Engelse spelersranglijst: Phil Foden keert terug naar zijn beste niveau terwijl Kobe Maino opnieuw schittert tegen Nederland | voetbal nieuws

Engeland neemt het zondag op tegen Spanje in de finale van Euro 2024 – aftrap om 20.00 uur; Xavi Simons opende de score voor Nederland, maar Harry Kane maakte vanaf strafschopstip gelijk; De dramatische winnaar van Ollie Watkins zorgde in de 90e minuut voor een 2-1 overwinning

door Joe is dakloos @joshredsky

22:01, Verenigd Koninkrijk, zondag 14 juli 2024

Engeland presteerde tijdens de groepsfase ondermaats en was slechts enkele seconden verwijderd van de uitschakeling bij de laatste zestien, maar bevindt zich nu in een tweede opeenvolgende EK-finale.

Gareth Southgate en zijn team zetten de verbeterde prestatie tegen Zwitserland van afgelopen zaterdag voort en leverden hun beste prestatie van het toernooi door Nederland te verslaan en door te gaan naar de finale tegen Spanje op zondag.

Het was niet perfect, maar het was zeker een stuk beter dan wat er eerder was gebeurd. Heeft Engeland zijn hoogtepunt op het juiste moment bereikt?

Dit is een beperkte editie van het verhaal, dus deze inhoud is helaas niet beschikbaar.

Ontgrendel de volledige versie

Jordan Pickford-6

afbeelding:
Jordan Pickford kon het vroege doelpunt van Xavi Simons niet voorkomen

Pickfords eerste taak in de wedstrijd was om de bal van achter zijn doel op te pakken nadat het schot van Xavi Simons voor hem voorbij ging. Had hij het beter kunnen doen? Helemaal niet zijn schuld, maar een doelman met meer bereik had het kunnen redden. In de tweede helft maakte hij een krachtige redding van Virgil van Dijk.

Kyle Walker-6

afbeelding:
Kyle Walker maakte in de slotmomenten twee belangrijke tackles, maar miste nauwkeurigheid aan de bal

Gevraagd om in de verdediging van Bukayo Saka te stappen toen Engeland de bal had, nam Walker zijn taak serieus, maar hij miste nauwkeurigheid in het laatste derde deel van het veld. De verdediger van Manchester City gebruikte zijn snelheid om op het laatste moment enkele interventies uit te voeren, maar hij had niet langer de geruststellende aanwezigheid die hij vroeger had in de verdediging.

READ  Sri Lanka vs Nederland Wedstrijd Voorspelling, Wedtips en Odds 13 juni 2023

John Stones-7

afbeelding:
John Stones leidde de Engelse verdediging

Stones leidde de Engelse verdediging met vertrouwen en voltooide bijna 98 procent van zijn passes. Hij vermeed een herhaling van zijn rampzalige optreden tegen Nederland in de halve finale van de UEFA Nations League van 2019, hoewel een kronkelende run langs zijn achterlijn de zenuwen van de Engelse fans op de proef stelde.

Mark Gohey-7

afbeelding:
Mark Guhi kijkt naar de Engelse verdediging thuis

Guehi heeft de beslissing van Gareth Southgate om hem terug te brengen naar de basisopstelling gerechtvaardigd. Net als Stones was hij vrijwel foutloos in balbezit, terwijl hij laat in de wedstrijd een cruciale tackle maakte op Fat Weghorst. Guehi’s plaats in de Engelse verdediging zou na het EK van 2024 veilig moeten blijven.

Bukayo Saka-7

afbeelding:
Bukayo Saka presteerde briljant zowel verdedigend als aanvallend

Saka paste zich op bewonderenswaardige wijze aan zijn rol in de nieuwe formatie van Southgate aan, vervulde zijn defensieve taken als rechtsback en viel in de eerste helft dreigend de Nederlandse achterlijn aan toen Engeland de leiding nam. Zoals de meeste Engelse spelers daalde zijn niveau in de tweede helft.

Kobe Maino-8

Maino’s optreden was van het soort dat je je afvraagt ​​waarom het tot halverwege de derde wedstrijd van Engeland in Duitsland duurde voordat Southgate hem naast Declan Rice plaatste. De uitstekende prestatie van de 19-jarige leverde bijna een assist op voor Phil Foden, terwijl zijn verdedigende werk tijdens dit toernooi sterker was dan ooit.

Declan Rijst – 6

afbeelding:
Declan Rice was deze zomer niet op zijn best

Rice was niet op zijn best in dit toernooi en tegen Nederland werd het er niet beter op. Simmons beroofde hem van de bal in het doel van de Nederlandse middenvelder en werd herhaaldelijk aangevallen aan de linkerkant van Engeland. Rice heeft misschien maar zes passen gemist, maar de statistieken vertellen niet het hele verhaal: hij is niet bepaald op zijn best.

