Het Indiase hockeyteam leed in de FIH Pro League een 3-2 nederlaag tegen Nederland

Het Indiase herenhockeyteam verloor hier zaterdag met 3-2 van Nederland in de FIH Professional League-wedstrijd.

Doku Telgenkamp (6e minuut), Boris Burckhardt (40) en Tjep Hodemakers (42) scoorden voor het Nederlands team, terwijl Sanjay (17) en Gurjant Singh (45) scoorden voor India.

India verloor hier woensdag met 4-1 van dezelfde tegenstanders, maar ging de wedstrijd van zaterdag in met een overtuigende 3-0 overwinning op Argentinië.

Maar India leidt het klassement met 27 punten uit 15 wedstrijden.

India begon de wedstrijd met meer balbezit en probeerde Oranje in de beginfase aan te vallen. Nederland moest diep graven om te voorkomen dat India scoorde, hoewel Amit Rohedas bijna een strafschop nam.

Maar het was Duco Telgenkamp die de patstelling doorbrak toen hij PR Sreejesh in de verre hoek tikte. Nederland bleef daarna aanvallen, maar Surgesh maakte twee geweldige reddingen in de laatste minuten van het eerste kwart toen India met 0-1 achterstond tijdens de rust.

India maakte vroeg in het tweede kwartaal gelijk toen Sanjay van dichtbij het net vond. Even later kregen zowel Abhishek als Mandeep Singh een scheur in het doel van de tegenstander, maar Oranje hield stand.

Beide partijen bleven zoeken naar het volgende doelpunt, wat vrij hockey opleverde in de tweede helft van het kwart. Geen van beide ploegen kon echter de impasse doorbreken en beide ploegen gingen met een 1-1 gelijkspel de tweede helft in.

In het derde kwart doorstond Oranje de storm die uit India kwam goed en begon daarna de bezoekers terug te dringen.

Met nog vier minuten te gaan in het kwartier, slaagde Oranje erin om een ​​snelle aanval van rechts tot stand te brengen waardoor Boris Burckhardt voorbij Srigesh scoorde en de stand op 2-1 bracht.

READ  Lewis uit Frenchtown, Avery Glacier wint medaille bij MCPS Invitational | golfvoorbereiding

Twee minuten later won Oranje een reeks hoekschoppen en zette een derde om toen Tjep Hoedemakers op het scoreformulier kwam.

In de tweede helft leidde Nederland India met 3-1.

In het laatste kwart speelde Lalit tegen Gurjant Singh, die de bal nog voor de eerste minuut in het net schoot en er 3-2 van maakte.

India was op zoek naar gelijkmaker en had een tijdje een numeriek voordeel. Mandeep en co deden in de volgende speelfase alles wat ze konden, maar Oranje ging door.