Final Fantasy XIV-ontwikkelaars delen plannen voor een toekomst na Endwalker voorafgaand aan Patch 6.1

Nieuws

Square Enix heeft vandaag een traditionele nieuwjaarsboodschap uitgebracht van Final Fantasy XIV producer en regisseur Naoki Yoshida.

Square Enix heeft vandaag een traditionele nieuwjaarsboodschap uitgebracht van Final Fantasy XIV producer en regisseur Naoki Yoshida.

Dit is enigszins bijzonder, aangezien de onlangs uitgebrachte Endwalker-uitbreiding het laatste hoofdstuk is van het originele Final Fantasy XIV-verhaal dat sinds versie 1.0 in september 2010 draait. Nu, meer dan elf jaar later, begint een gloednieuw verhaal.

Interessanter is dat Yoshida-san deelde dat de plannen voor de toekomst van de game zullen worden onthuld vóór de release van de volgende grote update (#6.1).

Hieronder kunt u het volledige bericht lezen.

Gelukkig nieuwjaar aan alle FFXIV-spelers die er zijn!
Dit is producer en regisseur Naoki Yoshida.

Hoewel we Endwalker helaas twee weken moesten uitstellen voordat het oorspronkelijk gepland was om uit te brengen, kwam de uitbreiding op 7 december eindelijk naar de wereld – het resultaat van een Hydaelyn en Zodiark-saga die helemaal terug naar 1.0 begon, is voorbij. elf jaar geleden dat ik aan boord van FFXIV ben gekomen, en ik heb het gevoel dat ik alles wat ik bezit in deze uitbreiding heb gestopt. Ik ben zeker benieuwd wat voor indruk het op je heeft gemaakt.

Ongeacht de inhoud van het spel heeft de enorme toestroom van spelers over de hele wereld sinds het midden van het jaar en de impact van Covid-19 op de levering van serverapparatuur geleid tot zeer lange inlogwachtrijen, en ik wil me oprecht verontschuldigen alweer. We pakken momenteel vooral de situatie aan, zoals het toevoegen van logische datacenters en het vergroten van het aantal werelden in alle regio’s, en we vragen jullie in de tussentijd nog even geduld te hebben.

Zoals de titel al doet vermoeden, sluit Endwalker het verhaal af dat sinds versie 1.0 is gedraaid. FFXIV zelf is echter nog niet voorbij en we zijn al begonnen met het creëren van nieuwe reizen voor jullie allemaal Light Warriors─ of avonturiers, in plaats van eraan te beginnen!

Terwijl ik aan mijn volgende avontuur dacht, merkte ik zelfs dat er een stuk papier op mijn bureau lag. En er staat alleen nog maar een gedicht op!

Ze verwelkomden de dageraad van wedergeboorte, verhuisden naar de azuurblauwe hemel, bevrijdden het karmozijnrode bevlekte land en brachten duisternis terug naar een wereld die doordrenkt was van licht, en nu staan ​​onze avonturiers met de afnemende maan in hun rug, en richten hun blik op een nieuw begin . Dat is in ieder geval mijn mening in woorden…

FFXIV is tien jaar actief geweest – het doel waar alle MMORPG’s naar zouden moeten uitkijken – en nu hebben we nog eens tien jaar in gedachten. De eerste stap in deze nieuwe fase van onze reis is Patch 6.1, en daarvoor maken we van de gelegenheid gebruik om onze plannen voor de toekomst van FFXIV te delen. Kijk er alsjeblieft naar uit.

Het is gek om te bedenken dat in 2022 mijn twaalfde jaar aan het roer van FFXIV staat. Soms kan ik het niet helpen, maar ik sta versteld dat ik het niet verveelde, maar dan is er veel dat ik wil bereiken met FFXIV. Zoals ik al eerder zei, beschouw ik het als het werk van mijn leven en ik hoop het spel met jullie allemaal te blijven ontwikkelen en laten groeien.

Endwalker is het hoogtepunt van alles wat we in de loop van elf jaar hebben opgebouwd, en ik ben me er terdege van bewust dat het heel moeilijk zal zijn om voorbij te komen. Maar net als uw avonturen en de inspanningen van onze ontwikkelings- en operationele teams, zullen we blijven voortbouwen op onze schat aan anekdotes, ervaringen en emoties, en ernaar streven om nieuwe hoogten te bereiken!

Nogmaals, ik wens u een gelukkig nieuwjaar en bedankt voor uw voortdurende steun!

Final Fantasy XIV Momenteel beschikbaar voor PlayStation 4, PS5 en pc. De upgrade naar PS5 wordt gratis aangeboden aan degenen die de PS4-editie bezitten. de Endwalker-uitbreiding Hij is een paar weken geleden vrijgelaten.

READ  Dit is waarom het batterijstatuspictogram van de iPhone in iOS 16 controversieel is

Slechts een paar dagen geleden leerden we dat De game was zo succesvol dat Square Enix de verkoop moest opschortenOm servercongestie te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *