Halve finale EK 2024: Engeland verslaat Nederland met 2-1 en bereikt de finale | voetbal nieuws

De Three Lions staan ​​zondag in het Olympisch Stadion in de finale van het prestigieuze toernooi tegenover grootmacht Spanje

Voetbal – Euro 2024 – Halve finale – Nederland vs. Engeland – Dortmund BVB Stadion, Dortmund, Duitsland – 10 juli 2024 Ollie Watkins, Engelse speler, scoort het tweede doelpunt | Reuters

dat ik

Het late doelpunt van Ollie Watkins en de verbluffende strafschop van Harry Kane hielpen Engeland aan een 2-1 overwinning op Nederland in de tweede halve finale van het lopende Euro 2024-toernooi in Borussia Dortmund.

De mannen van Gareth Southgate schrijven hun naam in het geschiedenisboek terwijl het Engelse nationale team zich voorbereidt om voor het eerst deel te nemen aan de finale van een groot toernooi op buitenlandse bodem. Het team is nu een stap dichter bij het beëindigen van een wachttijd van 58 jaar om een ​​groot kampioenschap te winnen.

Klik hier om contact met ons op te nemen via WhatsApp

Het Engelse nationale team zal het zondag in het Olympisch Stadion opnemen tegen zijn machtige Spaanse tegenhanger in de laatste wedstrijd van het prestigieuze toernooi.

De wedstrijd begon toen Nederland de eerste tien minuten van de wedstrijd domineerde, en Xavi Simons bezorgde Nederland een vroege voorsprong met zijn geweldige doelpunt van buiten het Engelse strafschopgebied, waar Simons de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied oppakte en schoot hem richting het strafschopgebied voordat hij een geweldig schot lanceerde.

De Nederlanders slaagden er niet in hun momentum vast te houden toen de Three Lions zich verzamelden nadat ze het doelpunt hadden gekregen. De ploeg van Harry Kane begon de bal meer vast te houden en meer kansen te creëren na het doelpunt van Simons.

Harry Kane scoorde de gelijkmaker voor Engeland in de 18e minuut, waarbij hij de bal naar de linkerkant van het strafschopgebied passeerde, en hoewel de Nederlandse doelman aan de rechterkant sprong, had hij geen kans om de bal te redden.

READ  Opinie: Canada's economie zit vast in een sleur. Hoge emigratie is niet de oorzaak - of het antwoord

Engeland probeerde na de gelijkmaker het tempo van de wedstrijd te vertragen en speelde meer passes.

Engeland speelde korte passes om de Nederlandse verdediging binnen te dringen en was in de 22e minuut dicht bij een doelpunt, maar Dumfries blokkeerde een poging vanaf de doellijn om de stand op 1-1 te houden. Foden baande zich een weg tussen verschillende Nederlandse spelers en ging een één-op-één confrontatie aan met de Nederlandse doelman Bart Verbruggen. Foden rolde de bal in het doel, maar Dumfries werkte hem van de doellijn weg.

De start was positief voor de Engelse ploeg nadat zij de wedstrijd domineerden door meer kansen te creëren. Tot de 25e minuut van de wedstrijd had de ploeg van coach Gareth Southgate vier schoten op doel gemaakt en 65,8 procent balbezit behouden.

In de 34e minuut voerde Oranje een spannende wissel door, waarbij Memphis Depay vertrok en Joey Firman in zijn plaats kwam.

De Engelse spits Phil Foden leverde zijn beste prestatie van het toernooi, toen hij in de 38e minuut opnieuw dicht bij een doelpunt kwam toen de jongeling met zijn linkervoet een schot afvuurde aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar de Nederlandse doelman blokkeerde het.

De eerste helft eindigde in een 1-1 gelijkspel en na het doelpunt van Simon stonden de Three Lions op en namen de controle over de wedstrijd over.

Beide partijen voerden na het begin van de tweede helft tactische wijzigingen door. Donyell Malen werd vervangen vanaf de Nederlandse kant en Woth Weghorst nam zijn plaats in. Aan de andere kant verving Luke Shaw Kieran Trippier in het Engelse nationale team.

READ  AMC hopes to raise $ 125 million in a fresh funding round as it fights bankruptcy

Jordan Pickford blokkeerde in de 64e minuut een gevaarlijke poging nadat Van Dijk uit een Nederlandse hoekschop op de rechterkant schoot.

Bukayo Saka arriveerde ongemarkeerd in het Nederlandse strafschopgebied en schoot de bal snel richting doel, maar zijn poging was tevergeefs omdat de jongeling zich in buitenspelpositie bevond toen Kyle Walker de bal naar hem passeerde.

Twintig minuten voor het einde van de tweede helft liepen de sterren Harry Kane en Phil Foden uit de eerste helft het veld af, samen met Ollie Watkins en Cole Palmer.

De tweede helft verliep voor Nederland relatief anders, omdat Oranje in de laatste 45 minuten meer kansen creëerde.

Ollie Watkins scoorde het winnende doelpunt in de laatste momenten van de wedstrijd in de blessureminuten, toen Watkins de rechterkant van het Nederlandse strafschopgebied binnendrong nadat hij de bal van Cole Palmer had ontvangen en vanuit een scherpe hoek naar het doel schoot, maar de Nederlandse doelman werd kan het niet opslaan.

Het late doelpunt van Watkins hielp Engeland zijn plaats in de finale van Euro 2024 te bevestigen.

Engeland bevestigde voor de tweede keer op rij hun plaats in een grote finale. De laatste keer op Euro 2020 stond Engeland in de finale tegenover Italië, maar slaagde er niet in de trofee te bemachtigen na een pijnlijke nederlaag na strafschoppen.