Duitsland 2-1 Nederland (26 maart 2024) Wedstrijdanalyse

Niklas Volkrug scoorde in de 85e minuut en bezorgde gastland Duitsland tijdens een internationale vriendschappelijke wedstrijd dinsdag een 2-1 overwinning op Nederland en maakte er twee overwinningen uit twee wedstrijden van de afgelopen vier dagen.

Het resultaat gaf de Duitsers na de 2-0-zege van zaterdag opnieuw een grote kans op vertrouwen Frankrijkomdat ze na jaren van teleurstellende internationale prestaties een team willen opstellen dat de strijd waard is in het toernooi op eigen bodem.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga, meer (VS)

Het was ook de eerste keer in zijn zes internationale optredens dat coach Julian Nagelsmann, die afgelopen september de leiding nam, opeenvolgende overwinningen behaalde.

“Deze overwinning heeft ons veel voordelen opgeleverd”, aldus Nagelsmann. “We speelden goed, we controleerden de bal en pasten ons spel qua posities wat aan.

“In de tweede helft had het ook anders kunnen aflopen, maar het laatste kwartier was voor ons.

“Ik denk dat de teamspirit echt goed is. De mix is ​​goed. Het is comfortabeler om deze periode met twee overwinningen in te gaan. Het was een bevestiging dat we niet alleen sommige teams kunnen bijhouden, maar ook wedstrijden kunnen domineren.”

Ze scoorden zaterdag al na zeven seconden in hun 2-0-zege op Frankrijk, maar dit keer waren het hun tegenstanders die na vier minuten scoorden met Joey Fairman Direct schot na een fout van verdediger Maximilian Mittelstadt.

De gastheren, die in het eerste halfuur ruim 70% balbezit hadden, maakten zeven minuten later gelijk toen Mittelstadt met een perfect schot in de bovenhoek gelijk maakte.

READ  Liverpool Philharmonic Orchestra-dirigent Lebor Peszek op 89-jarige leeftijd overleden | amusement

De ploeg van coach Nagelsmann had in een sterke eerste helft opnieuw kunnen scoren, waarbij Oranje diep moest verdedigen om de druk te stillen.

Het speltempo daalde na de pauze aanzienlijk en de bezoekers kregen meer ruimte en kwamen dicht bij een doelpunt Donnell Malin En Memphis Depay.

Jamal MusialaHij reageerde, die dit seizoen met zijn club en land op uitstekend niveau presteert, in de 76e minuut en blokkeerde een prachtig schot van de Nederlandse doelman. Bart Verbruggen.

Minuten nadat hij was gestopt, kwam hij opnieuw te hulp Thomas MüllerMoeiteloos en volhouden HollandWinnaar 4-0 vs Schotland Vrijdag, tijdens de wedstrijd.

Maar Verbruggen verloor in de 85e minuut toen Volkrug van dichtbij naar huis kopte en zijn 11e doelpunt scoorde in zijn 15e interland.

De Duitsers zullen als volgende spelen Oekraïne In Neurenberg op 3 juni, voordat hij vier dagen later in Mönchengladbach tegenover Griekenland stond in de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor de start van het Europees Kampioenschap op 14 juni, met de wedstrijd in Groep A tegen Schotland.