De Nederlanders gebruiken een tweede helft-aanpak om de Schotten te verslaan

Nederland herstelde zich van een wankele eerste helft en bezorgde Schotland een klasse klinisch voetbal en won de vriendschappelijke wedstrijd met 4-0 in Amsterdam.

Het kostte Oranje 40 minuten om via Tijani Reynders vanaf 25 meter te scoren. Georginio Wijnaldum verdubbelde in de 72e minuut de voorsprong door een voorzet binnen te koppen Cody Jackpo.

vervanging Wat Weghorst Hij maakte er met een kopbal 3-0 van in de 84e minuut, en Donyell Malen baande zich een weg door de verdediging om twee minuten later te scoren.

Dit was een bittere les in de behoefte van Schotland om te profiteren van de kansen die lange tijd verbonden waren met zijn gastheer en tweemaal tegen het houtwerk sloegen.

Mark liet het zo aangeraakt Ryan ChristieDe kopbal van Engeland raakte al vroeg in de wedstrijd de lat, de stand stond op 1-0, en Lawrence Shankland, die pas zijn tweede start maakte voor het nationale team, scoorde alleen via de doelman.

Schotland staat tegenover de gastheren Duitsland In de openingswedstrijd van het EK in München op 14 juni. Nederland staat in de vierde groep met… FrankrijkOostenrijk en de winnaar van de play-off tussen Polen en Wales.

Hongarije zette zijn ongeslagen reeks voort naar 13 wedstrijden met een 1-0 overwinning op landgenoot Turkije in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024. Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai Het enige doelpunt viel drie minuten na aanvang van de tweede helft uit een strafschop.

Tsjechië heeft gewonnen Noorwegen 2-1 in Oslo. Oscar Paus Noorwegen zette hen na twintig minuten op voorsprong, maar David Zema maakte de gelijkmaker voor de bezoekers en Antonin Barak scoorde vijf minuten voor tijd de winnaar.

READ  Iowa atletiek staat op het punt de Dutch Invitational - Iowa State Daily te ontmoeten

Tsjechië speelt daarnaast voor het achtste opeenvolgende EK in Groep F PortugalTurkije en de winnaar van de beslissende wedstrijd tussen Georgië en Griekenland.

in Londen, Spanje Eén van de eurokandidaten heeft al eerder een les geleerd Colombia In een vriendschappelijke wedstrijd in het London Stadium.

Colombia
Colombia Daniël Munoz (L) viert het winnende doelpunt tegen Spanje, strijdend om het EK. (AP-foto)

Het enthousiaste pro-Colombia-publiek was er getuige van dat Daniel Muñoz in de 61e minuut het enige doelpunt maakte. James Rodriguez passeerde de bal vanaf de rechterkant naar Luiz Diaz en de verdediger van Crystal Palace schoot hem op verbluffende wijze rechtstreeks in het net.

De overwinning verlengde de ongeslagen reeks van Colombia tot 20 wedstrijden, een reeks die onder meer overwinningen op Duitsland omvatte. Brazilië En Mexico.

Dit was het eerste verlies van Spanje in bijna een jaar. De ploeg van Luis de la Fuente zit in groep B ItaliëEn Albanië Kroatië.

Roemenië, die elkaar zullen ontmoeten BelgiëSlowakije, Oekraïne of IJsland in Groep E kwamen terug van een achterstand en speelden in Boekarest met 1-1 gelijk tegen Noord-Ierland.

Jimmy Reid scoorde zeven minuten na zijn internationale debuut voor Noord-Ierland, maar Roemenië maakte een kwartier later gelijk toen Connor Hazard het schot van Dennis Mane langs hem heen liet glippen.

Albanië, dat in Groep B tegenover Spanje, Kroatië en Italië staat, verloor in Parma, Italië, met 3-0 van Chili.

Veteraan-aanvaller Eduardo Vargas opende na 19 minuten de score, waarna late doelpunten van Marco Bolados en Victor Davila een geweldige avond voor de Zuid-Amerikanen afsloten.

READ  Marcel Hirscher is van plan om met Nederland terug te keren naar het alpineskiën