India verloor met 3-2 van Nederland

de Indiase hockeyteam Zaterdag met 3-2 verloren van Nederland FIH Pro League 2022-23 Tie in Eindhoven.

Voor India scoorden Sanjay (17 minuten) en Gurjant Singh (45) terwijl Dokku Telgenkamp (6 minuten), Boris Burckhardt (40) en Tejip Hodemakers (42) scoorden voor de gastheren.

Ondanks de nederlaag behield India zijn eerste plaats in het FIH Pro League-klassement met 27 punten uit 15 wedstrijden. Nederland staat achtste met 11 punten uit zeven duels.

India kwam snel uit de blokkades en deed het tempo in half Nederland dalen. Het waren echter de gastheren die de openingstreffer scoorden tegen de gang van zaken in. Doku Telgenkamp loste een los schot en bezorgde de gastheren een 1-0 voorsprong. Het leek erop dat het Nederlands team kort daarna de voorsprong had verdubbeld, maar het doelpunt van Doku Telgenkamp werd aan het einde van het eerste kwart teniet gedaan en de gastheren schoven op met 1-0.

Harmanpreet Singh en Co voerden de lat hoger in het tweede kwartaal. India duwde meer mannen naar voren en de strategie werkte meteen toen de bezoekers de gelijkmaker scoorden. Sanjay scoorde zijn eerste doelpunt voor India om er 1-1 van te maken. De eerste helft eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In het derde kwartaal behield India het balbezit en werkte het beslissend de helft van Nederland binnen. Minuten na het kwartier leek Jarmapreet Singh te hebben gescoord voor India vanaf de penaltystip, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding. Na een schrik zette Nederland India hoog onder druk en het wierp zijn vruchten af ​​toen Boris Burckhardt een velddoelpunt trapte om de gastheren op een 2-1 voorsprong te zetten. Minuten later bezorgde Tjep Hoedemakers de gastheren een voorsprong van twee doelpunten, want het derde kwart eindigde op 3-1 in het voordeel van Nederland.

READ  Da Silva is uitgesloten van de wedstrijd tegen Chelsea vanwege een hamstringblessure

Het vierde kwartaal begon met India dat de controle over de wedstrijd overnam, waarbij Gurjant Singh een velddoelpunt schopte om de bezoekers te helpen er 3-2 van te maken. India draaide de schroeven van de Nederlandse verdediging om op zoek naar een gelijkmaker en wist in de laatste paar minuten zelfs hun eigen doelman weg te werken om voor een extra lichaam op het veld te zorgen, maar de Nederlandse verdediging hield stand voor de overwinning.

Het Indiase herenhockeyteam speelt zondag de finale van de FIH Pro League 2022-23 tegen Argentinië.