kwartfinales van de Nations League nadat spits Alvaro Morata dinsdag gastheer van Portugal met 1-0 versloeg om de kop van hun groep veilig te stellen.

Portugal domineerde de wedstrijd, maar Spanje bleef in de wedstrijd en in de 88e minuut raakte Morata het net om het grootste deel van het uitverkochte stadion tot zwijgen te brengen na een lange bal in het strafschopgebied van Dani Carvajal die een kopbal over het doel van Nico Williams kopte.

Spanje eindigde als eerste in groep B in La Liga met 11 punten uit zes wedstrijden, één punt achter Portugal dat op de tweede plaats stond, dat alleen een gelijkspel nodig had om een ​​plaats in de halve finale veilig te stellen.

De Spanjaarden zullen volgend jaar samen met Kroatië, Italië en Nederland deelnemen aan de WK-finale.

“Het was een zware wedstrijd, maar ik blijf bij de houding van het team”, vertelde Morata aan verslaggevers. “Als we verslagen worden, moet dat door alles op het veld te laten staan ​​en dat moesten we weer doen.

“Elke keer als Spanje in de grote wedstrijden moet verschijnen, doen we het. Zo doen we het en vanavond deden we het opnieuw.”

Het was een zware klap voor Cristiano Ronaldo uit Portugal, die verschillende kansen creëerde, het grootste deel van de wedstrijd de controle had en heel dicht bij een plaats in de finale leek.

De gastheren openden in de 32e minuut bijna de score via Diogo Jota, die een lange pass kreeg van Bruno Fernandes en de bal richting de rechterbovenhoek schoot, die Unai Simon met een prachtig schot met één hand redde.

READ  Nicolas-Guy Terbaide, speler uit Quebec, worstelt met biljart om wereldtitel te winnen

Fernandes scoorde vijf minuten later bijna zelf toen hij een voorzet in het zijnet sloeg met een poging die te dicht bij de thuisfans was om te denken dat het een doelpunt was.

Verloren en verward Spanje leek uit te kijken naar een nieuwe matige prestatie na thuis met 2-1 te hebben verloren van Zwitserland op zaterdag.

Spanje-coach Luis Enrique zorgde voor een verrassing met zeven wijzigingen in zijn basisopstelling, waardoor Barcelona met Sergio Busquets, Jaffe, Pedri en Jordi Alba op de bank achterbleef.

Pas toen hij in de tweede helft vier keer wisselde, ontwaakte Spanje en kreeg na 70 minuten het eerste schot op doel in de wedstrijd via Morata.

De Atletico Madrid-spits scoorde bijna in de 76e minuut toen hij een afstandsschot in de rechterbenedenhoek afvuurde dat Diogo Costa had weggewerkt met een prachtige eenhandige stop.

Ronaldo deed zijn best om te scoren, maar zijn spel was vaak grillig en hij kon niet succesvol communiceren met zijn teamgenoten, die kansen misten en Spanje verliet in de wedstrijd, waardoor Morata opnieuw kampioen kon worden met zijn late overwinning.

Servië gepromoveerd naar League A

afbeelding:
Serviër Aleksandar Mitrovic viert zijn doelpunt

op een andere plaats, Servië Spits Aleksandar Mitrovic scoorde zijn 50e internationale doelpunt nadat zijn team uitblonk Noorwegen Met een 2-0 overwinning op de kop van de Nations League B Groep 4 en promotie naar League A.

Servië sloot het seizoen af ​​met 13 punten uit zes wedstrijden, drie punten achter op nummer twee Noorwegen, dat de poule met een gelijkspel had gewonnen. Slovenië staat op de derde plaats met zes punten, terwijl Zweden met vier punten naar League C zakt.

READ  Verloren foto's van Rembrandt worden na 200 jaar verkocht

De Noor Erling Haaland was bijna perfect van de gastheren af ​​met een perfecte start, maar zijn eerste schot na 20 seconden werd briljant gered door Vanja Milinkovic-Savic, wat de basis vormde voor een frustrerende avond voor de spits.

Dusan Vlahovic bracht de bezoekers op voorsprong in de 42e minuut toen Philip Kostik de bal terugtrok en de spits door een struikgewas in het net schoot.

Mitrovic, al de topscorer aller tijden van Servië, verdubbelde de voorsprong van zijn ploeg in de tweede helft negen minuten met een typische accurate afwerking van de pass van Ivan Ilic, en scoorde bijna opnieuw met een kopbal in de 76e minuut.

Noorwegen, dat druk was in het Olival Stadium, deed zijn best, maar miste sluwheid om Servië te verslaan, dat Brazilië, Kameroen en Zwitserland zal opnemen in Groep G op het WK in Qatar, dat Noorwegen miste.

Tsjechië degradeert naar League B

Zwitserland, Brill Embolo, links, viert de overwinning
afbeelding:
De Zwitserse Brielle Embolo, links, viert de overwinning

Ondertussen twee goals in één minuut gescoord door Remo Froller en Brill Embolo Zwitserland 2-1 overwinning op geluk Tsjechische Republiek Woensdag in Kepunepark, een resultaat dat de Tsjechen uit de United Nations League hield.

Het WK-gebonden Zwitserland eindigde als derde in Groep B met negen punten uit hun zes wedstrijden, twee achter winnaar Spanje, terwijl Tsjechië slechts vier punten behaalde in het seizoen.

Froler knikte in de 29e minuut een voorzet van Xherdan Shaqiri in het net en direct vanaf de aftrap kreeg Ambolo een losse pass, rende naar de rand van het strafschopgebied en loste een laag schot in de benedenhoek.

READ  De secretaris-generaal van de VN dringt aan op toezeggingen om "de spelregels te veranderen" op het gebied van schoon water

De bezoekers verkleinden het verschil voor het einde van de eerste helft toen Patrick Schick een linksvoetig doelpunt scoorde uit een lage voorzet van David Zima, terwijl Thomas Suchek een strafschop redde die werd gered door de Zwitserse doelman Jan Sommer op een moeilijke nacht voor de bezoekers, die in beurt scoorde een doelpunt in het net. Target frame bij twee gelegenheden.