Invaller Messi leidt Barcelona naar hun eerste competitieoverwinning in een maand | direct

FC Barcelona boekte zaterdag hun eerste competitiewinst in meer dan een maand. De ploeg van trainer Ronald Koeman was in Camp Nou te sterk voor Real Betis, dankzij twee doelpunten van invaller Lionel Messi, 5-2, die na rust lange tijd tegen tien man speelde.

Messi begon op de bank in Barcelona omdat hij niet helemaal nieuw was. De Argentijn heeft in de voorgaande 36 competitieduels nog 90 minuten gespeeld. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd tegen Betis.

Zonder Messi kwamen de Catalanen na ruim twintig minuten op voorsprong met een doelpunt van Ousmane Dembélé. De Fransman sneed zijn directe tegenstander af en rolde de bal prachtig de linkerhoek in.

Tien minuten later kreeg Antoine Griezmann, die kort daarvoor de paal raakte, de uitgelezen kans om de marge te verdubbelen. De bal kwam in botsing met een strafschop na een fout van Issa Mandi op Ansu Fati, gevolgd door een strafschop van Griezmann die Claudio Bravo omdraaide.

Antonio Sanabria scoorde vlak voor rust het doelpunt en bracht Betis op gelijke hoogte. Na de boycot kwam Messi het veld op en binnen enkele minuten bezorgde Griezmann Barcelona weer op voorsprong. Hij klikte simpelweg het kruis van Jordi Alba in.

Lionel Messi schoot vanaf zijn huis. (Afbeelding: ANP)

Messi gelooft drie punten met twee goals

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg opnieuw een penalty, nadat Mandy zijn arm met 3-1 blokkeerde. De Fransman kreeg zijn tweede gele kaart, waarna Messi de bal van een afstand van 11 meter beslissend in het dak van het doel sloeg.

READ  Coaches Memorial, Nederland reageren op nieuwe wijkaanpassingen - Port Arthur News

De 33-jarige spits was acht minuten voor tijd weer trefzeker met een krachtig schot, nadat Lauren kort daarvoor de spanningen namens Betis had weggenomen. In de laatste fase bepaalde Pedri het eindresultaat met tape.

Voor Barcelona betekende dat de eerste overwinning in vijf competitieduels. De afgelopen weken verloren ze van Real Madrid (1-3) en Getafe (1-0), en speelden gelijk met Deportivo Alaves (1-1) en Seville (1-1).

Dankzij de overwinning schoof Barcelona op naar de onderpositie met 11 punten uit zeven wedstrijden. Het verschil met koploper Real Sociedad, die nog een wedstrijd speelde, is zes punten.