Dominantie bevestigen: Francesco Bagnaia leidt de Nederlandse MotoGP-training

Francesco Bagnaia liet zijn dominantie gelden op de openingsdag van de Nederlandse MotoGP Grand Prix. Vanmiddag leidde hij de training in Assen, net als vanochtend in de eerste vrije training.

Jorge Martin (Prema Pramac/Ducati) was de aanvankelijke leider van de sessie en startte 0,062 seconden voorsprong op Raul Fernandez (Trackhouse Racing/Aprilia), terwijl Maverick Vinales (Aprilia) derde werd. Daarna nam Fernandez de leiding, terwijl Bagnaia (Ducati) als tweede eindigde op 0,070 seconden achterstand. Vinales verbeterde en handhaafde de derde plaats.

Kort daarna stond Martin weer bovenaan het klassement, terwijl Bagnaia tweede werd met 0,035 seconden achterstand. Fernandez zakte naar de vierde plaats en passeerde Marc Marquez (Grezini/Ducati), die later de derde plaats verloor aan zijn broer Alex.

Tijdens het eerste kwartier verzekerde Bagnaia zich van de eerste plaats, terwijl Viñales tegelijkertijd naar de tweede plaats klom. De top drie was slechts 0,057 seconden van elkaar gescheiden. Martin werd tweede, voor Viñales, die soms achter Pedro Acosta (Red Bull GasGas Tech3/KTM) zat.

De top drie posities bleven hetzelfde, maar er vonden verschillende veranderingen plaats toen de rijders hun tijden verbeterden in de eerste helft van de sessie, met Brad Binder (Red Bull KTM) op de vierde plaats en vervolgens terugviel naar de vijfde plaats toen Fabio Di Giannantonio (Red Bull KTM) schoof Pertamina Enduro VR46/Ducati op naar de derde plaats en Alex Marquez naar de vijfde plaats.

READ  Fitness: Moeten we koud water gieten op het idee dat ijsbaden een wondermiddel zijn?

De tijden bleven dalen en Marc Márquez klom naar de tweede plaats en werd 20 minuten voor de geblokte vlag Bagnaia’s belangrijkste achtervolger. De Spanjaard wist Bagnaia zelfs kort te passeren, maar Bagnaia heroverde al snel de eerste plaats. Op dat moment schoof Enea Bastianini (Ducati) op ​​naar de derde plaats.

De laatste minuten waren hectisch. Door het ongeval van Bastianini verloren sommige rijders snelle ronden. Bagnaia bleef ongeslagen en eindigde op pole position met een ronde van 1 minuut en 31,340 seconden. Vinales kwam op de tweede plaats, 0,065 seconden achterstand, terwijl Alex Marquez op de derde plaats eindigde, 0,255 seconden achterstand. Aleix Espargaro (Aprilia) en Martin completeerden de top vijf.

De race van Espargaró eindigde in een ongeval waarbij opnieuw enkele rijders werden getroffen van wie de sessies werden afgelast. Marc Marquez eindigde als zesde, Binder als zevende, Bastianini achtste en Fernandes als negende, en Franco Morbidelli (Prima Pramac/Ducati) completeerde de top tien en stelde daarmee de onmiddellijke laatste plaats veilig in de tweede kwalificatieronde.

Op de elfde plaats slaagde Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) er met slechts 0,041 seconde niet in om dit doel te bereiken. Andere renners die de eerste kwalificatiewedstrijden zullen moeten doorstaan ​​zijn onder meer zijn teamgenoot Alex Rins (14e plaats) en rookie Acosta (15e plaats).

READ  Canadese vrouwen staan ​​bovenaan, met schaatsers uit Japan en Nederland in de achtervolging