Dominante Nederlanders ontmantelen Schotten in voorbereiding op Euro 2024

23 maart (THEWILL) – Vrijdagavond breidde Nederland in Amsterdam zijn indrukwekkende record tegen Schotland uit naar 8 overwinningen uit 13 ontmoetingen, met een klinkende 4-0 overwinning. Hoewel aangekondigd als een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij beide landen zich deze zomer in Duitsland voorbereidden op het EK 2024, stond er ongetwijfeld meer op het spel.

Schotland begon goed, met Lawrence Shankland en Ryan Christie dichtbij, maar de Nederlanders kwamen op voorsprong via het eerste internationale doelpunt van Tijani Reinders: een volley van 25 meter. Het gesprek van Ronald Koeman met de ploeg tijdens de rust leek de gastheren te motiveren, die er na rust anders uitzagen.

Ondanks de heldendaden van Angus Gunn in het doel verdubbelde Nederland de voorsprong via een kopbal van Georginio Wijnaldum. Schotland liet verschillende kansen liggen, waarbij Christie en Shankland het houtwerk raakten, voordat late doelpunten van Wout Weghorst en Donyell Malen een 4-0 overwinning completeerden.

Glo

De verwoestende nederlaag volgde op de recente verliezen tegen de tien beste teams van Schotland op de FIFA-ranglijst, waardoor de openingswedstrijd van het EK 2024 tegen Duitsland, dat op de zestiende plaats staat, er steeds angstaanjagender uitziet. Voor Nederland versterkte deze prestatie hun pre-toernooi-referenties.