De meest prominente Vitesse profiteert niet van de kansen, maar wint en gaat verder met de beker

Het stopt gewoon nooit bij Willem ll. Snelheid Hij heeft het nummer zestien uit AirDevice Nu ook uit de KNVB Beker. Adrie Koster verloor thuis met 0-2, al had de score veel groter gekund.

Met slechts twee overwinningen uit twaalf wedstrijden was het optreden van Willem II een teleurstelling in de Nederlandse competitie. Bij Vitis is de situatie precies het tegenovergestelde. Arnhemmers zijn ook vierde.

In Tilburg was dat duidelijk merkbaar. Het verschil in kracht tussen Willem II en Vetice was erg groot. De grootste kansen waren voor het team van Thomas Leach, maar het werd nooit voltooid. Al viel het openingsdoel relatief snel. Twintig minuten later maakte een miljoen Manhoff er 0-1 van. Willem II was in de eerste helft niet helemaal kansloos. Jakob Rasmussen blokkeerde de gelijkmaker en het doelpunt van Che Nunnelli werd afgelast wegens buitenspel.

In de tweede helft domineerde Vitesse de wedstrijd. Zo was het Thomas Poitink-alternatief 0-2 na ruim een ​​uur terecht. Willem II had meer goals tegen hem kunnen maken, maar hij had het geluk dat niemand in Wettice nog scherp was. Osama Tnan heeft ook geen dag gehad. Het bleef dus op 0-2.