FC Barcelona-dagboek

Internationaal voetbal staat tegenwoordig centraal als we kijken naar 11 spelers die deelnemen aan de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden van 2022.

maandag 6 september

Uruguay 4-2 Bolivia
Ronald Araujo Hij verving Diego Godin in de 85e minuut om zijn landgenoten te helpen een comfortabele overwinning te behalen en Uruguay in een automatische kwalificatiepositie te houden.

Verenigde Staten 1-1 Canada
Sergino Dest Ze speelde bijna de hele eerste helft voordat ze werd gewisseld. De twee teams hebben nu gelijk in hun eerste twee kwalificatieduels.

zondag 5 september

– Spanje versloeg Georgië met 4-0 met Eric Garcia De enige Barcelona-speler in de basisopstelling voor het team van Luis Enrique, ondanks het vervangen van verdediger Mikel Moreno in de 61e minuut. Jordi Alba Noch Sergio Busquets Geen rol gespeeld. Door het resultaat staat Spanje bovenaan in Groep B, maar Zweden staat slechts één punt achter en heeft twee wedstrijden in de hand…

Eric Garcia Hij is de enige Barcelona-speler in de basisopstelling die Luis Enrique speelde tegen Georgië. Jordi Alba En Sergio Busquets Beiden zullen op de bank zitten, in ieder geval aan het begin van een cruciale confrontatie.

Zaterdag 4 September

Nederland 4-0 Montenegro
Memphis Depay Hij scoorde twee doelpunten toen Nederland Montenegro met 4-0 versloeg om de poging om zich te kwalificeren voor het WK weer op de rails te krijgen. Frenkie de Jong Het duurde ook 83 minuten van de wedstrijd, waardoor de Nederlander als tweede in de groep eindigde, maar met een kans om te stijgen wanneer Turkije binnen drie dagen leiders ontvangt.

READ  Globalgate Entertainment, Morbido Group vormen nieuwe strategische alliantie - gediversifieerd

Oekraïne 1-1 Frankrijk
Clemens Lenglet Het liet niet zien waar Frankrijk een punt had in Oekraïne. Kort voor rust kwamen de gastheren op voorsprong, maar Anthony Martial maakte even na aanvang van de tweede helft gelijk. Het resultaat betekent dat, hoewel Frankrijk slechts twee van hun vijf wedstrijden heeft gewonnen, ze nog steeds een voorsprong van vijf punten hebben op de kop van de groep, wat een intrigerend hoog aantal gelijke spelen oplevert.

Israël 5-2 Oostenrijk
Niet zo’n goede dag voor Youssef Demir, die de laatste 22 minuten speelde van een cruciale wedstrijd voor Oostenrijk in Tel Aviv. De Israëli’s wonnen met 5-2 en Oostenrijk zakte van Schotland naar de vierde plaats in de groep.

Faeröer 0-1 Denemarken
De leiders, met een record van 100 procent, zijn Denemarken, hoewel ze vanavond worstelden om de overzeese gebieden van hun eigen land te verslaan. De Faeröer hadden een zware strijd, maar de Denen ontsnapten uiteindelijk met een 1-0 overwinning. Martin Braithwaite, die afgelopen weekend voor Getafe zijn knie geblesseerd raakte, werd niet ingezet.

Sergio Busquets Hij sprak uitvoerig met de media na de nederlaag van Spanje tegen Zweden en voor hun volgende wedstrijd met Georgië.

“Dit is niet de beste situatie”, zegt hij. “Niet degene die we wilden, maar probeer te denken dat de beker halfvol is. Misschien hadden we om verschillende redenen iets beter kunnen spelen tegen Zweden, misschien moesten we meer fouten maken, maar we verloren ook omdat Zweden goed speelde .”

“We zijn heel dicht bij het winnen van het EK gekomen en het zal een goede ervaring zijn voor de jonge spelers. We weten wat er op het spel staat. Maar we hebben een heel smalle lei om mee om te gaan.”

READ  Canada gelijk met Nederland 3-3 in pre-olympische trainingswedstrijd

“Mensen vinden het altijd leuk om iemand de schuld te geven van nederlagen, dat heb ik zelf ervaren, maar Eric Garcia heeft een aantal geweldige wedstrijden gespeeld. We hebben spelers zoals hij nodig en ik ben blij om hem ook voor Spanje en Barcelona te spelen.”

vrijdag 3 september

Arnau Tenas Hij speelde vanavond tegen het Spaanse onder-21 team tegen Rusland, in een wedstrijd waarin de bezoekers al vroeg op voorsprong kwamen, maar Spanje behaalde uiteindelijk een overtuigende 4-1 overwinning. Een mooie start van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2021 voor Spanje, dat dinsdag tegen Litouwen speelt.

donderdag 2 september

Sergino Dest Hij speelde de eerste 64 minuten van de openingswedstrijd van de VS in de finale met 8 teams van de CONCACAF-kwalificatiewedstrijd in El Salvador. De wedstrijd in Estadio Cuscatlán eindigde in 0-0 en de volgende wedstrijd van USMNT is zondag een thuiswedstrijd tegen Canada. Nissan Stadium, Nashville is de plek.

Ronald Araujo Hij verscheen niet in het duel van Peru met Uruguay, dat eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Uruguay op de vierde plaats in het klassement staat, achter Brazilië, Argentinië en Ecuador.

Spanje verloor vanavond in Stockholm met 2-1 van Zweden in de WK-kwalificatiewedstrijd, ondanks een zeer vroege voorsprong via Carlos Soler. Alexander Isak maakte binnen een minuut de gelijkmaker en Victor Clisson maakte aan het begin van de tweede helft het tweede doelpunt van Zweden.

Jordi Alba en Eric Garcia speelden de volle 90 minuten en Sergio Busquets speelde 84 minuten. De volgende wedstrijd van Spanje is zondag met Georgië in Badajoz.

READ  Wetenschappers hebben bijen getraind om het COVID-19-virus in slechts enkele seconden te detecteren

Het Barcelona-trio werd geselecteerd in de Spaanse selectie voor hun eerste 11 wedstrijden tegen Zweden.

Spanje speelt donderdag een grote wedstrijd tegen zijn directe rivaal, Zweden. Eric Garcia, Jordi Alba en Sergio Busquets Ze maken allemaal deel uit van het team voor de wedstrijd die om 20.45 uur CEST in Stockholm begint.

woensdag 1 september

Memphis en Frenkie de Jong Hij speelde elke 90 minuten van Nederland met een 1-1 gelijkspel met Noorwegen. Pjanic Hij speelde elke 90 minuten in het 1-1 gelijkspel tussen Frankrijk en Bosnië met Lenglet Een ongebruikte vervanger voor de Fransen. Martin Braithwaite Hij nam niet deel aan Denemarken 2-0 wedstrijd tegen Schotland en ijzer Oostenrijk verliet ook de 1-0 uitoverwinning van Oostenrijk op Moldavië.