Grixspor en Alexandrova strijden om de Nederlandse Grass Court-titels

De als 38e geplaatste Nederlander kwam via 6-7 (4/7), 7-6 (7/3), 6-3 na 2 uur en 37 minuten uit tegen de Australiër nr. 103 Thompson.

De 26-jarige Grikspur won begin dit jaar ook de hardcourt Pony-titel in India.

Hij is de tweede opeenvolgende binnenlandse kampioen in een Wimbledon-opwarmingsevenement nadat Tim van Ritthoven Daniil Medvedev versloeg in de finale van 2022.

Bij de dames kwam Ekaterina Alexandrova van een achterstand om haar titel te verdedigen, waarbij ze het in drie sets moest opnemen tegen landgenote Veronika Kudermitova.

Alexandrova, het vierde reekshoofd, liet de eerste set vallen en kreeg haar eerste wedstrijd in de tweede set tegen voordat haar gevecht haar overwinning bezegelde met 4-6, 6-4, 7-6 (7/3).

Topzaad Kudermitova verloor vorig jaar ook in de halve finale van Alexandrova, die na twee uur en 52 minuten spelen de vierde titel van haar carrière in de wacht sleepte.

Kudermetova nam een ​​vroege 4-2 voorsprong voordat de wedstrijd een uur werd stilgelegd wegens regen. Ze kwam terug om de set af te sluiten en een pauze te nemen 6-4, 3-2.

Maar Alexandrova’s backhand schoot terug langs de lijn bij 3-3 en deed haar hoop herleven. Na opnieuw een kortere regenonderbreking bij 5-4 keerde Alexandrova terug naar de rechtbank en brak opnieuw om de derde set af te dwingen.

Aleksandrova had één kampioenschapspunt bij 5-4 en nog twee kampioenschappen bij 6-5, maar de service van Kudermetova hielp haar naar de beslissende tiebreak.

Zesentwintigste reekshoofd Alexandrova domineerde de wereld en pakte nog drie kampioenspunten (6-3) met een Kudermetova-backhand in het net om de overwinning te bezegelen.

READ  Komt er een seizoen 2 van Harry en Meghan op Netflix?