FIH Hockey Pro League: volledige dubbele overwinningen voor de vrouwen in Nederland en Duitsland

Nederland versloeg Duitsland met 3-0 in de FIH Hockey Pro League-wedstrijd van zondag 7 maart.

De Nederlandse en Duitse vrouwen scoorden dit weekend elk maximaal zes punten uit FIH Hockey Pro League-wedstrijden in het Wagener Stadion in Amstelveen, want de twee teams voegden de overwinningen van zaterdag toe met hun zwaarbevochten zeges op zondag.

De Nederlandse vrouwen leverden een dominante prestatie door hun tweede overwinning op Duitsland in twee dagen te claimen, waarbij speler Lidwig Welton tweemaal scoorde toen de Portugees 12 punten boven de FIH Hockey Pro League klom, 3-0. -Lijn.

De thuisploeg stond met 1-0 voor na 65 seconden toen Ben Dyck van dichtbij scoorde nadat Welten de Duitse doelman Julia Sontag had gered. Hoewel Duitsland het grootste deel van de eerste helft zijn mannetje stond, was Nederland gewoon briljant in de tweede helft, met Welten scoorde twee indrukwekkende doelpunten in open spel op 34.Y En 36Y Minuten om de wedstrijd buiten het bereik van De Danas te brengen. De scoring streak had gemakkelijk groter kunnen zijn, aangezien expert in strafcorner Kaya Masaker de eerste helft zag schieten op de lat voordat hij de lat raakte in de tweede helft.

Toen hem werd gevraagd of het de perfecte wedstrijd voor Nederland was, zei Wilton: “Het was er absoluut dichtbij. Ik denk dat we meer goals hadden kunnen maken. Gisteren was goed, maar vandaag was beter. Dat wilden we vandaag doen, en Ik denk dat we in alles wat we deden het beter deden dan gisteren. Ik denk dat we vandaag als team geweldig hebben gespeeld, en dat maakt het gemakkelijk voor iemand om goed te spelen. “

READ  Bekijk 26 nationale feestdagen om te vieren

De Duitse aanvoerder Jan Müller-Welland deelde haar mening over de wedstrijd en zei: “Er zijn veel dingen die we moeten onderzoeken en ontwikkelen, maar in termen van dingen die zijn gebeurd. [today]We waren niet snel genoeg, en als Lidewij Welten zo’n kans krijgt natuurlijk. Als je even slaapt, word je daarvoor gestraft, dus ik denk dat dit iets is waar we aan moeten werken. “

Terwijl het Nederlandse team een ​​dubbele overwinning scoorde, was het een dubbele nederlaag voor hun mannelijke tegenhangers, die voor de tweede keer in twee dagen verloor van het vernieuwde Duitse team van Qais Saadi. De Honamas staat nu vierde in het FIH Hockey Pro League-klassement met 13 punten uit hun zes wedstrijden. De Nederlandse mannen blijven op de tweede plaats, 14 punten achter koploper België.

Nederland viel afgelopen weekend met 3-1 uit van de Duitsers in het FIH Hockey Pro herentoernooi dat in het Wagener Stadion in Amstelveen werd gehouden.

Nederland verbeterde veel in de wedstrijd van zondag, maar was 11 minuten te laat toen Justus Wigan van dichtbij van huis wegkwam in een vechtpartij tussen twee Europese hockeyreuzen. Seve Van Ass herwon de gelijke na de eerste helft met een uitstekende solo-inspanning, maar de Duitse Weigand scoorde negen minuten voor het einde van de wedstrijd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd tegen de gang van zaken. Nederland verving doelman Permin Zwart – die zijn 100 haaldeY Grote internationale optredens – met een speler van het veld in de laatste twee minuten, in een poging de concurrentie weer in hun voordeel te krijgen. Het was echter Duitsland dat profiteerde toen Mats Grampusch een leeg net sloeg om zijn team maximaal zes punten van het weekend te geven.

READ  HyperX verlengt zijn negenjarige relatie met Meta Entertainment (NME) Dignitas als officiële perifere partner

“wanneer je [look at] “Ik was er niet 100 procent zeker van dat we twee keer zouden winnen in Nederland”, zei Christopher Rohr, de Duitse aanvaller, die werd uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. “We hebben ons als team de afgelopen weken erg goed ontwikkeld, en dat was vandaag en gisteren terug. Ik denk dat we 100 procent in beide wedstrijden hebben gestopt, en dat is erg belangrijk tegen het sterke Nederlandse team, omdat we weten dat het altijd hard tegen hen. “

Nederlandse aanvaller Sif van As zei: “Het is duidelijk dat we hier zijn om wedstrijden te winnen, hoewel ik denk dat het vandaag een beetje anders was dan gisteren. Ik had het gevoel dat we vandaag de meeste delen van het spel onder controle hebben. veel, maar zeker in de tweede helft. We voelden echt de controle. Bij 1-1 had ik het gevoel dat we naar 2-1 gingen. Ze hadden wat kaarten en we hebben deze kans gemist. “

FIH Hockey Pro League
Zondag 7 maart 2021 – Amstelveen (NED)
Uitslag dames: Nederland 3, Duitsland 0 (wedstrijd 2 van 2)
Speler van de wedstrijd: Ledwig Wilton (NED)
Scheidsrechters: Celine Martin Schmitz (België), Quinn Van Bong (NED) en Jonas Fant Heik (NED – video)
Resultaat heren: Nederland 1, Duitsland 3 (wedstrijd 2 van 2)
Speler van de wedstrijd: Christopher Rohr (Duitsland)
Scheidsrechters: Laurine Delforge (BEL), Jonas van ’t Hek (NED), Coen van Bunge (NED – video)