Koeman dacht nog na over de landstitel: “Dat was de beste eerste seizoenshelft” | direct

Ronald Koeman vindt de 2-1 overwinning van Barcelona op Real Sociedad terecht. Volgens de coach heeft zijn ploeg na een moeizame seizoensstart het kampioenschap nog steeds in handen.

“Dit was absoluut de beste eerste helft van het seizoen. We speelden de bal heel goed en creëerden veel kansen”, vertelde Koeman woensdagavond op een persconferentie in Camp Nou. In de eerste helft draaide Barcelona hun achterstand tegen de tweede geplaatste club in de Spaanse competitie, met stakingen van Jordi Alba en Frenkie de Jong.

Na de pauze speelde “Barcelona” veel minder, maar het team kwam met drie punten over de streep. “Het werd moeilijker. Sociedad speelde ook een goede wedstrijd en had zeker kansen”, gaf Koeman toe.

Er waren momenten dat we moesten verdedigen en dat hebben we met de hele ploeg gedaan. Afhankelijk van onze positie vind ik de overwinning terecht ”, aldus de voormalig Oranje-bondscoach.

Antoine Griezmann kwam met een schot op de paal dicht bij het derde doelpunt van Barcelona. (Afbeelding: professionele beelden)

“Als we spelen zoals vandaag, is alles mogelijk.”

Dankzij de overwinning in eigen huis hield Barcelona contact met de Spaanse top. Coman staat vijfde na 12 wedstrijden, zes punten achter koploper Atlético de Madrid, die een wedstrijd minder speelde.

De coach denkt dat zijn team alsnog zal strijden om de landstitel. “Natuurlijk kan dat. Het seizoen is nog te lang. Het zal van ons afhangen. Als we blijven spelen zoals vandaag, is alles nog mogelijk.”

Barcelona speelt voor het einde van het jaar tegen Valencia (thuis), Real Valladolid (uit) en Eibar (thuis).