Messi en Argentinië versloegen Nederland na strafschoppen op het WK

Argentijnse Lionel Messi, midden, uitdagingen voor de bal met Denzel Dumfries uit Nederland, links, Nathan Ake uit Nederland, tweede links, Frenkie de Jong uit Nederland, rechtsonder, Virgil van Dijk uit Nederland, rechtsboven, tijdens een Wedstrijd in de kwartfinale van de beker, Wereldbeker tussen Nederland en Argentinië, in het Lusail Stadion in Lusail, Qatar, vrijdag 9 december 2022. (AP Photo/Thanasis Stavrakis)

De Argentijnse ster Lionel Messi plaatste zich voor de halve finales nadat hij Nederland vrijdag na strafschoppen met 4-3 versloeg.

Messi voerde de strafschop met succes uit in de shootout, en de Argentijnse doelman Emiliano Martinez redde twee pogingen. Lautaro Martinez scoorde de beslissende strafschop.

De wedstrijd eindigde na verlenging in een 2-2 gelijkspel, waarbij Messi één doelpunt scoorde en nog een doelpunt maakte. Nederland maakte in de 11e minuut van de blessuretijd gelijk in de tweede helft.

De Argentijn Lionel Messi, links, viert feest met zijn teamgenoten nadat hij Nederland heeft verslagen na strafschoppen tijdens de kwartfinale van de FIFA Wereldbeker tussen Nederland en Argentinië, in het Lusail Stadion in Lusail, Qatar, zaterdag 10 december 2022. (AP Photo/ Francisco) Seko)

Argentinië speelt dinsdag in de halve finale tegen Kroatië, nadat de nummer twee van 2018 eerder op vrijdag Brazilië versloeg.

Dit is pas de tweede keer sinds 1990 dat Argentinië de halve finales bereikt. In 2014 maakte Messi deel uit van het team dat in de finale verloor van Duitsland.

Hij lijkt in de stemming om daar weer te komen in een toernooi dat hij tot zijn hoogtepunt maakt.

Toen de penalty van Lautaro Martinez in het net terechtkwam, rende Messi – in tegenstelling tot de rest van het team – niet richting de spits, maar rende hij richting zijn doelman en sprong in zijn armen. Messi produceerde een prachtig staaltje vakmanschap door de openingstreffer voor zichzelf te creëren. Nahuel Molina scoorde in de 35e minuut en scoorde vervolgens uit een strafschop in de 73e minuut, waardoor de stand op 2-0 kwam en daarmee zijn vierde doelpunt scoorde op het WK van dit jaar. , en in totaal 94 doelpunten in 169 interlands.

De wedstrijd werd naar de verlenging gebracht na een diep doelpunt in de blessuretijd van de tweede helft van Wout Weghorst, die in de 78e minuut als invaller inviel en vijf minuten later de stand op 2-1 bracht.

READ  Het geeft ons doelen en vermaak

Het was het laatste doelpunt dat werd gescoord in de tweede helft van een WK-knock-outwedstrijd, en het werd slim uitgevoerd, waarbij Teun Koopmeineers een vrije trap in het strafschopgebied veinsde, maar deze vrijspeelde en de Argentijnse verdediging voor de gek hield. Weghorst behandelde de bal, ving zijn marker op en scoorde een doelpunt in het net.

De wedstrijd leverde 17 gele kaarten op, waaronder één voor Messi, die op een gegeven moment uit zijn bovenlip bloedde.

Enzo Fernandez raakte tegen het einde van de verlenging de paal en was de enige Argentijnse speler die er niet in slaagde te scoren in de shootout.

Door de nederlaag kwam er een einde aan de derde periode van Louis van Gaal (71 jaar) bij het Nederlands elftal.