Football Ferns speelde een frustrerende gelijkspel tegen Tsjechië in de finale van de Shepelevs Cup

sport-

Nieuw-Zeelandse Paige Satchel in actie. Foto/Fotosport

Verdediger Michaela Moore ontsnapte ternauwernood aan een nieuwe ramp toen Nieuw-Zeeland hun laatste campagne afsloot met opnieuw een teleurstellend optreden in Amerika.

Football Ferns, dat op de 22e plaats in de wereld staat, stond 0-0 gelijk met de Tsjechische ranglijst, wat betekent dat de Kiwi’s niet scoorden in de Shepelevs Cup.

En na slechte prestaties tegen IJsland en de Verenigde Staten, werd het een fluitje van een cent en overmeesterden de Tsjechen hem tijdens het laatste kwart in ijskoude omstandigheden in Texas.

Moore was een van de drie spelers die werd neergehaald door coach Jitka Klimkova nadat ze in de vorige wedstrijd een wereldrecord van drie doelpunten had gemaakt tegen de gastheren van het toernooi.

Het onvoorstelbare had kunnen gebeuren.

Moore, die in de 82e minuut binnenkwam, gleed uit terwijl hij een Tsjechische voorzet probeerde af te dekken, waardoor de Tsjechen de beste kans van de wedstrijd kregen, maar doelman Vic Eason kon Katerina Kotrkova afwenden.

Moore slaagde erin een krachtig schot op doel te blokkeren terwijl het voetbalteam van Ferns zich vastklampte aan een gelijkspel.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat de Nieuw-Zeelanders het geluk hadden niet te verliezen.

De Tsjechen werden tweemaal geweigerd toen schoten van grote afstand de lat raakten, evenals uit een daaropvolgende pass buitenspel.

Misschien wel de mooiste individuele vaardigheid kwam van Michaela Khairova, die de ervaren verdediger Abby Ersig voor de gek hield, voordat ze werd gered door Eason.

READ  Nederlandse sciencefictionfilm 'Captain Nova' verschijnt in april 2022 op Netflix

De beste kans van Ferns kwam tot stand door een lange streak van CJ Bott in de tweede helft, maar zij schoot in het zijnet. Ook Rhea Percival schoot een bal in de lat, maar duidelijke kansen wist Fern niet te creëren.

Tsjechië vond een rijke vorm en de wedstrijd ging verder op basis van de elegante spits Andrea Staskova, die bij de tweede helft betrokken was.

Het Tsjechische team eindigde het toernooi ook zonder overwinning, maar ze wisten toch een doelpunt te maken tegen IJsland, en ze zouden deze finale tevredener hebben verlaten dan beide teams.

Ondertussen staan ​​Football Ferns en hun Tsjechische coach Klimkova voor een bijna onmogelijke taak als ze proberen een competitieve campagne te organiseren als co-hosts voor het WK van volgend jaar. En om een ​​levendige noot van het Nieuw-Zeelandse elftal toe te voegen, strijdt Tsjechië om zich te kwalificeren voor het WK in een UEFA-groep onder leiding van Nederland en IJsland.