India verliest van Nederland en staat op de tweede plaats

Muscat: India verloor met 2-7 van Nederland in de finale en eindigde hier als tweede in de FIH Hockey5s Women's World Cup.

Jyoti Chatri (20e minuut) en Rutuja Dadasu Bisale (23e minuut) scoorden zaterdag voor India in de derbywedstrijd.

Janneke van de Vene (tweede en veertiende), Benti van der Veldt (vierde en achtste) en Lana Kalsi (elfde en zevenentwintigste) scoorden ieder een brace voor Nederland, terwijl Sosha Beninga (dertiende) het andere doelpunt maakte.

Voor hun voorbeeldige prestaties in de FIH Hockey5s Women's World Cup heeft Hockey India een geldprijs aangekondigd van Rs 3 lakh per speler en Rs 1,5 lakh per ondersteunend personeel.

Beide ploegen zochten na de start naar hun kansen en het duurde niet lang voordat Nederland er één vond.

Het afstandsschot van Yannick van de Ven ging via de Indiase doelman Rajani Itemarbu binnen het net en bezorgde Nederland de leiding.

Even later stond Binti van der Veldt open voor het Indiase doel en schoot de bal in het net om de score te verdubbelen.

Er volgde een periode van Nederlandse dominantie. Bente van der Veldt bleef alert voor het Indiase doel terwijl haar snelle schot langs de Indiase verdediging in het net ging.

Vier minuten voor rust profiteerde Lana Calce van een losse bal en schoot met een krachtig schot de stand op 4-0 in het voordeel van Nederland.

Kort daarna gebruikte Socha Beninga een behendige aanraking om Rajani voorbij het doel te verslaan en de voorsprong uit te breiden.

Terwijl Nederland druk bleef uitoefenen op de Indiase verdediging profiteerde Janneke van de Vene en scoorde om de eerste helft af te sluiten met een score van 6-0 in het voordeel van Nederland.

READ  Live-uitzending, tv-kanaal, starttijd, teamnieuws voor de WK-kwalificatiewedstrijden 2022

De Nederlandse dominantie zette zich voort in de tweede helft, wat leidde tot een uitdaging gered door Rajani.

India opende hun account vijf minuten na de tweede helft toen Jyoti wat ruimte vond en een schot van afstand afvuurde om de Nederlandse doelman Kiki Junnemann te verslaan.

Rutuja ontving de bal vervolgens onder druk, sloeg een zespence en schoof langs het Nederlandse doel om de stand op 6-2 te brengen.

Terwijl India de druk begon op te voeren, herstelde een snelle tegenaanval van Lana Kalsi de voorsprong van vijf doelpunten.

De Indiërs bleven de Nederlandse doelman Kiki Junemann testen, maar konden haar niet overwinnen.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Nederland een strafschop, maar Rajani redde de kans, maar die kwam te laat.

(Gepubliceerd 28 januari 2024, 04:43 Est)