Five Nights at Freddy’s Retires te midden van verzet tegen politieke donaties

Scott Cawthon, maker van de Five Nights at Freddy’s-serie, zegt dat hij stopt met de algemene ontwikkeling van games. In een verklaring zei Cawthon dat hij van gamen een hobby en voor zijn kinderen zal blijven maken, en dat hij Five Nights at Freddy’s eigendom aan een andere ontwikkelaar zal overhandigen.

“Ik had een gezegende, bevredigende en rijke carrière,” Cawthon zei op zijn website:. “Hij heeft me grote vriendelijkheid getoond en ik heb geprobeerd om in ruil daarvoor grote vriendelijkheid te tonen. Ik heb geprobeerd een aantal goede games te maken (laat het debat maar komen) en heb gezien hoe een fanbase is ontstaan ​​die misschien wel de meest creatieve en getalenteerde is.” op de planeet.

Maar hier op de zevende verjaardag van de trailer voor de eerste game, waar ik me realiseer dat ik halverwege de dertig was toen ik de serie maakte en nu bijna halverwege de veertig ben, besef ik dat ik veel dingen mis die Ik moet me concentreren op voordat FNAF zo’n succes kan hebben. Ik mis het maken van games voor mijn kinderen, ik mis het om het gewoon voor de lol te doen, ik mis het maken van RPG’s, ook al ben ik vermomd. Het betekent allemaal dat ik met pensioen ga. “Hij heeft me de afgelopen week enorme liefde en steun getoond, waarvan veel afkomstig is van de LGBTQ-gemeenschap. Vriendelijkheid. Wat hij me liet zien was surrealistisch.”

Cawthons opname van de LGBTQ-gemeenschap in zijn verklaring is een verwijzing naar de recente controverse over Politieke donaties van de spelmaker aan Republikeinse politici, waaronder senator Mitch McConnell, voormalig minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Ben Carson, en voormalig president Donald Trump. De donaties, die in totaal meer dan $ 42.000 bedroegen en bijna uitsluitend aan Republikeinse wetgevers en politici werden gegeven, werden aangekondigd in reddit En Twitter vorige week, wat leidde tot Kritiek op het beleid van Cawthon En hoe zijn donaties rechtstreeks van invloed waren op zijn spelersbestand.

READ  De Google TV-app op iOS werkt als een andere hub voor je streamingdiensten

Zaterdag, Cawthon Reageer op donaties in een Reddit-thread, gedeeltelijk zeggend:

Ik heb vrij veel besproken hoe ik dit het beste kan aanpakken, inclusief het helemaal niet aanpakken, maar met zoveel mensen uit de LGBT-gemeenschap in de fanbase waar ik van hou, is het geen optie. Ik zou graag denken dat de afgelopen zeven jaar me het voordeel van de twijfel zouden hebben gegeven over hoe ik met mensen probeer om te gaan, maar ik ben daar geweest, trending op Twitter omdat ik anti-homofoob ben, en diepbedroefd, mensen bedreigen om naar mijn huis te komen. Mijn vrouw is 6 weken zwanger en heeft de afgelopen nacht in angst doorgebracht vanwege wat er op internet wordt gezegd. Ze worstelde al met haar zwangerschap, dus het maakte me bang om haar zo bang te zien. Allemaal omdat ik mijn recht, mijn plicht, als Amerikaans staatsburger heb uitgeoefend om te stemmen en de kandidaten te steunen waarvan ik dacht dat ze het land beter konden besturen, voor iedereen, en dat is iets waarvoor ik me niet zal verontschuldigen.

Voor degenen die tijd hebben besteed aan onderzoek, ik heb gezien dat de kandidaten die ik steunde mannen en vrouwen waren, blanke en zwarte mensen, Republikeinen en Democraten. Ik steunde Kimberly Classic in Baltimore omdat ik dacht dat ze echt om de Afro-Amerikaanse gemeenschap daar gaf en ze uit de armoede wilde halen. Ik dacht dat ze echt een verschil kon maken in een tijd waarin veel zwarte gemeenschappen het moeilijk hadden. Helaas verloren. Ik steunde Tulsi Gabbard, een democraat, hoewel ik het op veel punten niet met haar eens was, omdat ik vond dat ze een goede en eerlijke president zou zijn. En ja, ik steunde president Trump, omdat ik vond dat hij de beste man was om een ​​sterke economie te voeden en op te staan ​​tegen de vijanden van Amerika in het buitenland, waarvan er veel zijn. Zelfs als er kandidaten waren die betere dingen rechtstreeks tegen de LGBT-gemeenschap te zeggen hadden en grotere beloften zouden doen, zou ik gedacht hebben dat hun standpunten over andere kwesties deze gemeenschappen uiteindelijk meer kwaad dan goed zouden doen. Ik ben bang dat al deze uitleg verloren gaat, omdat mensen niet meer met elkaar willen discussiëren; Ze willen eindeloze excuses en overgave. Mensen die dit van mij verwachten, krijgen dat ook niet.

In dezelfde verklaring zinspeelde Cawthon op zijn plannen om met pensioen te gaan te midden van belangstelling en controverse.

READ  Apple zegt dat iPad mini 'jelly swipe'-probleem normaal is

“Ik doe dit niet langer voor het geld; ik doe het omdat ik het leuk vind”, schreef hij. “Als mensen denken dat ik meer kwaad doe dan ik nu doe, kan ik misschien beter annuleren en met pensioen gaan. Ik accepteer het. Ik heb een bevredigende carrière gehad. Bovendien zijn de meeste dingen die mensen van je kunnen afnemen, dingen die geen waarde hebben.” In het begin geweldig.

“Ik heb altijd van deze gemeenschap en deze fanbase gehouden en zal dat blijven houden, zelfs als ik er op een dag niet meer bij ben.”

Wat betreft de toekomst van Five Nights at Freddy’s – inclusief: De film is in ontwikkeling en nog een aanvulling, Five Nights at Freddy’s: een inbreuk op de beveiliging – Cawthon zei donderdag dat hij van plan is de teugels aan iemand anders over te dragen.

“Is dit het einde van FNAF? Nee.” Hij zei. “Het betekent gewoon dat iemand anders uiteindelijk de show zal leiden; iemand van mijn keuze, en iemand die ik vertrouw. We zullen moeten afwachten hoe het allemaal gaat, maar het zal op een gegeven moment worden aangekondigd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *