Doelpunt Matla verslaat wereldranglijst Nederland met 1-0 | Sport

TOKIO (AFP) – De Nederlandse biljartwedstrijd donderdag tegen Groot-Brittannië ziet eruit als Geweldig Nederlands verlies Sinds de twee teams elkaar ontmoetten in de Olympische gouden medaillewedstrijd van 2016.

Opnieuw schoot Holland meedogenloos de Britse bewaker Maddy Hinch neer en stopte opnieuw de meesten van hen.

Dit keer deden de Nederlanders genoeg om op voorsprong te komen. Frederic Matla’s penalty in het eerste kwart was het 1-0 overwinningsverschil dat Nederland ongeslagen hield met nog één biljartwedstrijd te gaan.

Het was een typische zware wedstrijd tussen de twee teams.

“Het is altijd een moeilijke wedstrijd”, zei de Nederlandse spits Ludwig Wilton. “Ze zijn erg snel, dus het is altijd moeilijk om tegen ze te spelen. Ze verdedigen heel hard. We gaan graag de ruimte in. Dus het is altijd dichtbij.”

In een voorbeeld van intens spel sloegen de Nederlander Lauren Stam en de Britse Elena Raer hun hoofd eraf in het midden van het derde kwart, waardoor ze van het veld werden geslagen. Met een bloedneus achtergelaten, nam Rayer wat tijd voor de schoonmaakploeg om het speelveld klaar te maken.

Bondscoach Alison Annan zei dat Stam na de wedstrijd in orde was. De Britse bondscoach Mark Hager zei dat Rayers neus gebroken was.

‘Het gaat goed met haar,’ zei Hajar. ‘Het is een moeilijk koekje. Over een paar dagen is ze hopelijk klaar om te vertrekken.’

Nederland, nummer één op de FEI-wereldranglijst en de nieuwste wereldkampioen, kwam in de wedstrijd na de tegenstander met 14-1 te slim af te zijn in drie overwinningen. De Nederlanders waren niet dominant in Groot-Brittannië, mede door gemiste kansen. Nederland miste alle 10 strafschoppen en scoorde slechts één van hun 17 schoten in totaal.

READ  De Nederlandse cassette-uitvinder sterft op 94-jarige leeftijd

Hinch eindigde met 12 saves.

De Britse spits Sarah Jones zei: “Het is geweldig om de beste keeper ter wereld aan het net te hebben. Dat geloof heb je als je tussen de centra staat. Het was een inspirerende prestatie.”

Annan zei dat het team het goed doet om kansen te creëren, maar de resultaten moeten verbeteren. Ze zei dat haar team in elke wedstrijd twee of drie doelpunten meer zou moeten maken.

Ze is blij met een verdediging die maar vier schoten toestond. Oranje stond een doelpunt toe in het eerste kwartier van hun openingswedstrijd tegen India en heeft sindsdien niet meer gescoord.

“Ik denk dat we verdedigend heel goed spelen”, zei Annan. “We verdedigen buiten de cirkel. We winnen veel balbezit op onze helft. Dus ik denk dat we verdedigend heel goed spelen.”

Een strafschop voor Matla zette Nederland ruim twee minuten voor het einde van het eerste kwart op voorsprong. Nederland loste in de eerste helft acht schoten op doel terwijl Groot-Brittannië dat nooit deed.

“Ik dacht niet dat ons eerste kwartaal waarschijnlijk was waar we moeten zijn”, zei Hager. “Ik dacht dat we een beetje verlegen waren en stopten met werken. Daarna werden we erg competitief en hadden we genoeg kansen om de wedstrijd gelijk te trekken.”

Groot-Brittannië dreigde in de laatste minuut, maar Fiona Crackles miste een kans in de laatste seconden en kwam niet helemaal in het schot met ongeveer drie seconden. De ploeg viel in het biljart terug tot 2-2.

“We speelden heel goed en bouwden de hele wedstrijd momentum op”, zei Jones. “Ik dacht dat we de tweede helft domineerden. En ja, we zijn teleurgesteld. Maar ik denk dat de games gaan over vooruitgaan, maar ook over het opbouwen van momentum.”

READ  Sekswerkers zijn weer aan het werk nu de beperkingen van het coronavirus in Nederland zijn afgenomen