De mannen van Nederland versloegen Nieuw-Zeeland en bleven in de titeljacht

Amsterdam: Het Nederlandse herenteam versloeg het reeds gedegradeerde Nieuw-Zeeland terwijl ze hun zoektocht naar de FIH Hockey Pro League-titel voortzetten op de laatste dag van het minitoernooi hier.

De Nederlandse kant reed donderdag naar een comfortabele 4-1 overwinning en kwam op een steenworp afstand van het inhalen van Groot-Brittannië aan de top van de tafel, met nog twee wedstrijden te gaan. Ook Spanje en België blijven strijden om de herentitel, wat zorgt voor een spannend mini-eindtoernooi in Antwerpen, dat vrijdag van start gaat.

Oranje behield woensdag zijn kansen met een comfortabele zege op de Black Sticks.

Een sensationeel snel teamwerk zag Teun Beins en Thijs van Dam combineren om de bal naar Bijen Koen te voeren, die hem naar het dak van het net tilde voor de openingstreffer van Nederland.

Slechts drie minuten later kwam er een einde aan een aanval aan de linkerkant toen Tjep Hoedemakers de bal vanaf de basislijn tikte zodat Jair van der Horst kon binnentikken toen de thuisploeg hun voorsprong verdubbelde.

De Nieuw-Zeelandse doelman Leon Hayward voorkwam op verbazingwekkende wijze in de eerste seconden van het derde kwart dat zijn ploeg verder wegzakte. In plaats daarvan trokken de zwarte stokken er aan het einde van de periode een terug met een beweging naar rechts. Sam Lane had een zwaai en een misser nadat hij in de cirkel was gebracht (wat hij bij beoordeling niet gevaarlijk achtte) en herstelde zich goed om voor te zetten voor Dylan Thomas om hem op te stellen.

FIFA zei in een rapport op haar website dat nadat een doelpunt van Thierry Brinkman, in zijn 150e wedstrijd voor Nederland, werd afgekeurd, Jeb Jansen het derde doelpunt van de thuisploeg vanaf de penaltystip afvuurde en door de benen van de doelman trok.

READ  Calvin Pacey: Brighton en Ajax in transfergesprekken met Rangers over international van Nigeria | Nieuws over het transportcentrum

Even later kreeg Nederland een strafschop na een slechte overtreding tijdens een doelpuntenstrijd, en Jasper Brinkman boorde die in de linkerhoek om een ​​4-1 overwinning te bezegelen.

Terrence Peters werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “We begonnen heel goed, denk ik. We stonden met 2-0 voor tijdens de rust en toen voelden we dat we nog een doelpunt nodig hadden om de wedstrijd af te maken, die we in het derde kwart gewoon niet konden krijgen. Nieuw-Zeeland kwam terug naar finish 2-1, toen was het weer heel close, maar ik denk dat we er uiteindelijk in zijn geslaagd om goed te spelen, kalm te blijven en de overwinning te behalen “, aldus FIH.

Door de overwinning schuift Nederland, dat 29 punten heeft uit 14 wedstrijden, naar de derde plaats achter Groot-Brittannië (32) en India (30). België staat op de vierde plaats met 24 punten uit 12 wedstrijden, terwijl Spanje op de zesde plaats staat met 21 punten uit 12 wedstrijden.