READ  WK-problemen Nederland escaleren na heupblessure Van Gaal

Kieran Trippier-5

afbeelding:
Kieran Trippier zou in de finale vervangen kunnen worden door Luke Shaw

Southgate wist Trippier in de eerste helft uit zijn lijden te verlossen. Het aantal geweldige prestaties van Engelse spelers in de eerste helft vergrootte het lijden van de vleugelverdedigers van Newcastle. Om eerlijk te zijn tegenover Trippier, hij speelt uit positie, maar zou zondag in het voordeel van Luke Shaw moeten spelen.

Phil Foden-8

afbeelding:
Phil Foden is terug op zijn best voor Engeland

Foden is een heel andere speler dan degene die aan de zijlijn stond tijdens de eerste vier wedstrijden van Engeland – wat niet verrassend is, aangezien hij eindelijk op zijn favoriete positie wordt ingezet. Foden, Maino en Saka domineerden de show in de eerste helft, waarbij de middenvelder van Manchester City een schot van de doellijn zag verdwijnen en de paal van afstand raakte. Hij bereikt zijn niveau op het juiste moment.

Jude Bellingham-6

afbeelding:
Jude Bellingham trok zich terug in de tweede helft

Zoals gewoonlijk was Bellingham gevaarlijk als hij de bal van diep droeg, terwijl de overstap naar een 3-4-3-formatie erin slaagde te voorkomen dat hij en Foden elkaars ruimtes bezetten. Net als veel van zijn teamgenoten leek hij in de tweede helft moe te worden, omdat zijn aanraking hem verschillende keren in de steek liet. Denzel Dumfries werd vanuit spelhervattingen voor Nederland in de lucht aangestuurd.

Harry Kane-7

afbeelding:
Harry Kane maakte uit een strafschop de score gelijk voor Engeland

Dit was misschien wel Kane’s beste prestatie op het EK van 2024, maar hij is nog steeds verre van zijn beste. Hij maakte optimaal gebruik van een Dumfries-uitdaging door een gemakkelijke strafschop te winnen en was vanaf de stip kalm om snel gelijk te maken na het doelpunt van Simons. Maar hij was vrijwel constant in de tweede helft toen de ballen van hem af stuiterden, terwijl hij vaak het uithoudingsvermogen ontbeerde om in het strafschopgebied te komen als Engelse spelers de zijlijn overschreden. Watkins’ run achter de Nederlandse verdediging om te winnen benadrukte alleen maar het gebrek aan beweging van Kane.

READ  Nederland vs Engeland: Preview, voorspellingen en opstellingen

Alternatieven

Luke Shaw (kwam in de plaats van Kieran Trippier) – 7

afbeelding:
Luke Shaw verbeterde de linkerkant van Engeland toen hij in de tweede helft als invaller inviel

Het is begrijpelijk dat Shaw scherpte mist, maar hij biedt nog steeds veel vergeleken met Trippier als linksback. Als zijn conditie het toelaat, moet hij aan de wedstrijd tegen Spanje beginnen.

Cole Palmer (in plaats van Phil Foden) – 7

afbeelding:
Cole Palmer kreeg de assist voor het winnende doelpunt van Ollie Watkins

Nog geen kwartier later had Palmer nog tijd voor een assist voor de verbluffende winnaar van Watkins. De Chelsea-ster had door de vermoeidheid van Bellingham, Foden en Saka vroeg in het veld kunnen komen. Hij zal een rol spelen in de finalewedstrijd.

Ollie Watkins (vervanger van Harry Kane) – 8

afbeelding:
Ollie Watkins leidt Engeland naar een verbluffende laatste overwinning op Nederland

Watkins scoorde een moment dat hij en de Engelse fans nooit zullen vergeten: een winnaar in de 90e minuut die zijn land naar een grote finale bracht. Zijn run achter de Nederlandse achterlijn, en vervolgens zijn briljante aanval, zorgden voor alles wat Engeland in de tweede helft ontbeerde.

Connor Gallagher (in plaats van Kobe Maino) – Niet beschikbaar

Gallagher kwam in de 93e minuut in het veld, maar had nog steeds tijd om een ​​van zijn kenmerkende vliegende tackles te maken.

Ezri Konsa (vervanger van Bukayo Saka) – niet beschikbaar

Konsa had het geluk zijn plaats te verliezen aan Juhi en kwam pas in de blessuretijd tegen Nederland als invaller in actie.

Manager – Gareth Southgate – 8

afbeelding:
Gareth Southgate geeft fans ‘nog één wedstrijd’ signaal na de overwinning van Engeland op Nederland in de halve finale

Net als zijn team was Southgate deze zomer op zijn best in de grootste wedstrijd van Engeland tot nu toe. De coach verdient lof voor het onderkennen van de noodzaak om naar een nieuwe formatie over te stappen, en voor het helpen van zijn spelers om met zoveel vrijheid op zo’n groot podium te spelen. Hij kreeg tijdens de wedstrijd vaak kritiek vanwege zijn management, en het is vermeldenswaard dat twee van Southgate’s wisselspelers – Palmer en Watkins – betrokken waren bij het winnende doelpunt. Het Engelse middenveld blijft zeer open en de loyaliteit aan Trippier moet stoppen, maar Southgate heeft zijn land naar een nieuwe finale geleid.