Matchless Lionel Messi helpt Ronald Koeman en Barcelona winnen | Amerikaans voetbal

Frenkie de Jong en Sergiño Dest begonnen beiden op het honk in de onrustige Koeman-ploeg.

Drie minuten later stond Barcelona al achter. Inaki Williams werd naar achteren gestuurd, terwijl Clement Lenglet bijna het middenveld verdedigde. De Athletic-aanvaller was veel sneller dan de Fransman, sneed hem opnieuw af en sloeg achter Marc-Andre ter Stegen: 1-0. Twee minuten later was de stand bijna 2-0, maar Yuri Berchich schoot weg.

Echter, Dest moest kort daarna gelijk maken na een goede comeback van Antoine Griezmann, maar die miste.

Het werd na 14 minuten spelen 1-1. De Jong liep een onmogelijke hoge bal op de achterlijn, maar wist hem op een heel slimme manier naar Pedri te krijgen. Hij kan de gelijkmaker scoren voor een open doelpunt.

Na 1-0 waren de Catalanen constant vooraan zichtbaar, met gevaarlijke momenten voor onder meer Osman Dembélé en Jordi Alba.

In de 38e minuut was er een mooie oproep naar Dre Messi. Met een slimme hak vond de jonge getalenteerde de Argentijnse ster, die laag en droog toesloeg: 1-2.

Een minuut later had Griezmann gescoord, maar zijn linkervleugel werd gekraakt door doelman Unai Simon. De formatie van Koeman toonde in de eerste 45 minuten goed voetbal.

Kort na de theepauze verscheen Williams weer als een ezel uit een doos, maar Ronald Araujo zat daar maar met zijn voet. Toen zag het er naar uit dat Messi na een schitterende pass van de Jong de 1-3 gaf, maar het had gewoon buitenspel kunnen zijn.

Oude klasse Messi

In de 59e minuut liet Messi weer wat van zijn oude klasse zien. De oude methode die hij gebruikte om de bal in de richting van de kruising te krullen, maar de bal kwam van de paal.

READ  Fotogalerij: The Gate Arch to Nederland vormt zich op Boston Avenue - Port Arthur News

Het duurde echter niet lang voordat Barcelona en Messi er een maakten. Griezmann dacht dat hij slim was in het strafschopgebied en laat de kans meestal niet liggen: 1-3. Messi had vier doelpunten kunnen maken, zijn schot raakte opnieuw de paal in de 72e minuut en spaarde Athletic het lot.

De Argentijn werd in de 90e minuut wat onofficieel en verloor de bal die Iker Moenin goed gebruikte: 2-3. Maar het team van Bilbao kwam niet verder.

Barcelona steeg naar de derde plaats in de Spaanse competitie met een inhaalwedstrijd in Bilbao. Het verschil van zeven punten met koploper Atletico Madrid is nog steeds groot, ook omdat de kopmannen van de lijst twee wedstrijden minder speelden.