Hope Women’s Racecourse verdient zijn derde MIAA-titel op rij

Het atletiekteam voor dames van Hope College werd gekroond tot de 2021 MIAA-kampioenen en won de derde opeenvolgende titel van het programma en de tiende overall.

Student Grace Berns was de uitstekende performer van het Nederlandse vliegtuig en won één en twee titels in de estafette.

Hope scoorde in totaal 234 punten om de race te beëindigen, voor de als tweede geplaatste Trine University, die het seizoen afsloot met 178,50 punten. Tussen het binnen- en buitenseizoen heeft de Flying Dutchman de laatste drie MIAA-conventie-titels gewonnen, waaronder het Indoor Kampioenschap eerder dit jaar.

In totaal nam Hope de eerste vijf singles-evenementen en beide werden omgedraaid.

Byrnes (Mishawaka, Indiana / Trinity School of Greenlon) won de 400 meter in haar eerste MIAA-titel in het enkelspel. Na zich gisteren tijdens de voorronden te hebben gekwalificeerd voor de tweede plaats, bracht de tweedejaars haar persoonlijk record in het evenement terug tot 58,43 seconden om naar de eerste plaats te gaan.

Sinds het hele seizoen hadden Amanda Lines (Napels, Florida / First Baptist Academy), Bernese en Helen Dodge (Gross Pointe Park, Michigan / Gross Point South) kracht op de 200 meter. Lines won het kampioenschap met een tijd van 26.04, met Burns en Dodge vlak achter op 26.39 en 26.42 om de leiding te nemen op het podium.

De lijnen werden ook in de top drie van de 100 meter geplaatst.

De vliegende Nederlander schoof op met 1-2-3 op 5.000 meter onder leiding van Rebecca Markham (Hoffman Estates, Illinois / William Freud), die won (17.58.63). Anna Tucker eindigde als tweede en Libby Gorman (Traverse City, Michigan / St. Francis) eindigde als derde.

READ  Shapovalov bereikte de laatste 16 van Wimbledon en won de laatst overgebleven Canadees in het enkelspel

Tucker (Midland, Michigan / Herbert Henry Dow), de 2021 MIAA Most Valuable Indoor Racecourse Athlete, scoorde zijn beste carrière 4: 32.25 om tot kampioen te worden gekroond op de 1500 meter conventie. Het was de derde landstitel van het seizoen voor de student, na het winnen van de anderhalve kilometer en 3.000 meter tijdens de indoorcampagne.

Jacinda Cole (Nederland, Michigan / West Ottawa) behaalde ook de All-MIAA-onderscheiding op de 1500 meter en eindigde als derde overall (4: 47.54).

Hayley Schollard verzekerde zich van een nieuwe MIAA-titel in het enkelspel (Traverse City, Michigan / Traverse City Central), met een eerste plaatspoging op de 400 meter horden. Sophie Hall (Holt, Michigan / Hasslett) volgde op de tweede plaats.

Beide jongeren behaalden hun persoonlijk beste resultaten in het evenement, met Skollard die won op 1: 06.32 en Hall’s score op 1: 08.81.

De Nederlandse jumper veegde zowel de 4×100 als de 4×400 meter estafette en claimde twee extra overwinningen van de dag. Dodge, Lines, Kimmie Drake (Katy, Texas / Seven Lakes) en Behrens werkten samen met 4×100 (48,97), terwijl Julie Timberman (Lafayette, Indiana / Faith Christian), Skollard, Hannah Kenny en Behrens in 4×400 wonnen met een indrukwekkende acht- tweede marge. Om (4: 04.25).

Naast de estafettewinst ontving Kenny (Grand Haven, Michigan / Grand Haven) ook alle MIAA-prijzen in de 3000 meter steeplechase en de 800 meter sprint. De eerste kwam als tweede over de finish in Mawada (11: 07,36) en eindigde als derde in 800 (2: 16,84).

Onder de andere scorepunten van Hope:

Hinkstapspringen – Addison Gereig (West Ottawa), derde, 10,27; Taylor Nowotney (Batavia, Illinois / Batavia), 5e plaats, 9,86 meter; Elle Hahn (McBean, Michigan / North Michigan Christian), achtste plaats, 9,72 meter

READ  Rusland zet Nederlandse journalist uit, tweede zet tegen westerse media

Javelin – Elizabeth Strutman (stad Maine), 3e, 30,09 meter; Emily Tayner, vijfde, 28,95 meter; Lauren Tocco (Saint Francis High School) 7e, 26,73 m

Hammer Throw – Emma Altus (Luddington, Michigan / Luddington), 4e plaats, 42,02 meter

Stop op 3000 meter – Katie Cole (Batavia, Illinois / Batavia), 6e, 12: 00.33; Eli Stevens (Twin Lake, Michigan / Whitehall), 8e, 12: 37.33

1500 meter – Helena Tucker (Midland, Michigan / Herbert Henry Dow), 6e, 4: 50,00; Jesse Shamanic (Rochester, Michigan / Stony Creek), VIII, 5: 51.51

100 horden – Gerig, V, 16,68; Schollard, VII 17.14

400m – Timperman, 4e, 1: 02.14

100 meter – lijnen, derde, 12,96; Dodge, vierde 13.10; Drake V 13.55

800 meter – Cole, vierde, 2: 20,35; Samantha Shermerhorn (Traverse City, Michigan / Traverse City West), 5e plaats, 2: 24.64.

Het outdoor-atletiekteam voor heren eindigde MIAA Field Day als tweede, toen junior Nick Hoffman een paar landstitels op de 800 en 1500 meter veroverde.

De Flying Dutchman scoorde 119,50 punten en stond daarmee tweede na de University of Train met 244 punten. Albion College eindigde de top drie met een score van 110.50.

“Door de wedstrijd te scoren, dacht ik dat we ergens tussen de tweede en de vijfde plaats konden eindigen”, zei coach Kevin Cole. “Ze hadden een geweldige bijeenkomst. Ze overtroffen hun rating overal. Ik ben erg trots op ze.”

Hoffmann (Nederland, Michigan / Nederland HS), MIAA Indoor Player of the Year, heeft tijdens het toernooi van vrijdag nog twee titels aan zijn cv toegevoegd. De junior liep voor het eerst de beste tijd van het seizoen van 4 minuten 00,83 seconden op de 1500 meter om de titel te winnen.

READ  Nederlanders dumpen social distancing, passeren COVID-19-mandaten | Nanaimo

Na kwalificatie voor de tweede plaats tijdens de 800m kwalificatiewedstrijden van vrijdag, reed Hoffman meer dan 1,5 seconde in de finale om voor het veld over de finish te komen. Met deze overwinning is Hoffman dit seizoen nu viervoudig kampioen, nadat hij in februari de één mijl en 3.000 meter in het indoorkampioenschap had gewonnen.

Chris Stamatopoulos (Wheaton, Illinois / Wheaton-Warrenville South) droeg bij aan Hope Champion’s eerste-plaats speerprestaties en verlengde zijn beste carrièreafstand in het proces tot 44,49 meter (145 voet-11 inch).

The Flying Dutch plaatste er twee op het podium op de 400m horden. Nathan Woolum (Mattawan, Michigan / Mattawan) degradeerde als tweede kampioen nadat hij de klok stopte op 56,61. David McHugh (Whitehall, Michigan / Reeths Buffer) volgde hem op de voet voor de derde plaats met een eindtijd van 57.07.