EURO 2024 LAATSTE NIEUWS: Het prachtige Oostenrijk voert Groep D aan, vóór Frankrijk en Nederland

Frankrijk slaagde er niet in Polen te verslaan en werd tweede in de groep, vóór Nederland, dat derde werd. In Groep C behielden Engeland en Denemarken respectievelijk de eerste en tweede plaats. Slovenië kwalificeerde zich ook voor de achtste finales.

De wedstrijd eindigde in groep D op het EK 2024, toen Frankrijk tegen een teleurstellend 1-1 resultaat tegen het trotse Polen stuitte en als tweede de knock-outronde bereikte, terwijl Oostenrijk verrassend de eerste plaats behaalde na een spannende 3-2 overwinning op Nederland. die zich als derde geplaatste team kwalificeert voor de finale.

Oostenrijk 3-2 Nederland: Sabitzer garandeert de Oostenrijkers de eerste plaats

Marcel Sabitzer scoorde een laat doelpunt voor Oostenrijk om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van Euro 2024 met een 3-2 overwinning op Nederland.

De Oostenrijkse ploeg had een punt nodig om kwalificatie te garanderen en begon briljant aan de wedstrijd, waarbij de Nederlandse spits Donyiel Malen in de zesde minuut een eigen doelpunt scoorde.

Invaller Xavi Simons in de eerste helft passeerde de bal naar Cody Jabko om twee minuten in de tweede helft gelijk te maken, maar Romano Schmid herstelde de voorsprong van Oostenrijk met een kopbal in de 59e minuut.

Memphis Depay maakte in de 75e minuut met een schitterend schot gelijk, al moest hij zich laten onderzoeken door video-assistent-scheidsrechter Ivan Krozliak nadat hij voelde dat hij de bal met zijn hand aanraakte. Uit onderzoek bleek dat Depay het niet had aangeraakt.

Maar Sabitzer herstelde twee minuten later de voorsprong van Oostenrijk met een krachtig schot vanuit een moeilijke hoek. Ondanks een hectische finish met kansen aan beide kanten bleek hij de winnaar.

READ  Zal de tijdwaarneming in het voetbal voor altijd veranderen?

Frankrijk 1-1 Polen: De terugkeer van Mbappé leverde geen drie punten op voor het Franse nationale team

Kylian Mbappe scoorde uit een strafschop bij zijn terugkeer nadat hij zijn neus had gebroken, voordat Frankrijk een strafschop tegen kreeg van Robert Lewandowski in een 1-1 gelijkspel tegen Polen.

Mbappe zette zijn beschermende masker af om feest te vieren voor de Franse fans nadat hij in de 56e minuut een strafschop had gescoord om zijn eerste doelpunt op het Europees Kampioenschap te scoren.

Lewandowski miste in de 77e minuut een strafschop voor de Pool van de Franse doelman Mike Maignan, die van de doellijn werd uitgesloten. De Poolse spits vond bij zijn tweede poging de benedenhoek.

Frankrijk heeft op het EK van 2024 nog geen enkel doelpunt gescoord in open spel, nadat het Oostenrijk met 1-0 had verslagen met een eigen doelpunt en daarna met 0-0 gelijk had gespeeld tegen Nederland.

Mbappe speelde de hele wedstrijd, beginnend als centrale spits voordat hij op de linkervleugel eindigde, in opnieuw een weinig overtuigend optreden van Frankrijk: tweevoudig Europees kampioen en tweede op het WK van 2022.

In Groep C slaagde Engeland er wederom niet in een overtuigende prestatie neer te zetten, maar wist de eerste plaats in het klassement te behouden na een 0-0 gelijkspel met Slovenië, dat zich eveneens plaatste. Denemarken kwalificeerde zich ook, terwijl Servië werd uitgeschakeld nadat de twee teams eveneens met 0-0 gelijk stonden.

Engeland 0-0 Slovenië: The Tamed Lions wonnen Groep C ondanks een teleurstellend optreden

Engeland plaatste zich voor de knock-outfase van Euro 2024 na een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië.

READ  John De Mol Quiz Show The Floor 'To US' Holey Moley 'Producer Eureka - Deadline

Door de uitslag, die werd gehouden in het Stadion van Keulen, bereikte Slovenië ook de historische kwalificatie voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap. Dit zou ook de uitsluiting van Kroatië betekenen.

Na een wedstrijd met enkele goede kansen was de Engelse invaller Cole Palmer in blessuretijd dicht bij de overwinning, maar zijn schot werd geblokt door de Sloveense doelman Jan Oblak.

Engeland speelt in de achtste finales tegen een van de op de derde plaats geplaatste kwalificatieteams en staat aan de andere kant van de loting met Spanje, Frankrijk, Duitsland en Portugal.

Denemarken 0-0 Servië: Eriksen versoepelt de wedstrijd puntloos

Denemarken plaatste zich dinsdag voor de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal, na een 0-0 gelijkspel tegen Servië.

De Denen eindigden in Groep C met drie punten, evenveel als Slovenië, maar eindigden door hun betere kwalificatieklassering op de tweede plaats.

Denemarken kreeg de meeste kansen, al had Servië een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Bijna al die Deense kansen kwamen van Christian Eriksen, die deelnam aan zijn 133e wedstrijd voor zijn land, een record.

Denemarken en Slovenië eindigden gelijk op punten, doelsaldo, gescoorde doelpunten en disciplinaire punten.

Zoals al bij andere gelegenheden tijdens dit toernooi is gebeurd, moest de beveiliging de confrontatie aangaan met een man die tijdens de wedstrijd het veld bestormde.